ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    42,0603
    Dolar
  • Euro
    48,5574
    Euro
  • Altın
    5.412,390
    Altın
  • Bist-100
    10.972,00
    Bist-100
  • ADANA
    11/27°
    ADANA
  • ANKARA
    2/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    14/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/25°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/22°
    IZMIR
  • KONYA
    5/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İlköğretim müfredatına yeni ders geliyor!
İlköğretim müfredatına yeni ders geliyor!
CHP’li başkan kalp krizi geçirdi
CHP’li başkan kalp krizi geçirdi
Asgari ücrette pazarlık başlıyor
Asgari ücrette pazarlık başlıyor
Abdullah Gül'den 'Osman Kavala' çağrısı
Abdullah Gül'den 'Osman Kavala' çağrısı
16 Aralık 2024 Pazartesi - 23:14

Çuval davasında sanıklar konuştu... "Çiçekle karşılayamazdık"

İzmir'de Amerikan askerlerinin başına çuval geçirdikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 15 tutuksuz sanık ilk kez hakim karşısına çıktı. Olayı önceden tasarlamadıklarını söyleyen sanıklar, Amerikan askerlerini gördükten sonra eylemi gerçekleştirdiklerini belirtti.

Çuval davasında sanıklar konuştu...  Çiçekle karşılayamazdık

Geçen 2 Eylül'de ABD'ye ait USS Wasp (LHD-1) adlı amfibi hücum gemisi, İzmir Limanı'na demirledi. ABD savaş gemisinde görevli Amerikan askeri, kentte vakit geçirmek için gemiden indi. Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde aralarında TGB üyelerinin de bulunduğu kalabalık bir grup, ABD askeri olduğunu fark ettikleri kişinin başına çuval geçirdi. Çuval geçirilme anı kameralara yansıdı. Çuvalı geçirdiği belirtilen 15 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 10'u çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanırken, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklu şüpheliler de ilerleyen günlerde tahliye edildi.

Hazırlanan iddianamede 10 şüpheli hakkında 'cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan ceza istenirken, 15 şüphelinin tamamı için 'toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet' suçundan ceza talep edildi. İddianame İzmir 13'üncü Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

'GEZİNTİYE ÇIKTIĞIMIZDA FARKETTİK'

Sanıklar bugün İzmir 13'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. İlk olarak söz verilen Ali Onur E., "TGB üyeliğinin görevlerinden biri, Amerikan askerlerini gördüklerinde başlarına çuval geçirme geleneğidir. Eylem planlı değildi. ABD'ye karşı yaptığımız eylemdi. Onları, büromuz Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde olduğu için gezintiye çıktığımızda fark ettik" dedi.

Dönemin TGB İzmir İl Başkanı olan sanıklardan Betül K., "Türk gençliğinin tavrını ortaya koyduk. Oraya planlayarak gitmedik. Çuvalı geçirdikten sonra hemen çıkarttık, bu olay şahıslara karşı değil ABD ordusuna karşı yaptığımız harekettir" ifadelerini kullandı.

Askerlerden biriyle konuştuğunu söyleyen Can Aybars B., "Bir askere kendilerine eylem yapacağımızı, birkaç dakika boyunca konuşmaması gerektiğini söyledim. Olaydan sonra da polis ekipleriyle karakola gittik" diye konuştu.

'ÇİÇEKLERLE KARŞILAYAMAZDIK'

Tutuksuz sanıklar arasında yer alan TGB Genel Başkanı Kayahan Ç., "ABD'nin, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki olayları yönetip PKK terör örgütünü desteklemesi sebebiyle eylemi gerçekleştirdik. Bu durumlar bizi milli sebep olarak eylemi gerçekleştirmemize neden oldu. Fethi Sekin'in şehit edildiği adliyedeyiz. Onu şehit edenlerin arkasında ABD var. Onları çiçeklerle karşılayamazdık. Bu sembolik bir eylemdir. Türk yargısının, milletin vicdanını dinleyeceğini umuyoruz" dedi.

'FİZİKİ BİR ZARARIMIZ OLMADI'

Askerlere fiziki bir zarar vermek istemediklerini savunan Samet K. da "Biz ABD'nin Türkiye'ye karşı uyguladığı tüm suçlara karşı bir eylem yaptık. Tüm milli meselelerinde ABD, Türkiye'nin karşısındadır. Biz de bu durumları protesto etmek istedik. Eylemimiz dünyada görüldü. Amacınız çuval geçirip askerleri bırakmaktı. Fiziki bir zararımız olmadı. Zaten böyle bir şey de istemedik. Yıllar önce askerimize yaptıklarını biz de onlara uyguladık. Bizim değil, soykırımcı olarak onların yargılanması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Sanıkların avukatları da müvekkillerinin beraatlerini talep etti. Savunmaların ardından ara karar açıklandı. Adli kontrol şartı bulunan sanıkların adli kontrollerinin kaldırılmasına karar veren hakim, dosyadaki eksikliklerin giderilmesine hükmedip duruşmayı 11 Mart 2025'e erteledi.

 
Nefes kesen düelloda gülen Galatasaray!
 
Havlupanda asılı bulunan Duygu’nun erkek arkadaşı kendini savundu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da temizlik araçları ihalesi için suç duyurusu!
İzmir’de, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Selahattin Köse ve İlçe Meclis ...
Esad'dan ilk açıklama!
Al Arabiya'nın haberine göre Eski Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ilk ...
Başkan Balkan'dan 2 projeye karşı ortak mücadele çağrısı!
Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, Yağcılar ve Çeşmealtı bölgelerinde ...
 
Bakanlıktan İzmir Büyükşehir'e haciz iddiası!
CHP'li İzmir, Adana, Ankara, İstanbul, Mersin ve Şişli belediyelerine ...
Borsacı Nihat Özçelik gözaltına alındı!
Borsacı Nihat Özçelik, ‘tehdit ve şantaj’ ile ilgili yürütülen bir soruşturma ...
Yolcu otobüsü devrildi!
Isparta'nın Eğirdir ilçesinde yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu ...
 
Kuzey Irak'a hava harekatı: 9 terörist öldürüldü!
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Hakurk, Gara ve Metina ...
İzmir'de otomobilin ön kısmına sıkışan şahin kurtarıldı!
İzmir'de otomobilin ön kısmına sıkışan şahin, ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı.
Göçmenlerin arasından FETÖ ve PKK'lılar çıktı!
İzmir'de yurt dışına kaçma hazırlığında olan 29 kaçak göçmen, 2 FETÖ ile ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 10 9 1 0 25 5 20 28
2 Trabzonspor 10 7 2 1 17 7 10 23
3 Fenerbahçe 10 6 4 0 18 6 12 22
4 Beşiktaş 10 5 2 3 16 12 4 17
5 Samsunspor 10 4 5 1 14 10 4 17
6 Gaziantep FK 10 5 2 3 15 18 -3 17
7 Göztepe 10 4 4 2 12 6 6 16
8 Tümosan Konyaspor 10 4 2 4 17 15 2 14
9 Rams Başakşehir 11 3 4 4 12 9 3 13
10 Corendon Alanyaspor 10 3 4 3 11 11 0 13
11 Kocaelispor 11 3 2 6 10 15 -5 11
12 Çaykur Rizespor 10 2 4 4 11 14 -3 10
13 Kasımpaşa 10 2 4 4 9 12 -3 10
14 Hesap.com Antalyaspor 10 3 1 6 11 20 -9 10
15 Gençlerbirliği 10 2 2 6 10 15 -5 8
16 ikas Eyüpspor 10 2 2 6 6 13 -7 8
17 Zecorner Kayserispor 10 0 6 4 8 22 -14 6
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 10 1 1 8 10 22 -12 4
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri