ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3551
    Dolar
  • Euro
    34,8401
    Euro
  • Altın
    2.405,020
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/24°
    ADANA
  • ANKARA
    4/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    4/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    9/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/25°
    IZMIR
  • KONYA
    6/15°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
TRT'nin Kıbrıs Temsilcisi tutuklandı!
TRT'nin Kıbrıs Temsilcisi tutuklandı!
Erdoğan'dan Cumhur İttifakı'na değişim mesajı
Erdoğan'dan Cumhur İttifakı'na değişim mesajı
Hatay'da yurttaşlar sandık başına gitti
Hatay'da yurttaşlar sandık başına gitti
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
15 Kasım 2021 Pazartesi - 19:30

Demiryolu işçilerinden görevde yükselme tepkisi!

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası'na (BTS) üye işçiler, TCDD'deki görevde yükselme sınavlarında "kayırma" yapıldığını ileri sürdü. Tren şefliğine, 100 tam puan alan üyelerinin yerine, "yandaş sendika" üyelerinin atandığını belirten BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol, "Madem ihtiyaç vardı, atadığınız yerlere neden personeli göndermiyorsunuz. Bu resmen kurumu zarara uğratmaktır. liyakatsız atamadır, yandaş kayırmadır, kutuplaştırmaktır, ötekileştirmekdir" dedi.

Demiryolu işçilerinden görevde yükselme tepkisi!

KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmir Şubesi'nin sürgünlere karşı başlattığı oturma eylemi 44'ncü haftasına girdi. BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol üyelerine yönelik sürgünlerin son bulması için çağrı yaparken, Alsancak Gar önünde toplanan işçiler de "Demiryolu halkındır satılamaz" "Baskınlar sürgünler bizi yıldıramaz", "Mülakat değil, liyakat" sloganları attı.  Demiryolu işçeleri, yoldan geçen yurttaşlara da TCDD'nin özelleştirilmesine karşı hazırladıkları bildirileri dağıttı.


TCDD'deki atamalarda liyakatın ortadan kalktığını savunan BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol, tren şefliğine, 100 tam puan alan üyelerinin yerine, "yandaş sendika" üyelerinin atandığını ileri sürdü.

"YANDAŞ KAYIRMADIR, KUTUPLAŞTIRMAKTIR, ÖTEKİLEŞTİRMEKTİR"
Akyol şunları söyledi:
''Geçtiğimiz aylarda TCDD Taşımacılık A.Ş.'de görevde yükselme sınavı yapıldı. 100 tam puan alan Balıkesir'deki bir kondüktör arkadaşımız tren şefliği sınavını kazanmasına rağmen, üstelik bunun kursunu da görmesine rağmen, sırf BTS'li olduğu için atanmadı. Yine Diyarbakır'da şube başkanımız 100 tam puan almasına rağmen atanmadı. Onların yerine yandaş sendika üyeleri çok düşük puanlar almalarına rağmen, mülakatta yüksek puanlar verilerek atandı. Ama bugün geldiğimiz noktada, o ataması yapılanlar da halen bulundukları yerlerde çalışıyorlar. Atandıkları yerlere neredeyse hiçkimseyi göndermediler. Madem ihtiyaç yoktu neden sınav yaptınız. Madem ihtiyaç vardı, atadığınız yerlere neden personeli göndermiyorsunuz. Bu resmen kurumu zarara uğratmaktan başka bir şey değildir. Bu liyakatsız atamadır, bu yandaş kayırmadır, kutuplaştırmaktır, ötekileştirmekdir."

"SADECE ONLARI DEĞİL, AİLELERİNİ, ÇOCUKLARINI DA CEZALANDIRIYORSUNUZ"
Oturma eylemine katılan BTS Genel Başkanımız Murat Oral da liyakatsız atamalara tepki gösterdi. Oral, "Mülakatlarda 100 alan arkadaşlarımızı elemek hak yemek demektir. Sadece o insanı cezalandırmıyorsunuz, çocuğunu, eşini, ailesini de cezalandırıyorsunuz. Aidiyet bağını koparıyorsunuz. Kötülük ediyorsunuz. Bunu yapmayın! Kötülük edenlerin, hukuksuzluk yapanların, suç işleyenlerin başına neler geldi görüyorsunuz. Hukuk önünde de hesap veriyorlar. Yüzlerine de bakmıyoruz. İnsanlar onlara selam vermiyor. İnsanlık dışı işler yaparsanız insanca muamele görmezsiniz. Bunu bilin ve ona göre davranın. Biz mücadelemizi vereceğiz, geri döneceğiz ama siz ayıbınızla, kininizle gideceksiniz. Sizi insanca davranmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

"ÖZELLEŞTİRME HANGİ DERDE DERMAN OLDU"
Sürgünlere rağmen doğru bildiklerini söylemeye devam edeceklerini, TCDD'nin özelleştirilmesine karşı çıkacaklarını vurgulayan Oral, şunları söyledi:
"165 yıllık kurumun (TCDD) ana statüsünün değiştirilerek özelleştirilmesini, ihale yasasından, sayıştay denetiminden kaçırılmasını, iş güvencemizin yok edilerek köleci sözleşmelere imza atmamızı isteyenlere karşı duracağız. Bu kuruma sahip çıkacağız. Bunca zamandır özelleştirmeler oluyor ülkede. Size soruyorum; hangi derdine oldu bu memleketin. Borcumuz mu azaldı, Türk lirası mı arttı. Hayır. Mirasyedi hayırsız evlat gibi atadan kalan malları sattık, çar çur ettik, yedik, içtik, tükettik. Bu mallar kamunun, sizlerin. Bu trenler özelleştirilirse bu fiyata binemeyeceksiniz, bu kadar güvenli yolculuk edemeyeceksiniz. Hep birlikte buna karşı çıkmamız gerekiyor."

 
İzmir'de İYİ Parti standına saldırı!
 
24 saatte 215 can kaybı daha!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de İYİ Parti standına saldırı!
İzmir'de İYİ Parti Buca İlçe teşkilatının yeni üye kaydetmek için kurduğu ...
Katil kim? Oğlu ve 2 kişi gözaltında!
Balıkesir’de, Hakan Özbeğen (52) evinde bıçaklanarak öldürülmüş olarak ...
Cinayetin nedeni belli oldu!
Çanakkale'de, iş insanı Süha Sümer (62) ile eşi Nilgün Akman Sümer'i (60) ...
 
Soyer'den su faturası müjdesi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, su faturalarındaki katı ...
Ertuğrul Özkök ne kadar tazminat alacak?
Hürriyet Gazetesi’nin eski genel yayın yönetmeni ve yazarı Ertuğrul Özkök’ün ...
Parçalanmış cesedin sırrı çözüldü!
Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde, hayvanlar tarafından parçalanmış bulunan ...
 
Erhan Usta'dan Osman Öcalan paylaşımı!
Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın ...
İzmir'de yol verme kavgası!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, trafikte 'yol verme' nedeniyle çıkan, demir ...
Kılıçdaroğlu'ndan TOBB hamlesi!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sanayi işletmelerine yönelik yapılan enerji ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri