ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3780
    Dolar
  • Euro
    35,0278
    Euro
  • Altın
    2.324,000
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    13/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/25°
    IZMIR
  • KONYA
    12/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
19 Şubat 2023 Pazar - 11:59

Depremzedeler için antika ve kitap mezadı

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7 ve Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen, 11 ilde yıkıma neden olan depremler sonrasında, yurt içi ve yurt dışından bölgeye yardımlar gönderildi. Depremzedeler için Türkiye'nin çeşitli yerlerinde ayni ve nakdi yardım kampanyaları yapılırken, İzmir'de kitap ve antika mezadı düzenlendi.

Depremzedeler için antika ve kitap mezadı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İzmir'de Tarihi Kemeraltı Çarşısı'ndaki Antika Çarşısı'nda depremzedeler için mezat yapıldı. Mezatta, antikaseverlerin, koleksiyonerlerin ve Kemeraltı Antika Çarşısı esnafının bağışlarından oluşan eserler, geliri depremzedelere bağışlanmak üzere satışa sunuldu.

Antikacı Erkan Sert'in sunduğu mezatta oyuncaktan cam ve seramik parçalara, bakkaliye eşyalarından pul koleksiyonuna, tarihi işlemeli tabaklardan Meksika yapımı pipoya kadar onlarca ürün antika meraklılarıyla buluştu. Özel imalat puf koltuklar, antikaseverlerin en çok teklif verdiği ürün olarak öne çıktı. Ayrıca, depremin merkez üssü Kahramanmaraş'taki eski Sümerbank fabrikasında üretilen orijinal poşetinde kullanılmamış çarşaf ise mezada katılanların ilgisini çekti. Sahaflar Derneği Başkanı Ümit Nar'ın sunduğu kitap mezadında ise aralarında Oğuz Atay, Edip Cansever gibi Türk edebiyatının önemli isimlerinin ilk baskı ve imzalı kitapları okurlarla buluştu. Mezatta ayrıca çocuk kitaplarıyla yerli yabancı yazar ve şairlere ait yaklaşık 100'e yakın eser yer aldı. Her iki mezatta elde edilen gelir depremzedelere gönderilmek üzere yardım kuruluşlarına bağışlandı.

'MEZATIN HER KURUŞU DEPREMZEDELERE GÖNDERİLİYOR'

Erkan Sert, 7 yıldır mezat düzenlediğini belirtti. Sert, 3 yıl önce de İzmir depremi sonrası yardım amaçlı mezatlar yaptıklarını söyleyerek, "İlk amacımız depremzede kardeşlerimiz, arkadaşlarımız için mümkün olduğunca faydalı işler yapmak. Yardım amacıyla bu sene düzenlediğimiz ikinci mezadımız. Eğer bir yaraya küçük bir merhem olabiliyorsak ne mutlu bize. Mezadın amacı yardım toplamak olduğu için ürün ayırmıyoruz. Genel anlamda iyi koleksiyonerlerin iyi ürünleri var. Cam ve porselen eşya, özellikle son dönemde oyuncak ve bakkaliye var. Depremzede vatandaşlara yardımcı olmanın yanı sıra antikaseverleri de bir arada tutmak istedik. Buradaki mezatta bir kuruşu dahi sekmeden yardım kuruluşlarına aktarıyoruz" dedi.

'ÜRÜNLER BAĞIŞLARDAN OLUŞUYOR'

Mezattaki ürünleri de anlatan Sert, "Biz burada sadece aracı oluyoruz ve yerlerine ulaştırıyoruz. Mezada çıkan ürünlerin hepsi bağışlanmıştır. Zaten maddi bağış kabul etmiyoruz. Bağışçılarımızdan ürün istiyoruz. Gelen ürünleri burada değerlendirerek yardım kuruluşlarına iletiyoruz. Mezatların devamı gelecek. Oradaki yaralarımız kolay kapanmayacak, arkadaşlarım, dostlarım yaşıyor. Onlarla irtibat halindeyim. Bu mezatları iki haftada bir mümkün olduğunca yapmaya çalışacağım. İzmir halkı da buna oldukça duyarlı. Geçen hafta yaptığımız mezatta normalde 100-125 liraya sattığımız çevirmeli masa telefonu 1000 lira açılışla satıldı. Bu ürününün pahalılığı ya da nadide olmasını değil İzmir insanının bonkörlüğünü gösterir" ifadelerini kullandı.

ANTİKA MERAKLILARI, YARDIM İÇİN BULUŞTU

Onlarca parçanın bulunduğu mezada, halk ilgi gösterdi. Mezada katılanlar Kemeraltı Antika Çarşısı'nı doldururken hem eser bağışlayanlar hem de alanlar bir araya geldi. Mezada eser bağışlayan Emir Çelebi, "Kendime ait hobi ve antika eserleri getirdim. Dünya Kupası ve Fransa Milli Takım oyuncusu figürlü bir saati hayır amaçlı satılması için getirdim. Memleketimizdeki depremin yaralarının sarılması için bizim de çorbada tuzumuz olsun istedik" dedi.

Mezada katılanlardan Alper Tunga Dost, antikalara, eski materyallere meraklı olduğunu belirterek, "Bu mezadı her hafta takip ediyorum. Bu hafta bizim için çok daha önemli. Çünkü depremzedelere yardım amacıyla yapılacak. İlgi alanım olan ürünleri inceleyeceğim. Birkaç tane ürünü beğendim. Mezada katılarak satın almaya çalışacağım" ifadelerini kullandı.

 
Depremzedeler için ''Beslenme'' uyarısı...
 
Altınordu'dan eskiye dönüş... Hedefte o isim var!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Depremzedeler için ''Beslenme'' uyarısı...
Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Uğur Toprak, depremzedelerin ...
Prof. Ercan'dan uyarı: "M7’ye varan, yıkıcı 20-25 artçı bekleniyor"
Depremde can kaybı resmi verilere göre 40 bin 642'ye yükselirken deprem ...
İzmir'de depremzede çocuklara moral
Kahramanmaraş merkezli depremlerde evleri hasar gören ve İzmir'in Ödemiş ...
 
ABD’den deprem bölgesine üst düzey ziyaret!
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın bugün Türkiye'ye yapacağı ziyaret ...
Depremin yarattığı yıkım Çin uydusundan görüntülendi
6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş olan depremler bölgede büyük bir ...
Deprem soruşturmasında 120 kişi tutuklandı
Deprem bölgesinde yıkılan binalarla ilgili yürütülen soruşturmalar kapsamında ...
 
Deprem soruşturmalarında 120 kişi tutuklandı!
Deprem bölgesinde yıkılan binalarla ilgili yürütülen soruşturmalar kapsamında ...
İzmir'de Güngör Mengi'ye veda!
Vefat eden gazeteci-yazar Güngör Mengi (83) için İzmir'de cenaze töreni düzenlendi.
İstanbul’da 93 okul için tahliye kararı!
İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "20 Şubat 2023 Pazartesi Günü ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri