ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    40,3912
    Dolar
  • Euro
    47,0429
    Euro
  • Altın
    4.347,240
    Altın
  • Bist-100
    10.366,00
    Bist-100
  • ADANA
    27/34°
    ADANA
  • ANKARA
    19/33°
    ANKARA
  • ANTALYA
    26/33°
    ANTALYA
  • BURSA
    21/36°
    BURSA
  • ISTANBUL
    23/31°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    23/37°
    IZMIR
  • KONYA
    20/31°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Netanyahu zehirlendi
Netanyahu zehirlendi
Rusya'da 7.3 büyüklüğünde deprem
Rusya'da 7.3 büyüklüğünde deprem
Meral Akşener yeni imajı ile ortaya çıktı
Meral Akşener yeni imajı ile ortaya çıktı
Abdullah Gül'ün eşinin çantası İngiltere'de gündem oldu
Abdullah Gül'ün eşinin çantası İngiltere'de gündem oldu
20 Temmuz 2025 Pazar - 14:30

DEM Parti'den İmamoğlu açıklaması

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, CHP'nin iktidarın "Terörsüz Türkiye" adını verdiği süreçte komisyonda olması gerektiğine vurgu yaparak, İmamoğlu için, "Siyasal olayları yanlış gören ve değerlendiren bir yerde duruyor" dedi. Bakırhan ayrıca, "Masada Cumhuriyet Halk Partisi olursa belki de İmamoğlu dışarıda olacak" ifadelerini kullandı.

DEM Parti den İmamoğlu açıklaması

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 22 Ekim'de yaptığı çağrıyla başlayan ve iktidarın "Terörsüz Türkiye" adını verdiği süreçte komisyon aşamasına geçildi. 

T24'ten Gökçer Tahincioğlu ve Ceren Bayar, sürece ilişkin DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ile konuştu.

"ONLARIN NİYETİNİ OKUYAMAYIZ"

‘İktidar DEM’in sürece yönelik hassasiyetini güncel siyasi çıkarlar için kullanmak istiyor’ algısına yanıt veren Bakırhan, "Onların niyetini okuyarak yol alamayız" ifadelerini kullanırken "Şu anda masada oturan iktidar ne düşünüyor? Bunu bilemeyiz. Bundan bir çıkar mı bekliyorlar, bizi bir yere mi çekmeye çalışıyorlar? Onların niyetini okuyamayız, onların niyetini okuyarak yol alamayız. Siyaset niyet okuyarak yapılmaz. Bizim niyetimiz belli. Kürt meselesi demokratik yollarla çözülsün. Türkiye'nin demokrasi sorunu demokratikleşmeyi birlikte sağlayalım. Öncelikli amacımız budur... Biz Türkiye demokratikleşsin, toplumsal barışını sağlasın, bizi ekonomik, siyasi, sosyal olarak çürüten meseleler ortadan kalksın istiyoruz. Bunun için çalışıyoruz. Günün sonunda bir sandık kurulacaksa da o sandıkta halkın iradesi esas alınsın. Biz taraf olsak ne yazar? 86 milyon insan olduğu bir yerde bir partinin taraf olmasıyla mı bir parti kazanıp kaybediyor?" dedi.

CHP'YE VE İMAMOĞLU'NA YANIT

“CHP’nin son süreçte yaşamış oldukları baskılardan dolayı bu meseleyle kaygıyla, tereddütlü yaklaşmasını saygıyla karşılıyorum" diyen ifadelerini kullanan Bakırhan şöyle devam etti:

"Bir taraftan operasyonlar devam ederken, belediye başkanları, yöneticileri tutuklanırken tabii ki şunu sormaları gayet normal: Barış böyle mi olacak? Demokrasi böyle mi gelecek? Biz de şunu söylüyoruz Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve Sayın İmamoğlu'na: Her birimiz kendi mahallemizde, kendi çeperimizde kendi çevremizde mücadele ettiğimiz müddetçe bu tür olumsuzluklarla karşılaşıyoruz. Ortak bir zeminde, ortak demokratik yargı, hukuk, adalet, özgürlük, demokratik bir ülke, demokratik bir cumhuriyet diyebilirsek emin olun şu anda yaşadıklarımızın hiçbirisini yaşamayız. Şu anda bir şeyler yaşıyorsak sebebi ayrı ayrı yerlerde durmamız. Kaygılar en çok soyut tartışmalarda büyür. Bundan ötürü ortak mücadele alanlarımı büyütmek gerekiyor. Çünkü kaygılar, ortak kazanımlarda erir."

İMAMOĞLU'NA 'YANLIŞ YERDE DURUYOR' ELEŞTİRİSİ 

Ekrem İmamoğlu’nun geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden yaptığı, "Bu süreci kendi siyasi ikballeri ve siyasi çıkarları için bir fırsat olarak gören akıldan kendinizi ayrıştırmalısınız" çağrısını "Yaşanan siyasal olayları yanlış gören ve değerlendiren bir yerde duruyor" sözleriyle yorumlayan Bakırhan, "İmamoğlu'na şunu söylemek isterim. İçeride olmasının sebebi kendi çeperimizden bakmamızdır" dedi.

"CHP MASADA OLURSA İMAMOĞLU BELKİ DE DIŞARIDA OLACAK"

Bakırhan ayrıca şunları kaydetti:

"Masada Cumhuriyet Halk Partisi olursa belki de İmamoğlu dışarıda olacak. Belki de bütün siyasi tutsaklar dışarıda olacak. Çünkü hukuk olacak, demokrasi olacak, adalet olacak. Ülkedeki kötü gidişatın durması için hepimizin masada olması gerekiyor. Bu süreci desteklememiz lazım"

 
İzmir'de aşırı sıcak nedeniyle sokaklar boş kaldı
 
Manisa İtfaiyesi'nden aşırı sıcaklarda elektrikli aletlere dikkat uyarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meral Akşener yeni imajı ile ortaya çıktı
Uzun süredir kameralardan uzak bir yaşam süren İYİ Parti eski Genel Başkanı ...
CHP'li Günaydın: Aslanoğlu ve Soyer'den dolandırıcı çıkmaz
Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Gökhan ...
Siyasete yeni bir ittifak mı geliyor?
İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, Zafer Partisi ile olası bir ...
 
TBMM'de zeytinlik gerginliği...
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM), zeytinlik alanlarda maden yasasına ...
Demirtaş'ın tahliye talebinde karar çıktı!
DEM Parti'nin eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen ...
CHP kurultay davasında flaş gelişme
Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi, CHP kurultayı davasında kendisini görevli ...
 
Adana Büyükşehir Belediye Başkan vekili belli oldu
Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği'ne CHP'nin adayı Güngör Geçer seçildi
CHP'li Kılıç: Mesleki eğitim önemlidir ama çocuk emeği sermayeye peşkeş çekilemez!
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, MESEM sayısının İzmir’de hızla ...
AK Parti ve CHP'li isim arasında 'ayı' kavgası!
TBMM'de AK Parti ve CHP milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü. ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Kayserispor 0 0 0 0 0 0 0 0
2 Beşiktaş 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Çaykur Rizespor 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Corendon Alanyaspor 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Galatasaray 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Gaziantep FK 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Gençlerbirliği 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Göztepe 0 0 0 0 0 0 0 0
10 ikas Eyüpspor 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Kasımpaşa 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Kocaelispor 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Antalyaspor 0 0 0 0 0 0 0 0
14 Rams Başakşehir 0 0 0 0 0 0 0 0
15 Samsunspor 0 0 0 0 0 0 0 0
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Fatih Karagümrük 0 0 0 0 0 0 0 0
18 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
19 Trabzonspor 0 0 0 0 0 0 0 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri