ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    40,9931
    Dolar
  • Euro
    47,6912
    Euro
  • Altın
    4.435,480
    Altın
  • Bist-100
    11.478,00
    Bist-100
  • ADANA
    26/35°
    ADANA
  • ANKARA
    15/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    25/34°
    ANTALYA
  • BURSA
    17/30°
    BURSA
  • ISTANBUL
    22/27°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    20/33°
    IZMIR
  • KONYA
    17/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
OGM açıkladı: Yangınların çoğu ihmal ve dikkatsizlikten kaynaklandı
OGM açıkladı: Yangınların çoğu ihmal ve dikkatsizlikten kaynaklandı
İYİ Parti'de kurultay süreci başlıyor
İYİ Parti'de kurultay süreci başlıyor
CHP 'Millet İradesine Sahip Çıkıyor' mitinglerinin 50'ncisini Beyoğlu'nda yapacak
CHP "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinglerinin 50'ncisini Beyoğlu'nda yapacak
Kırmızı et fiyatlarında rekor
Kırmızı et fiyatlarında rekor
25 Ağustos 2025 Pazartesi - 13:09

Dikili'nin jeotermal su kuyusu açıldı

Türkiye ve Avrupa'nın en büyük teknolojik sera üslerinden biri olan Dikili Jeotermal Isıtmalı Sera Organize Tarım Bölgesi'ndeki jeotermal su kuyusunun açılışı gerçekleştirildi. Su kuyularının faaliyete geçmesiyle, organize tarım bölgesinin açılışı için geri sayım başladı

Dikili nin jeotermal su kuyusu açıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener'in ev sahipliğinde, Dikili Jeotermal Isıtmalı Sera Organize Tarım Bölgesi (OTB) proje sahasını ziyaret etti. Ziyarette, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Dikili Jeotermal Isıtmalı Sera OTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin Çakan, projenin detaylarına ilişkin kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

'TÜRKİYE'DE BİR TARIM DEVRİMİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ'

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, konuşmasında, Dikili Jeotermal Isıtmalı Sera OTB projesinin İzmir'in kuzey hattını tarım üssü haline getirecek vizyoner bir girişim olduğunu vurguladı. İnan, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ve Tarım ve Orman Bakanlığımızın desteğiyle hayata geçirilen bu proje, bölgeye, şehre ve sivil toplum kuruluşlarımıza örnek teşkil edecek. Toplamda 15 milyar dolarlık yatırım hedefiyle, yaklaşık 4 bin kişilik istihdam yaratmayı planlıyoruz; bu istihdamın yüzde 75'i kadınlardan oluşacak. Başta İzmir Ticaret Odası olmak üzere, emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Türkiye'de örneği olmayan, dünyada sayılı projelerden biri olan bu yatırım, Ege Bölgesi'nde ve diğer illerimizde yeni modellerin öncüsü olacak. Açılış için geri sayım başladı ve Cumhurbaşkanımızın ve uluslararası finans kuruluşlarının katılımıyla bu mega eseri şehrimize kazandırmayı sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

'GERİ SAYIM BAŞLADI'

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, projenin sadece İzmir'e değil, Türkiye'ye ve dünyaya örnek olacağını belirtti. Özgener, "Geri sayım başladı. Önümüzdeki hafta Tarım ve Orman Bakanlığımızın düzenleyeceği ihale ile altyapı yatırımları başlayacak, ardından parseller sahiplerine teslim edilecek ve yatırımlar hız kazanacak. Projemize en başından beri desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı ve tüm geçmiş dönem Tarım ve Orman Bakanlarımıza, bölgenin kalkınması için yoğun emek veren Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Sekreteri, İzmir Milletvekilimiz Eyyüp Kadir İnan'a, Ceyda Bölünmez Çankırı veMahmut Atilla Kaya başta olmak üzere tüm İzmir milletvekillerimize teşekkür ederiz. Projemizi başarıyla tamamlayarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açmayı umut ediyoruz" dedi.

'TÜM KAYNAK VE TAHSİS HEDEFLERİMİZE ULAŞTIK'

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Dikili Jeotermal Isıtmalı Sera OTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin Çakan, sunumunda projenin teknik ve operasyonel hazırlıklarının tamamlandığını vurguladı. Çakan, "Seraların ısıtılması için gerekli jeotermal kaynaklara ulaşıldı. Ayrıca, kullanma ve sulama suyu ihtiyacını karşılayacak yeterli soğuk su kaynaklarını temin ettik. Parsel tahsislerinde yüzde 99 oranına ulaşarak, yatırımcıların projeye olan güvenini ve ilgisini ortaya koyduk. Jeotermal kaynakların tespitinde ve geliştirilmesinde Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ile iş birliği içerisinde çalıştık. Bu iş birliği, projenin başarısında kritik bir rol oynadı ve hedeflerimize ulaşmamızda büyük katkı sağladı. Bu başarı, projenin sürdürülebilirlik ve verimlilik hedeflerine ulaşmada önemli bir adım" dedi.

Ziyarete, Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Dikili Tarıma Dayalı İhtisas Sera OTB Müteşebbis Heyet Başkanı Mahmut Erkoç, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kahraman, Dikili Jeotermal Isıtmalı Sera OTB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ateş İlyas Demirkalkan, Yönetim Kurulu Üyeleri Ercan Korkmaz ve Hayrettin Uçak, Müteşebbis Heyet Üyeleri Kadri Gündeş ve Serkan Yolcu ile İzmir Ticaret Odası Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Tanyeri de katıldı.

Sunumun ardından tüm protokolün katılımıyla jeotermal su kuyusunun açılışı gerçekleştirildi.(DHA)

 
Bornova 1877 Koray Bulman'la imzaladı
 
Altay'dan iyi prova
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Egeli bilim insanı Doç. Dr. İlker Sert'in projesine TÜBİTAK'tan destek
Ege Üniversitesi Nükleer Bilimler Enstitüsü öğretim üyesi Doç. Dr. İlker ...
Nehir Zeyrek babasının izinden gidecek!
Babasının ölümünün ardından onun mesleğini sürdürerek izinden gitmek isteyen ...
İZBAN 30 Ağustos'ta ücretsiz!
Cumhurbaşkanlığı Kararı'na göre 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla İZBAN ...
 
Koleksiyonunda, 1886'dan bugüne 3 bin kolonya şişesini bir araya getirdi
İzmir'de emekli elektrik mühendisi Ünal Çınar (69), 1886'dan bu yana üretilen ...
Otomobiller kafa kafaya çarpıştı! Biri çocuk 4 kişi yaralı...
İzmir'in Foça ilçesinde otomobillerin çarpıştığı kazada biri çocuk, 4 kişi yaralandı
Oyun oynarken kaybolan küçük kızın cesedi bulundu
22 Ağustos'ta Kilis'te parkta oynarken kaybolan Aric Aljarouk’un cansız ...
 
Balıkesir'de peş peşe depremler
AFAD, Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde en büyüğü 4,8 olmak üzere üç deprem ...
İzmir’de alt geçitte yolu kapatan düğün konvoyundaki sürücüye ceza
İzmir'de düğün konvoyuyla Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki altgeçidinde ...
Kaybolan kedisini bulana 5 bin lira ödül verecek
İzmir'in Çiğli ilçesinde Muazzez Dağ (55), bir hafta önce kaybolan kedisi ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 3 3 0 0 10 0 10 9
2 Trabzonspor 3 3 0 0 3 0 3 9
3 Göztepe 3 2 1 0 5 0 5 7
4 Tümosan Konyaspor 2 2 0 0 7 1 6 6
5 Samsunspor 2 2 0 0 3 1 2 6
6 Hesap.com Antalyaspor 3 2 0 1 3 2 1 6
7 Fenerbahçe 2 1 1 0 3 1 2 4
8 Beşiktaş 1 1 0 0 2 1 1 3
9 ikas Eyüpspor 3 1 0 2 4 7 -3 3
10 Gaziantep FK 3 1 0 2 2 7 -5 3
11 Rams Başakşehir 1 0 1 0 1 1 0 1
12 Corendon Alanyaspor 2 0 1 1 1 2 -1 1
13 Çaykur Rizespor 2 0 1 1 0 3 -3 1
14 Zecorner Kayserispor 2 0 1 1 1 5 -4 1
15 Kasımpaşa 2 0 0 2 1 3 -2 0
16 Gençlerbirliği 3 0 0 3 2 5 -3 0
17 Kocaelispor 3 0 0 3 1 5 -4 0
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 2 0 0 2 0 5 -5 0
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri