ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    40,6830
    Dolar
  • Euro
    47,0002
    Euro
  • Altın
    4.392,360
    Altın
  • Bist-100
    10.886,00
    Bist-100
  • ADANA
    26/33°
    ADANA
  • ANKARA
    21/35°
    ANKARA
  • ANTALYA
    26/32°
    ANTALYA
  • BURSA
    22/37°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/31°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    22/36°
    IZMIR
  • KONYA
    22/35°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Netanyahu, Genelkurmay Başkanını açık açık tehdit etti: İşgal etmeyeceksen istifa et
Netanyahu, Genelkurmay Başkanını açık açık tehdit etti: İşgal etmeyeceksen istifa et
Ayasofya Camii'ni ateşe verip yakmaya çalıştı!
Ayasofya Camii'ni ateşe verip yakmaya çalıştı!
Ödemeler hesaplara yatırılmaya başladı!
Ödemeler hesaplara yatırılmaya başladı!
Dervişoğlu'ndan dikkat çeken 'ortak Cumhurbaşkanı' açıklaması
Dervişoğlu'ndan dikkat çeken 'ortak Cumhurbaşkanı' açıklaması
12 Mayıs 2020 Salı - 17:37

DEÜ'de 'iş başı' şoku! Sendikalar tepki gösterdi

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü, tüm birimlere mesaj yollayarak 11 Mayıs'tan itibaren "iş başı" çağrısı yaptı. Uzaktan ve dönüşümlü çalışma uygulamasını sona erdirdiğini açıklayan DEÜ'ye sendikalardan tepki geldi. Eğitim- İş Sendikası, henüz salgın riskinin ortadan kalkmadığını belirterek, çalışanların ve tüm toplumun sağlığının riske atıldığını ileri sürdü. Yemekhanenin kapalı olduğu, yerleşkeye ulaşımda güçlük çekildiği ve bazı fakültelerde virüslü kişiler olduğu belirtildi.

DEÜ de  iş başı  şoku! Sendikalar tepki gösterdi

SONKALEİZMİR- YÖK'ün üniversitelerde ‘normale’ dönüş için 15 Haziran tarihini açıklamasına rağmen İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi'nce (DEÜ) tüm personele 11 Mayıs itibariyle "iş başı" çağrısı yapılması tepki çekti. DEÜ Rektörlüğü'nün, tüm birimlere, uzaktan-dönüşümlü çalışma uygulamasını sona erdirdiğini iletip idari personeli mesajiye çağırmasına sendikalar sessiz kalmadı. Eğitim- İş ve Eğitim-Sen birer açıklama yaparak, iş başı çağrısına tepki gösterdi.

YEMEKHANE KAPALI, ÖZEL ARAÇ DIŞINDA ULAŞIM ZOR

Eğitim- İş İzmir 4 No'lu Şube Başkanı Haşim Karaman, "Üniversitede tüm etkinliklerin iptal olmasına ve fakültelerde iş yoğunluğu olmamasına rağmen tüm idari personelin kademeli ve koruyucu önlemler alınmadan mesaiye başlatılmasında tehlike görmekteyiz. Yerleşkelerde yemekhaneler kapalıdır. Ayrıca sağlıklı yemek yeme imkanı neredeyse bulunmamaktadır. Ulaşım sefer sayısı kısıtlanmış, araçlara biniş kapasitesi düşürülmüştür. Yerleşkelere ulaşım özel araçlar dışında zordur" dedi.

KORONA TESTİ POZİTİF KİŞİLER VAR!

Açıklamasında, dikkat çeken bir iddiaya da yer veren Karaman, "Konservatuvar ve Güzel Sanatlar Fakültesinde korona test sonuçları pozitif olan ve fakültede pek çok kişiyle temas olmasına rağmen filyasyon çalışması yapılmadığı gelen şikayetlerdendir. Bu süreçte normalleşme uygulamasını sadece idari ve teknik personeli kapsayacak şekilde uygulanması açıklanmaya muhtaç olmakla birlikte ise devam etmek istenilen işgörenlerin ulaşım ve öğlen yemeği sorunlarının nasıl çözüldüğünün işyerlerinde maske ve dezenfaktan sağlanıp sağlanmayacağının, ateş ölçümü yapılıp yapılmayacağının açıklanması gerekmektedir. Keza hastalıktan şüphe duyan işgörünlerin de covid-19 testlerinin de yapılması gerekmektedir. Bunlar yapılmaksızın olağan iş düzenine geçilmesinin işgörenlerin hastalığa yakalanması riskinden olası kötü sonuçlarda, karar vericilerin sorumluluğunun aranacağının bilinmesini ve bu doğrultuda gereğini arz ederiz" ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER DE TEPKİLİ

Öte yandan, akademik takvimin 15 Haziran'da başlayacağına yönelik açıklama sonrası çok sayıda DEÜ öğrencisi de sosyal medya üzerinden tepkisini dile getirmişti. Öğrenciler, ailelerinin pandemi sürecinden olumsuz etkilendiğini, maddi koşullar nedeniyle okula dönüşte zorlanacaklarını aktardı.

 
Kremlin Sözcüsü Peskov sağlık durumu hakkında bilgi verdi.
 
Maske fiyatlarına soruşturma başlatıldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de bir doktor daha korona kurbanı...
İzmir Tabip Odası üyesi, İç Hastalıkları Uzmanı Doktor Berkan Dingiloğlu, ...
Sokağa çıkma yasağının ayrıntıları belli oldu!
İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Sokağa Çıkma” konulu genelge gönderdi. ...
Hemşirelerden açıklama... Alkış yetmez!
Aile Sağlığı Çalışanları Federasyonu, Hemşireler Haftası'nda sağlık çalışanlarının ...
 
İzmir'de FETÖ'nün işkence kampı! Harp okulu öğrencilerinden şok iddialar!
FETÖ'nün işkenceleri sonucu Kara Harp Okulu'ndan ayrılmak zorunda kaldıklarını ...
Özcan'dan Feyzioğlu'na tepki: Meslektaşlarının haklarına sahip çık
İzmir Barosu eski Başkanı Aydın Özcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ...
Bilim Kurulu üyesinden market uyarısı
Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, pandemi sürecinde ...
 
Rusya ile Türkiye arasında TIR krizi
Rusya ile Türkiye arasında karayolu taşımacılığında yeni bir kriz patlak verdi...   
Taziye çadırı kurulan mahallede vaka sayısı 101'e yükseldi!
Van'ın İpekyolu ilçesine bağlı taziye çadırı kurulan ve muhtar Mehmet ...
9 ilde seyahat kısıtlaması kaldırıldı!
İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine gönderdiği 'Şehir Giriş, Çıkış Tedbirleri' ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Kayserispor 0 0 0 0 0 0 0 0
2 Beşiktaş 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Çaykur Rizespor 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Corendon Alanyaspor 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Galatasaray 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Gaziantep FK 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Gençlerbirliği 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Göztepe 0 0 0 0 0 0 0 0
10 ikas Eyüpspor 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Kasımpaşa 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Kocaelispor 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Antalyaspor 0 0 0 0 0 0 0 0
14 Rams Başakşehir 0 0 0 0 0 0 0 0
15 Samsunspor 0 0 0 0 0 0 0 0
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Fatih Karagümrük 0 0 0 0 0 0 0 0
18 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
19 Trabzonspor 0 0 0 0 0 0 0 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri