ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4194
    Dolar
  • Euro
    34,8576
    Euro
  • Altın
    2.443,550
    Altın
  • Bist-100
    10.083,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/33°
    ADANA
  • ANKARA
    14/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
27 Eylül 2023 Çarşamba - 15:53

Dikili Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi açıldı..

Dikili Belediyesi'nin öz kaynaklarıyla tamamladığı Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi hizmete açıldı. Yurttaşların yoğun ilgi gösterdiği açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçedeki otogar ve atık su arıtma tesisi sorunlarının çözülmesi ile ilgili söz verdi. Projenin 78 milyon TL maliyetle bitirildiğini ve 5-6 yılda kira gelirleri ile kendini amorti edeceğini belirten Dikili Belediye Başkanı Adıl Kırgöz ise "Gururluyum, onurluyum, gerçekten çok mutluyum" dedi.

Dikili Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi açıldı..

SONKALEİZMİR- Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nin açılış törenine; ev sahibi Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz'ün yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Köy Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer, CHP İzmir milletvekilleri Mahir Polat, Rıfat Nalbantoğlu ve Murat Bakan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ile yurttaşlar katıldı.

Yurttaşların büyük ilgi gösterdiği açılışta Özlem Kalmaz ve Nuri Aslan’ın eserlerinin yer alacağı resim sergisi açılışı açıldı. Ayrıca Dikili Belediyesi'nin Başkan Adil Kırgöz yönetiminde hayata geçirdiği projelerle ilgili video gösterimi yapıldı.

17 AYDA YAPILDI VE HİZMETE AÇILDI

"Dikili seninle gurur duyuyor" sloganları ile kürsüye çıkan Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz şöyle konuştu:

"4 buçuk yıl içerisinde Dikilimiz'e yaptığı hizmetler ve destekler için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere tüm büyükşehir camiasına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Birlikte işbirliği ile kalıcı hizmetler yaptık, çok büyük eksikleri giderdik. Temiz su iletim hatlarının değişmesiyle yıllardır yaşadığımız su sıkıntısından tamamıyla kurtulduk. Merkez mahallelerimizin tüm yolları kaldırımları sokakları tamamen yeni baştan yapıldı. Dikili'miz tozdan topraktan, tertemiz yeni yüzüne kavuştu. Planlı çalışmanın bir kentin kaderini nasıl değiştirdiğinin en somut örneğidir Dikili. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarla da uyum içerisinde çalıştık. Her zaman yanımızda olan ilçe kaymakamımıza da teşekkür ediyorum. Daire amirlerine de teşekkür ediyorum. Bizlerle birlikteler her zaman. Projeye emek veren belediye çalışma arkadaşlarım olmak üzere proje hazırlayıcıları, yüklenici firma temsilcilerine bizleri hiç üzmeden 17 ayda bitirdikleri için teşekkür ediyorum.

"GURURLUYUM, ONURLUYUM"

Dikili her zaman yüzünü aydınlığa dönmüş, tavrını, demokrasiden, kültürden, edebiyattan yana koymuş, çağdaş aydın bir kent olmuştur. Kentin dokusuna yakışan festivaller, etkinlikler ve kitap günleri yaparız. Yaz bitince etkinliklerimiz son bulur. Çünkü etkinlik yapabileceğimiz kapalı bir salonumuz yoktur. Bir kültür merkezinin olmayışı çok büyük eksiklikti. 2019'da kenti yönetmeye talip olduğumda şunu taahhüt etmiştim. Kültür Merkezi'ni seçim bildirgemin en başına yazmıştım. Söz verdiğim gibi 12 ay çocuklarla, gençlerle bir arada olup, edebiyatla şiirle, tiyatroyla buluşturabileceğimiz bu projeyi ilçeye kazandırdığımız için gururluyum, onurluyum, gerçekten çok mutluyum."

78 MİLYON TL MALİYETLE TAMAMLANDI

Başkan Kırgöz, merkezin maliyeti ile ilgili de bilgiler vererek sözlerini şöyle tamamladı:

"KDV dahil iş, 78 milyon TL'ye belediyemize mal olmuştur. Finansmanı programlayıp ihale aşamasına geldiğimizde dünyayı etkileyen pandemi ile karşılaştık. Arkasından en ağır ekonomik krizi ülkemizi vurdu. İhaleye çıkacağız, yapılıyor, iptal oluyor. İşi alan firmalar haklı sebeplerden dolayı yarım bakıyor. Maliyetler artıyor. Uykularımız kaçtı. Yüzümüzün akıyla projeyi yaptık, bitirdik. Zemin katta 3 işyeri var. Bugün için 426 bin lira kira getirisi var. 3 yıllık da peşin aldık. 550-600 bin lira gibi kira getirisi olacak buranın. 5-6 yıl arasında kendi kendini amorti edecek. Bundan sonra da gelecek gelirle işletme giderleri karşılanacak hem de belediye bütçesine gelir kaydedilecek. Her koşulda, zorlukta güzel ilçemiz için kendinden emin, yeniliklere açık, ilklere ev sahipliği yapan, doğası temiz modern Dikili için yılmadan çalışmadan üretmeye, çalışmaya kararlılığımızla devam edeceğiz."

ÖNEMLİ BİR İHTİYACI GİDERECEK

Kültür merkezinin açılışı ile Dikili'nin önemli ihtiyaçlarından birinin giderildiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer şunları söyledi:

"Ulu Önderimizin adını taşıyan Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nin açılışında, Dikilili kardeşlerimle birlikte olmaktan onur duyuyorum. İlçemizin, özellikle kış aylarında, kültür sanat etkinlikleri için kapalı bir alana ihtiyacı vardı.

Dikili Belediyemizin girişimi ve üstün gayretiyle, bu ihtiyaca cevap veren kültür merkezimizi Dikili’ye kazandırdık. Merkezimizin yapımı, bir buçuk yıldan kısa sürede tamamlandı. Burası 339 kişilik konferans salonuyla Dikili’deki yaşamın en önemli simgelerinden biri haline geldi. Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi, Cumhuriyetin 100. yılına ve Dikili’ye çok yakıştı! Şehrimize hayırlı, uğurlu olsun.

"İZMİR VAR OLDUKÇA CUMHURİYET GÜNEŞİ BATMAZ"

100 yıl önce, demokrasinin tatlı güneşi bu ülkenin üzerinde bir daha hiç batmamak üzere doğdu. Bu ülkenin evlatları; genci yaşlısı, kadını erkeği, 7’den 70’e herkes, birbirine kenetlendi. İmkanları yoktu ama yürekleri vardı. Adalete ve bağımsızlığa inançları vardı. İşte bu topraklar, emperyalizmi böyle dize getirdi. Cumhuriyeti biz böyle kazandık. Atalarımızın kanlarıyla yazılmış bu destanı ilelebet payidar kılmaya kararlıyız. Bugün hizmete açtığımız bu Cumhuriyet kalesine Atamızın adını vermiş olmamız, İzmir’in ahde vefasıdır. Hiç kimse boşuna ümitlenmesin. İzmir var oldukça bu topraklarda Cumhuriyet güneşi asla batmaz. İzmir Cumhuriyetin neferidir.

BAŞKAN SOYER'DEN İKİ MÜJDE

Dikili halkına iki önemli müjde veren Başkan Soyer sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu açılış merasimi vesileyle sizlere iki müjdeli haber daha vermek istiyorum. Sevgili Adil Başkanımızla yaptığımız görüşmelerde Dikili’nin öncelikli ihtiyaçları arasında olan otogar ve atık su arıtma tesisi meselelerine kati çözüm üretme kararı verdik. Sözümüz söz! Çok yakında eşsiz Dikili’miz hak ettiği modern otogara kavuşacak. Atıksu kaynaklı kirlilik meselesi ise tarihe karışacak. Cumhuriyetimizin 100. yılına adadığımız, Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezimiz; Dikili halkına hayırlı, uğurlu olsun. Kültür Merkezimizin açılmasında gösterdikleri azim ve dayanışma ruhu için, Dikili Belediye Başkanımız Adil Karagöz nezdinde, emeği geçen herkesi en kalbi duygularımla kutluyorum. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum."

MERKEZDE NELER VAR?

Cumhuriyet Mahallesi 304 Sokak’ta belediye binasının yan tarafında 4 bin 395 metrekare alana inşa edilen merkezin giriş kısmında açık amfi, üst katında 339 kişi oturma kapasiteli konferans salonu, fuaye alanı ve çok amaçlı salon bulunuyor.

 

 
İzmir Körfezi’nde su kalitesi iyileşiyor!
 
Kuşadası'nda kaçak yapılaşmaya izin yok
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Körfezi’nde su kalitesi iyileşiyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün Körfez’i eski günlerine ...
Ege Mahallesi'nde yollar yenileniyor!
Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından Ege ...
Alaçatı'da Wind Fest heyecanı!
Çeşme Belediyesi destekleriyle 4-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek ...
 
Karşıyaka’da vatandaşlar yönetim süreçlerine katılıyor!
Karşıyaka Belediyesi, yurttaşların toplumsal hayata daha aktif katılımını ...
Uluslararası Homeros Festivali başlıyor!
Bayraklı Belediyesinin bu yıl ikinci kez düzenlediği Uluslararası Homeros ...
Gaziemir’de Sağlıklı Yaş Alma buluşmaları!
Gaziemir Belediyesi ile SağlıklıYaşıyoruz iş birliğinde Gaziemir’de sağlıklı ...
 
Buca Belediyesi’nin ücretsiz kursları başlıyor!
Buca Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitimi Merkezi iş birliği ...
Lucien Arkas Parkı açıldı!
İZSU Genel Müdürlüğü tarafından yapılan rehabilitasyon çalışmasıyla yeni ...
Menderes duvarlarına estetik dokunuş!
Menderes Belediyesi tarafından yapılan duvar boyama çalışmaları vatandaşlardan tam not aldı.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri