ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
10 Haziran 2022 Cuma - 14:08

Dervişoğlu'ndan Erdoğan'a adaylık göndermesi: İZMİR'DEN AÇIKLAMASI YENİLGİYİ KABUL ETMEK GİBİ..

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü adaylık açıklamasıyla ilgili, "Bu açıklama için İzmir'i tercih etmesi önemlidir. Herhalde biri ona 'yiğit düştüğü yerden kalkar' dedi. İzmir'de öyle bir düştü ki bir daha kalkamayacak. İzmir'de açıklaması yenilgiyi kabul ettiğini açıklamak gibi oluyor" dedi.

Dervişoğlu ndan Erdoğan a adaylık göndermesi: İZMİR DEN AÇIKLAMASI YENİLGİYİ KABUL ETMEK GİBİ..

SONKALEİZMİR- İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, partisinin il teşkilatının Buca'da düzenlediği basın toplantısına katıldı. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İYİ Parti Buca İlçe Başkanı Gamze Bilge Torun ve partililerin de yer aldığı toplantıda konuşan Dervişoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"TAYYİP ERDOĞAN EŞİTTİR TÜRKİYE DEMEK DEĞİLDİR"

Dervişoğlu, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yegane özelliği, irade ve idareyi tek bir kişinin aklına teslim etmesidir. Bugün Türkiye'nin karşı karşıya olduğu sorunların temelinde bu vardır. Devlet bürokrasisi ve devlet yöneticileri arasındaki çizgi kaybolmuştur. Cumhurbaşkanın yetkilileri nerede başlıyor nerede bitiyor kestirebilmiş değiliz... Bahçeli 2016 yılında 'Erdoğan gitsin demek, Devlet yıkılsın demektir' sözleri ile devlete bakışını ortaya koymuştur. Geçtiğimiz hafta ise 'Bana saldırmak Türkiye'ye saldırmaktır' demesinden vahim durumu görüyoruz. Tayyip Erdoğan eşittir Türkiye demek değildir... Türkiye bir seçim sürecine girerken AK Parti iktidarına şunu hatırlatmak isteriz; Siyasi parti ve liderleri devlet olmak için değil devlet yönetmek için iktidar olurlar."

"BU İKTİDARIN 1 SEÇİMLİK ÖMRÜ KALDI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü açıklamalarını da anımsatan Dervişoğlu, "Ne yaparlarsa yapsınlar Türk milleti bölünmez bir bütündür. Sayın Erdoğan'ın dili göstermektedir ki, kendisi ile millet ibaresi sadece AK Parti'ye oy verenlerle ölçülmektedir. AK Parti iktidarının düşünce dünyasındaki millet söylemi de muallaktır... Milletimizin sinir uçları ile oynayarak, vatandaşlarımızı kutuplaştırarak seçim kazanma devri artık son bulmuştur. Çünkü artık İYİ Parti vardır. Milletimizin teveccühüne mazhar ola ola iktidara yürüyoruz. Bu iktidarın 1 seçimlik ömrü kalmıştır" dedi.

"YENİLGİYİ KABUL ETMEKTİR"

Dervişoğlu, Erdoğan'ın İzmir'e yönelik sözlerini ise şöyle değerlendirdi:

"Cumhurbaşkanımız İzmir ziyaretlerinde bir takım konulara vurgu yapmıştır... Gittiği her yerde olduğu gibi İzmirlileri de nankörlük ile suçlayan bir takım açıklamalarda bulundu. İktidarları döneminde İzmir'e çok büyük yatırımlar yaptıklarından bahsettiler. Türkiye'de vergi tahsili açısından İzmir ikinci kenttir. 2021 yılında ödediği vergi 133 milyar TL'dir. 20 yıl boyunca ise İzmir'in iktidar tarafından topladığı vergi 800 milyar TL civarındadır. Bunun karşılığında ise 90 milyar TL'lik hizmetle ödüllendirilmiş... Bunun adı ödül mü ceza mı? Bunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bir tek şeye sevindim; dün Sayın Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıkladı. Bu açıklama için İzmir'i tercih etmesi önemlidir. Herhalde biri ona 'yiğit düştüğü yerden kalkar' dedi. İzmir'de öyle bir düştü ki bir daha kalkamayacak. İzmir'de açıklaması yenilgiyi kabul ettiğini açıklamak gibi oluyor. Cumhurbaşkanı adaylık konusunda Kılıçdaroğlu'na yaptığı çağrıda da oldu... Bu konuda şunu söylemek istiyorum; Millet İttifakı üyesinin Erdoğan'ın korumasına ihtiyacı yoktur!"

İYİ PARTİLİ ORAN'IN AÇIKLAMALARINI DEĞERLENDİRDİ

Gelecek seçimlerde İzmir'de birinci parti çıkmaya talip olduklarını vurgulayan Dervişoğlu, İYİ Parti Milletvekili Halil İbrahim Oran'ın CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığına yönelik sözleri konusunda ise şunları söyledi:
"Sayın Genel Başkanımız siyasiler için örnek teşkil edecek davranışta bulundu. Bir yanlış anlaşılmayı düzelttiler. Halil İbrahim Bey'i tanırım, öyle bir anlamda söyleyecek biri değildir. Gazeteci arkadaşımızın soru sorma biçiminden kaynaklanan yanlış anlaşılma durumu oldu. Sayın Genel Başkanımız; Sayın Kılıçdaroğlu ve incinen tüm vatandaşlardan özür diledi. Böyle bir şey ortaya çıkınca bu konudan faydalanmak isteyenler kendini gösterdi. Yeterki bir ayrışma, kutuplaşma olsun, ben nasıl beslenirim kaygısı taşıyan Cumhurbaşkanımız var... Ben ülkemizin bu tartışmaları aştığını düşünüyorum."

 

 
Aytun Çıray: Nebati milyonlar kazandırdı!
 
İzmir'deki cinayetler bağlantılı çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aytun Çıray: Nebati milyonlar kazandırdı!
Dolar kurunda dün yaşanan sert hareketlenmeler üzerine İyi Parti Milletvekili ...
İmamlardan etek giyen avukata: Masanın arkasında anlat, biz din adamıyız!
Şanlıurfa'da çocuk yaşta evliliklerin önüne geçilmesi için bir panel düzenledi. ...
Uzman isimden uyarı: Hortum, fırtına, kuraklık, sel!
DEÜ Coğrafya Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Çukur, hazirandaki sağanak ...
 
Ümit Özdağ'dan ''AK Parti ile görüşme'' açıklaması!
Siyasal İletişim Uzmanı Berna Can, katıldığı bir televizyon programında ...
Öğretmene yumruk atıp bıçak çekti!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde okulda kavga sırasında araya giren kadın öğretmen ...
İzmir'de harem selamlık eğitim!
Bornova İmam Hatip Ortaokulu’nda harem selamlık eğitim başladı. Kız ve ...
 
Akrabasından, Bakan Nebati hakkında suç duyurusu!
Kenan Nebati, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati hakkında ''Bakanlık ...
Süt banyosundan beraat etti, tazminat kazandı!
Konya'nın Meram ilçesinde süt toplama merkezinde bulunan kazanda süt banyosu ...
AK Partili vekil Necip Nasır'dan 42 milyonluk yatırım!
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır'ın sahibi olduğu şirket İzmir'in ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri