ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4028
    Dolar
  • Euro
    34,8028
    Euro
  • Altın
    2.434,000
    Altın
  • Bist-100
    10.083,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/33°
    ADANA
  • ANKARA
    14/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
15 Nisan 2024 Pazartesi - 16:06

Dervişoğlu: ''Kimse İYİ Parti'ye istikamet çizemez''

Meral Akşener'in yeniden aday olmayacağını açıkladığı İYİ Parti'de genel kurul öncesi göreve talip olduğunu duyuran İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye tepki gösterdi. Bahçeli'nin "Sayın Meral Akşener'in ayrışma kararından vazgeçerek partisinin başında olması gerektiğini düşünmekteyim" sözlerine ilişkin konuşan Dervişoğlu, "İYİ Parti'ye kimse istikamet çizemez" dedi.

Dervişoğlu:  Kimse İYİ Parti ye istikamet çizemez

İYİ Parti’de yerel seçim hezimetinin ardından seçimli kongre kararı alınırken, adaylığını açıklayan ilk isimlerden olan İzmir milletvekili Müsavat Dervişoğlu parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meral Akşener'e yaptığı "Sayın Meral Akşener'in ayrışma kararından vazgeçerek partisinin başında olması gerektiğini düşünmekteyim" çağrısına tepki gösteren Dervişoğlu, "İYİ Parti'ye kimse istikamet çizemez" dedi.

Dervişoğlu, İYİ Parti'deki olağanüstü kurultayda Akşener'in kendisini desteklediği iddialarına ilişkin ise "Akşener'in desteği benden yanaysa bundan onur ve gurur duyarım" diye konuştu. Delegelere 27 Nisan'da yapılacak olağanüstü kurultayda oy kullanmaları yönünde çağrıda bulunan Dervişoğlu'nun açıklamaları şöyle:
Müsavat Dervişoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Partimizin dışındaki iradelere de partimizi teslim etmemiz asla mümkün değildir. İYİ Parti rant gruplarınca dizayn edilmiş bir parti değildir. Bu partiyi kuran bizatihi Türk milletinin kendisidir. Partiyi millet kurdu, biz sadece tabelasını astık. İktidarın iktidar olmaktan, muhalefetin muhalefet etmekten memnun olduğu ortamda kuruldu. Tek adam rejiminin keyfi ve baskıcı kararları altında ezilen bir ülke değil, demokratik bir ülke tahayyül ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bir kişinin aklına ve heveslerine asla emanet edilemez. Bir milletin kaderi bir faninin şahsi ihtiraslarına kurban edilemez. Sona ermesi gereken bir kabus haline gelmiştir."

"AK PARTİ YÖNETİMİNE KARŞIYIZ"

"AK Parti hükümetleri refah ve zenginliği üretip hakla paylaştırmak yerine yoksulluğu yönetmektedir. Bu koşullarda hükümete söylenecek tek söz var: Keşke siz geçen yüzyılda kalmış olsaydınız. Biz ileri demokrasiden, hukukun üstünlüğünden liyakatten doğadan ve yeşilden, Türkiye'den yanayız. Dolayısıyla tek adam rejimine antidemokratik her türlü uygulamaya, yasaklara karşıyız. Tüm bunları içinde bulunduran AK Parti yönetimine karşıyız. Kurultay süreciyle birlikte partimizin merkezden kopacağı, belli bir ideolojik kalıbın içine girerek radikalleşeceğine dair mesnetsiz açıklamaların tamamını reddediyoruz. Bunlar İyi Parti’yi marjinalleştirme çabası içine giren art niyetli çevrelerin tezviratlarıdır. İyi Parti milliyetçi aynı zamanda demokrat ve kalkınmacı umdeleriyle Atatürk’ün kurduğu milli devletin temel ilkelerine bağlı bir siyasi parti olarak esasen merkezin ta kendisidir.
İYİ Parti’nin temsil ettiği merkez, memleketimizdeki tüm vatanseverleri kucaklayan Türkiye’nin makul aklıdır. İYİ Parti Türkiye’nin sağduyusudur. Partimiz medyada her fırsatta çıkıp siyasi hareketimize son kullanma tarihi belirleme hevesinde olanların heveslerini kursaklarında bırakacak, kutuplaştırma politikaları ile ayrıştırılmaya çalışılan milletimizi yeni bir kalkınma ülküsüne taşıma kararlılığını sonuna kadar sergileyecektir."

"TÜRKİYE YÜZYILI'NDAN BAHSEDİYORSUNUZ?"

"AKP hükümetleri milletimizin evlatlarına kaliteli bir eğitim ile parlak bir gelecek vermek yerine cehaleti örgütlemekle meşguldür. AKP hükümetleri refah ve zenginliği üretip hakça paylaşmak yerine yoksulluğu yönetmekle meşguldür. Ortalama 20 milyon vatandaşımızın sosyal yardımla geçinebildiği, 16 milyon vatandaşımızın destek almadan elektrik faturasını dahi ödeyemediği, 8 milyon kişinin yalnız kömür yardımıyla ısınabildiği bir memlekette siz iktidar olarak hangi yüzle hangi Türkiye Yüzyılı'ndan bahsediyorsunuz."

YENİ ANAYASA TARTIŞMALARI

"Türkiye’de mevcut rejimi tahkim edebilecek bir anayasa değişikliğini gündeme taşıyabilme çalışmalarına şahit oluyoruz. İYİ Parti tek adam rejimini tahkim edecek hiçbir değişikliğe olur vermeyecektir. Bu ülkeyi tek adam rejiminin kölesi olmaktan çıkarmak için gerekli mücadeleyi vereceğiz."

 
Kuşadası'nda bayram tatilinde 2 bin 104 ton çöp toplandı!
 
CHP'ye borç afişi tepkisi! AK Parti'den beklerken DP'den geldi...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Çankırı'dan İzmir'in 30 ilçe belediye başkanına mektup!
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, 28'i CHP'li 1'i MHP ...
Kiraz Belediyesi'nin borcu belediye binasına asıldı...
AK Parti'den CHP'ye geçen Kiraz Belediyesi'nde yeni Başkan Nasuh Coşkun, ...
Dervişoğlu: Akşener’in görevi sürdürmesi artık söz konusu olamaz!
İYİ Parti’de, Koray Aydın’ın ardından Dervişoğlu da kurultayın ertelenmesi ...
 
İYİ Parti'den o iddialara yalanlama!
İYİ Parti'den yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Meral Akşener ...
İmamoğlu: Beni geçecek adam doğmadı kardeşim!
31 Mart'ta bir kez daha İBB Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, bayram ziyareti ...
Süreç sona erdi... 81 itiraz için karar!
Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) il seçim kurullarından çıkan kararlara karşı ...
 
Özgür Özel'den Bahçeli'ye tepki: "Dilim varmaz cehalet demeye"
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dünkü ...
Başkan Mutlu’dan bayram mesajı...
Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayan Konak Belediye Başkanı ...
Başkan Türkmen'den bayram mesajı...
Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen Ramazan Bayramı dolayısıyla ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri