ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4448
    Dolar
  • Euro
    34,6469
    Euro
  • Altın
    2.388,870
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/28°
    ADANA
  • ANKARA
    14/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/27°
    IZMIR
  • KONYA
    13/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
1 Mayıs müdahalelerle başladı!
1 Mayıs müdahalelerle başladı!
Kripto piyasası yine sarsıldı!
Kripto piyasası yine sarsıldı!
Sendikalardan Taksim kararı... Özgür Özel ayrıldı!
Sendikalardan Taksim kararı... Özgür Özel ayrıldı!
Eski koca dehşeti: 2 ölü!
Eski koca dehşeti: 2 ölü!
8 Nisan 2022 Cuma - 13:03

Dirençli kentler için işbirliği!

İzmir Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda “Düşük Emisyonlu ve İklim Dirençli Şehirler İçin Belediyelerin Kapasitelerinin Güçlendirilmesi Projesi” toplantısı gerçekleştirildi.

Dirençli kentler için işbirliği!

Geçtiğimiz aylarda Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, iklim krizine karşı ortak eyleme geçerek iklim eylem planı hazırlamayı taahhüt etmişti. 

İsveç Lund Üniversitesi ile iş birliği içinde belediyelerde gerekli örgütlenmeyi tamamlayarak kurumsal kapasitenin gelişmesi amacıyla düzenlenen eğitimlerin ilki Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirildi. 

KEMALPAŞA BELEDİYESİ TAM KADRO
İsveç Lund Üniversitesi “Düşük Emisyonlu ve İklim Dirençli Şehirler İçin Belediyelerin Kapasitelerinin Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında, programa katılan Kemalpaşa, Buca, Seferihisar ve Çiğli Belediyelerinin müdürlüklerine bağlı müdür ve personellerine, İzmir Tarihi Havagazı Fabrikasında “İklim Eylem Planı” hazırlanması konusunda eğitim verildi. Kemalpaşa Belediyesi toplantıya tam kadro katılarak yoğun ilgi gösterdi.

İKLİM EYLEM PLANI EĞİTİMİ VERİLDİ
Toplantıya katılım sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu ve ilçe belediye başkan yardımcılarının konuşmaları ile başlayan eğitim programında proje içeriği, iklim krizinin yarattığı sorunlar ve krize karşı direnç sağlama, iklim eylem planı hazırlanması konuları ilgili bilgi verilirken, Karşıyaka Belediyesi’nin hazırlamış olduğu İklim Eylem Planı ile ilgili bilgi paylaşımı sağlandı. Gerçekleştirilen sunum ve eğitimler sonrası belediye müdür ve personellerinin talepleri doğrultusunda gerçekleşen soru cevap değerlendirmeleri ile program sona erdi.

“ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ”
Sunumdan önce açılış konuşmasını gerçekleştiren Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Arzu Külahcıoğlu Altıntoz, “Türkiye’de iklimin sesini duyan var mı diye düşündüğümüz bu projede “iklimin sesini duyan var, iklim için kaygılanan da var” demek için ve İklim krizi ile küresel mücadelenin eksik kaldığı noktaları tamamlamak için dört belediye olarak bir araya geldik. Tüm Türkiye’de küçük belediyelerden biri olsak bile iklim krizi için kaygılanıyoruz çünkü felaketler kapıyı çalmaya başladı. Dereler taşmaya, insanların evine sular basmaya başladı. Sıcaklıkların artmasıyla kuraklıklar başladı. Nüfusunun yarısının tarım ile geçindiği Kemalpaşa’da Kuzey Yarım Küre’nin ilk kirazı yetişiyor ama önlem alınmazsa kiraz ağaçları 20 yıl içerisinde yok olacak. Bu nedenle geldiğimiz noktada Kemalpaşa Belediyesi olarak elimizi taşın altına koyacağız. 4 Nisan’daki meclis oturumumuzda iklim değişikliği biriminin kurulması için karar aldık. 

Belediyemizin tüketimini karşılamak için, henüz birimimiz kurulmadan, yenilenebilir enerji kaynaklarımızın yerlerini belirlemeye başladık. Çalışmalarımız, bir damla da olsa damlaları güçlendirmek önemli. Tüm bunları, Sayın Başkanım Rıdvan Karakayalı’nın önderliğinde yapabildiğimiz için şanslıyız. Sizlere, kendisinin selam ve sevgilerini getirdim. Başkanımız Rıdvan Karakayalı, diğer 3 ilçe belediye başkanımız, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ile beraber Türkiye’de örnek olacak bu proje için ellerini taşın altına koydular. Belediye Başkanımız Rıdvan Karakayalı’ya teşekkürlerimi iletmek istiyorum.”
ifadelerini kullandı

 
İşte sahte MİT'çilere istenen ceza!
 
Başkan Arda: PARA VAR İŞ YAPTIRAMIYORUZ!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir'de anlaşma sağlandı...
Gaziemir Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası arasında bir süredir ...
Çeşme yenileniyor!
Yaklaşan turizm sezonu öncesinde Çeşme Belediyesi tarafından kentin çehresini ...
Başkan Soyer şampiyon Bilge Su Gürel’i ağırladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer dövüş sporlarındaki 4 branşta ...
 
Ailesi, Münci Kapani’nin 400 kitabını bağışladı!
“Her mahalleye bir kütüphane” kampanyasına İzmirli akademisyen ve yazar ...
Büyükşehir'den 3 yılda 12 milyar TL'yi aşan yatırım!
31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerde yüzde 58’in üzerinde oy oranıyla ...
Gaziemirli sporculardan büyük başarı!
Gaziemir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Boccia Takımı Türkiye Boccia ...
 
Bucalılar iftarda buluştu...
Buca Belediyesi’nin verdiği iftar yemeği Bucalıları bir araya getirdi. ...
Soyer: Tek çözüm demokrasi...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Kent Konseyleri Birliği ...
Menderes’te Millet İttifakı rüzgarı esti!
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Menderes Belediye Başkanı Mustafa ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri