ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5801
    Dolar
  • Euro
    34,7772
    Euro
  • Altın
    2.509,780
    Altın
  • Bist-100
    9.693,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/24°
    ADANA
  • ANKARA
    10/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/23°
    IZMIR
  • KONYA
    11/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Mahkeme önünde dehşet... Kendini yaktı!
Mahkeme önünde dehşet... Kendini yaktı!
Erdoğan'dan flaş İran ve İsrail açıklaması!
Erdoğan'dan flaş İran ve İsrail açıklaması!
Balık fiyatları fırladı!
Balık fiyatları fırladı!
Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısı belli oldu!
Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısı belli oldu!
24 Ağustos 2022 Çarşamba - 11:34

Cumhuriyetçiler'in baro başkan adayı İlke Erol: Emaneti geri alacağız. İzmir duruşu yeniden gelecek!

İzmir Barosu'nun 22- 23 Ekim 2022'de yapılacak seçimlerinde, ikiye bölünen Cumhuriyetçi grubun en güçlü başkan adayı Avukat İlke Erol, Çağdaş Grup'tan emaneti devralacaklarını söyledi. Mevcut yönetimin kaçak sığınmacı, Ermeni soykırımı, Hasan Tahsin ve Cumhuriyet değerleri konusundaki tutumunu eleştiren Erol, "Cumhuriyetçiler olarak, Atatürk'ün izinde, emaneti devralmaya geliyoruz. Cumhuriyetin 100. yılını kutladığımız bu dönemde İzmir duruşu çok önemli. Baroya İzmir duruşu yeniden gelecek" dedi

Cumhuriyetçiler in baro başkan adayı İlke Erol: Emaneti geri alacağız. İzmir duruşu yeniden gelecek!

SONKALEİZMİR- İzmir Barosu seçimlerine sayılı günler kala, yarış iyice kızıştı. İkiye bölünen Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'nun en güçlü başkan adayı Avukat İlke Erol, yönetimindeki isimlerle birlikte SONKALE'yi ziyaret etti. Erol, süreçle ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. 22- 23 Ekim 2022 tarihinde yapılacak seçimler öncesi yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını, özellikle genç avukatlara Cumhuriyetçi grubun ilkelerini ve duruşunu aktarmaya çalıştıklarını anlatan Erol, iki dönemdir Çağdaş Avukatlar Grubu'nda bulunan baro yönetimiyle ilgili bir dizi eleştiri getirdi.

İlke Erol, şunları söyledi: "İzmir Barosu'nda daha etkin bir yönetimin olması gerekiyor. Ülkenin, mesleğin, hem de meslektaşlarımızın sorunlarının daha etkin bir şekilde dile getirilmesi gerektiğini düşündüğüm için aday oldum. Cumhuriyetçi Grup olarak geçmişte yaptığımız hizmetlerin teminatı var. Biz bunu tekrar ortaya koyabiliriz. Mevcut yönetimden pek çok konuda ayrılıyoruz. Çoklu baro konusunu elbette onaylamıyoruz, kabul etmiyoruz. Ancak mevcut yönetim sadece söylemde kalıyor. İzmir'de biz 6 adliyeye bölünmüş durumdayız. Fiili olarak avukatlık yapmak çok zor. Baronun yaptığı tek eylem Adliye C Kapısı'ndan ek binaya kadar yürümek oldu."


SIĞINMACI VE ERMENİ SOYKIRIMI ELEŞTİRİSİ

Özkan Yücel başkanlığındaki İzmir Barosu yönetiminin kaçak sığınmacılar ve Ermeni soykırımı gibi konulardaki tutumunu da eleştiren Erol, "Harmandalı Sığınma Merkezi'nde alınan tavırla ilgili çekincelerimiz oldu. İzmir'in, ülkemizin demografik yapısı bozulmaya çalışılıyor. Hepimiz insan haklarını savunuyoruz. Her şeyden önce avukatlık kanunun verdiği bir görev bu. Ama bu durum insan haklarının ötesinde. Birinin hak savunuculuğu ötekinin hakkını ihlal eder noktaya geldiğinde o sınırları iyi çizmek gerekiyor. Vatandaş olarak haklarımızı koruyalım. Ondan sonra tabii ki insani anlamda yapılması gerekenleri yapalım. Burada sığınmacı meselesinin kendi vatandaşlarımızın hakkını ihlal eder hale gelmemiş olması gerekiyor. Buna keza 'Ermeni Soykırımı vardır' diyor mevcut yönetim. Biz ise 'Ermeni soykırımı koca bir yalandır' diyoruz. İlk kurşunu atan, İzmir'in simgesi Hasan Tahsin ile ilgili de hiçbir anma yapmadı bu yönetim. Cumhuriyetin değerleri ile ilgili sadece cumhuriyetçi grubun bölünmesinden kaynaklanan 'Bu boşluğu doldurabilir miyiz?' diye söylemlerde bulunsalar da bunun samimi olmadığını biz çok iyi biliyoruz. Yönetimde bulunduğumuz dönemde açmış olduğumuz Atatürk Araştırma Merkezi'ni de çalıştırmadılar" ifadelerini kullandı.

EMANETİ DEVRALMAYA GELİYORUZ

İlke Erol, şöyle devam etti:

"Cumhuriyetçiler olarak, Atatürk'ün izinde, emaneti devralmaya geliyoruz. Cumhuriyetin 100. yılını kutladığımız bu dönemde İzmir duruşu çok önemli. Baroya İzmir duruşu yeniden gelecek. Türkiye'nin gözünü diktiği bir şehirde yaşıyoruz. Baro da öyle olmalı. Bu sadece basit söylemlerle değil de duruşla, yaptığınız işlerle olmalı. Cesur olmalıyız. Birilerinin cesur olması gerekiyorsa ben diyorum ki '30 yılı aştım meslekte. Meslektaşlarım adına savunmanlık yapabilirim.' Mesleğin ağır yükü ile başladıkları bu dönemde seslerini çıkaramıyor olabilirler. Biz ses olalım, güçlü olalım istiyoruz."

GENÇ AVUKATLAR ÖNEMLİ

Genç avukatlara da özellikle eğilmek istediklerini vurgulayan Erol, "Cumhuriyetçi Grup olarak son iki dönemdir yönetimde değiliz. Biz görevi bıraktığımızda 8 bin 500 aktif meslektaşımız vardı. Ciddi anlamda avukat enflasyonu ve hukuk fakültesi mezunları var. Bizden sonra katılan 4 bin 500 meslektaşımız Cumhuriyetçi Grubu çok iyi tanımıyor. Bizim yaptığımız icraatları bilmiyor. Seçilene kadar bir grubu temsil ediyorsunuz. Ancak seçildikten sonra tüm meslektaşları temsil ediyorsunuz. Dolayısıyla bundan sonra liyakata bakmak zorundasınız. Gelip çalışmak isteyen herkesin katkısı önemli. Orada grupçuluk yapamazsınız ama Çağdaş Grup bunu yaptı. Özellikle genç avukatlar bizim için çok önemli. Onların sorunlarına çok duyarlı olacağız" diye konuştu.

KADINLARA MESAJ

Erol, genç avukatların yanı sıra hemcinsi olan kadın avukatlara da bir çağrı yaparken, "Meslektaşlarımıza şunu söylemek istiyorum. Her şeyden önce bize güvensinler. Kadın bir baro başkanı adayıyım. Kadın hakları savunucusuyum uzun yıllardır. O savunmanlığı her alanda yapmak istiyorum. Kadınların da üst düzey karar alma mekanizmalarında yer alması gerektiğini savunuyordum. İzmir halkı için, meslektaşlarımız için her türlü mücadeleye hazır bir ekiple geliyoruz. Bize inanmalarını istiyorum" dedi. 

 
Bayraklı’ya Porsuk Çayı modeli!
 
Jandarmadan tombala baskını!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sedat Peker'in evi Milli Parklar'a devredildi!
Sedat Peker’in İstanbul Beykoz’daki evi, “Milli Parklar ve Bahçeler”e ...
Cem Yılmaz’dan kendisine ‘soytarı’ diyen imama yanıt!
Ankara Melike Hatun Camii İmamı olan Halil Konakçı'nın iki yıl önce komedyen ...
İzmir'de korku dolu anlar... Alev, alev yandı!
İzmir'in Gaziemir İlçesi'nde seyir halindeki dolmuşta yangın çıktı. Alevlere ...
 
Fatih Portakal ekranlara geri mi dönüyor?
İsmail Küçükkaya'nın Halk TV ile anlaşmasının ardından bir bomba da Fatih ...
Yaşlı kadın evinde ölü bulundu!
İzmir'in Tire ilçesinde yalnız yaşayan 78 yaşından kadın evinde ölü bulundu.
İmamlar seçim için sahada
Diyanet, müftüleri “acele” toplantıya çağırdı. Toplantıya katılanlara, ...
 
Yunanistan Türkiye sınırını kapatıyor!
Yunanistan hükümeti, düzensiz göçmenlere karşı Meriç'teki çelik bariyeri ...
Taksici esnafına trafik sigortası ve kasko darbesi!
Zorunlu trafik sigortası primlerine Eylül ayından itibaren yüzde 20 zam ...
Hanefi Avcı, Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulundu
Eski Emniyet Müdürü ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri