ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4324
    Dolar
  • Euro
    34,7166
    Euro
  • Altın
    2.421,530
    Altın
  • Bist-100
    10.083,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/32°
    ADANA
  • ANKARA
    14/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/29°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Simit fiyatında bakanlığın onayı zorunlu hale geldi!
Simit fiyatında bakanlığın onayı zorunlu hale geldi!
Banyodayken başından vurarak öldürdü!
Banyodayken başından vurarak öldürdü!
6 organize suç örgütü çökertildi!
6 organize suç örgütü çökertildi!
Tavuk eti ihracatına sınırlama!
Tavuk eti ihracatına sınırlama!
9 Ağustos 2020 Pazar - 18:52

Davutoğlu'ndan buzdolabı eleştirisi!

Diyarbakır 1. Olağan Kongresi'nde konuşan Gelecek Partisi lideri Davutoğlu kritik açıklamalarda bulundu. Döviz kurlarındaki yükselişle ilgili ekonomi yönetimine sert eleştirilerde bulunan Davutoğlu, "Bu iktidar mutfaktaki yangına inanmıyor. Sayın Cumhurbaşkanı 2002’deki buzdolabı satışlarından bahsediyor hala. Güler misin, ağlar mısın? Ekonomide bütün dengeler alt üst olmuş, baş aşağı gidiyoruz, bu iktidarın en derin ekonomi analizi buzdolabı üstünden" açıklamasında bulundu.

Davutoğlu ndan buzdolabı eleştirisi!

Geçen yıl AK Parti’den ihraç edilen ve Gelecek Partisi’ni kuran eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır’da konuştu. Partisinin Diyarbakır 1. Olağan Kongresi’ne katılan Davutoğlu, iktidarı sert sözlerle eleştirdi:

* Diyarbekir biziz, biz Diyarbekiriz! “Parti kuramaz” dediler, “Bu kasvetli ortamda yola çıkacak cesur insanlar bulamaz” dediler. Onlar Diyarbekirlileri tanımıyorlardı. 5 il ve 100 ilçe kongremizi tamamladık. 67 il ve 300 ilçemizde teşkilatlandık.

* Bu iktidarın bugünkü halini tasvir edecen en doğru kelime değersizleşmedir. Bu iktidarın elinde hukuk değersizleşti, ehliyet ve liyakat, devlet kurumları, siyasi ahlak, milletvekilleri, eğitim ve kültür, emek ve en sonunda Türk Lirası da değersizleşti. Özetle bu iktidarın elinde aslında insan değersizleşti.

GEÇMİŞİ KONUŞAMAZLAR

* Paramızın değerinin nerelere düştüğünü görüyorsunuz. Dolar, Euro, altın başını aldı gidiyor. Şimdi bu iktidardan, Cumhurbaşkanı’ndan, Ekonomi Bakanı’ndan bir cevap, bir çözüm, bir açıklama duydunuz mu? Bu konuyla ilgili geçmişteki sözlerinin arkasında durabildiler mi? Hayır, duramazlar.

* Benim başbakanlığım dönemimde, 2016 Mayıs’ında dolar kurunu 2.85’ten aldılar, bugün 7.30’a. üç katına çıkardılar. Geçmişi konuşamaz bunlar, bugünü de konuşamazlar. Ortada bir tek yetkili yok.

EKONOMİ BAKANI’NI KURTARMAYA ÇALIŞIYOR

* Dolar cirit atıyor, Euro cirit atıyor, altın cirit atıyor ama ortada bir tek babayiğit yok ki bunu açıklayabilsin. Bütün medya kanallları, gazeteler, televizyonlar, sosyal medya trolleri var ama bir tek kişi çıkıp yangın yerine dönen ekonomiyle ilgili tek bir cümle kuramıyor.

*Ülke yanıyor bunlar Ekonomi Bakanı’nı kurtarmaya çalışıyor. Hepsi bakanın arkasındaymış, bakanı koruyacaklarmış. Milletle dayanışmaya girmek yerine bakanla dayanışmayı tercih ettiler. Şu anda bu ülkeyi yönetenlerin görevi bakanı korumak değil TL’yi korumak.

“2002'DE DOĞAN ÇOCUKLAR BUGÜN İŞ BULAMIYORLAR”

“Cuma günü medya sesi titreyerek nihayet Cumhurbaşkanına ekonomiyi sorma cesareti gösterdi” diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;

*Cevap ne mi oldu? Elbette dış mihrak, düşmanlar baş suçlu olarak dile getirildi. Ardından da bugünle 2002 milli gelir mukayesesi yaptı, kişi başına bugünkü geliri 2002 ile mukayese etti.

*Sayın Erdoğan, 2002'ye gitmeye gerek yok. Aynı rakamları beş yıl önceyle kıyaslayın, bakın neredeyiz. Beş yıl önce asgari ücret dolar karşısında en yüksek seviyesindeydi.

*Biz görevi bıraktığımızda asgari ücret 480 dolardı, bugün niçin 340 dolar? 2002'de doğan çocuklar bugün iş bulamıyorlar.

“İKTİDAR MUTFAKTAKİ YANGINA İNANMIYOR”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'de bir ‘ekonomik kriz' olduğunu düşünmediğini ileri süren Davutoğlu, “Bu iktidar mutfaktaki yangına inanmıyor. Sayın Cumhurbaşkanı 2002'deki buzdolabı satışlarından bahsediyor hala. Güler misin, ağlar mısın? Ekonomide bütün dengeler alt üst olmuş, baş aşağı gidiyoruz, bu iktidarın en derin ekonomi analizi buzdolabı üstünden” açıklamasında bulundu.

“İKTİDAR BASİRETİNİ VE CİDDİYETİNİ KAYBETMİŞTİR”

Buzdolabının önemli olduğunu ancak 2020 yılında vatandaşların o dolabın içini dolduramadığını söyleyen Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı;

*Bu koalisyon hükümeti esnafın, tüccarın, çalışanın sancısını, derdini duymuyor. Bu iktidar asgari ücretle geçinmeye çalışanların sesini duymuyor.

*Cumhurbaşkanı'nın ekonomi ile ilgili tek derdi kendi ifadesiyle ‘Ekonomi Bakanına yapılan saldırılar'mış. Bu iktidar asgari ekonomik aklı, basireti, ciddiyeti kaybetmiştir.

*Ülkenin ekonomisi yanıyor, Cumhurbaşkanı bırakın yangını görmeyi, yangının varlığını bile kabul etmiyor. Milletimiz de bütün bunları izliyor, not ediyor. Derdini duymayanları bu millet de günü geldiğinde duymaz.

 
CHP Kadın Kolları Kurultayı'nda Kaftancıoğlu gerginliği!
 
O yardım kampanyası İYİ Partili vekili isyan ettirdi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Kadın Kolları Kurultayı'nda Kaftancıoğlu gerginliği!
CHP Kadın Kolları'nın 14'ncü Olağan Kurultayı'nda Genel Başkanlık için ...
Bir adrese teslim kadro skandalı daha!
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’dan Pamukkale Üniversitesi Rektörü ...
Ekonomik kriz Diyanet'e uğramadı: Salgında para saçtılar!
Türkiye’deki ekonomik bunalım giderek derinleşirken Diyanet, yüksek harcamalarına ...
 
Birimi kendi kurduğunu unutup Mansur Yavaş'ı eleştirdi!
Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kendi döneminde ...
Muharrem İnce: Herkes eteğindeki taşı döksün
Yeni parti kuracağı iddialarıyla gündemde olan CHP´li Muharrem İnce, "Bu ...
Şener’den Erdoğan ve ailesine sert sözler
AK Parti'nin kurucuları arasında yer alan, 2018'de CHP'den Konya Milletvekili ...
 
CHP PM Üyesi Eren Erdem'in evi soyuldu
CHP PM Üyesi Eren Erdem'in Kadıköy'deki evine hırsız girdi.
Muharrem İnce Yaşar Okuyan’a dava açıyor
CHP’den ayrılıp parti kuracağı ileri sürülen Muharrem İnce, eski bakan ...
MHP’de Enginyurt depremi... Toplucu istifa ettiler
MHP'de ihraç edilen Cemal Enginyurt depremi devam ediyor. MHP Ordu İl ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri