ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,5687
    Dolar
  • Euro
    43,6369
    Euro
  • Altın
    4.018,460
    Altın
  • Bist-100
    9.168,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    9/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/24°
    IZMIR
  • KONYA
    8/14°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Bahçeli'den Sırrı Süreyya Önder mesajı: Hakikaten çok üzgünüm; terörsüz Türkiye, manevi bir armağan olacak
Bahçeli'den Sırrı Süreyya Önder mesajı: Hakikaten çok üzgünüm; terörsüz Türkiye, manevi bir armağan olacak
Hayatını kaybeden Sırrı Süreyya Önder için CHP'den ilk mesaj
Hayatını kaybeden Sırrı Süreyya Önder için CHP'den ilk mesaj
DEM Parti'den ilk açıklama: Barış mücadelesine layıkıyla sahip çıkacağız
DEM Parti'den ilk açıklama: Barış mücadelesine layıkıyla sahip çıkacağız
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
19 Mayıs 2024 Pazar - 13:41

Doktora bıçaklı saldırı!

Kahramanmaraş’ta, ilaç yazdırmak isteyen H.K., tartıştığı Aile Hekimi İlber Yerli’ye bıçakla saldırdı. Doktor kendisini odasına kilitleyerek saldırıdan kurtuldu. O anlar kameraya yansıdı

Doktora bıçaklı saldırı!

Kahramanmaraş Piri Reis Mahallesi’ndeki Karacaoğlan Aile Sağlığı Merkezi’ne gelen H.K., Aile Hekimi İlber Yerli’ye ilaç yazdırmak istedi.

Görüşme sırasında agresif tavırlar sergilediği öne sürülen H.K., hakaret ederek doktoru itekledi. Aile sağlığı merkezinin güvenlik kamerası tarafından da kaydedilen olayda H.K. daha sonra cebinden bıçak çıkararak, doktora saldırdı saldırdı. 

Bunun üzerine doktor Yerli odasına girip kapıyı kilitledi. H.K. ise kapıyı zorlayarak açmaya çalıştı. Koridordakiler H.K.’ye engel olmak isterken, saldırgan kapıyı açmak için çalışmaya devam etti. Ancak başarılı olamadı.

Saldırgan bir süre sonra merkezden ayrılırken, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri ise doktorun bilgisine başvurup, güvenlik kamerası görüntülerini izleyerek H.K.'nin yakalanması için çalışma başlattı.

Görüntüleri izlemek için görsele tıklayın>>>

TELEFONLA KONUŞMAYA DEVAM ETTİ

H.K.’nin bıçakla doktora saldırdığı anlarda bir kişinin rahatlığı ise dikkat çekti. Saldırı anında koridordaki koltukta ayak ayak üstüne atarak otururken cep telefonuyla konuşan kişi, hiçbir şey olmamış gibi konuşmaya devam etti.

İsmi öğrenilemeyen kişi, telefonla konuşmasının ardından bir süre de H.K.’yi izledikten sonra koridordan ayrıldı.

"DOKTOR ARKADAŞIMIZ CANINI ZOR KURTARDI'

Yaşananlara ilişkin açıklama yapan Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Üyesi Dr. Lütfi Tiyekli, meslektaşının yaşadıklarının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Tiyekli, “Bir kişi elinde bıçak alarak bir doktor arkadaşımızı tehdit etti. Oradaki bütün insanları tehdit etti. Doktor arkadaşımız içeriden kapıyı kilitleyerek canını zor kurtardı. Bu kamera görüntülerine de sabit olan bir olay. Buna rağmen bizim arkadaşımız maalesef şikayetçi olamıyor. Şikayetçi olmaktan korkuyor. Çünkü sağlıkta artık cezasızlık algısı öyle bir yerleşti ki insanlar şikayet etmekten bıkar hale geldi. Ve bugün oraya kolluk kuvveti çağrılıyor, kolluk kuvveti arkadaşlarımız kanunda açık şekilde yazılmasına rağmen şikayetçi olmama rağmen bir sağlık konusunda böyle bir olay olduğunda hemen işlem başlatması gerekirken hala ‘Şikayetçi misin?’ diye soruyorlar ve gereken işlemler yapılmıyor” dedi.

"KAMU TARAFINDAN KORUNMASINI TALEP EDİYORUZ"

Toplumda artık bir cezasızlık algısının oluştuğunu ve bu algının ortadan kaldırılması gerektiğini ifade eden Tiyekli, şöyle devam etti:

“Siz kamu hizmeti veren bir hekime şiddet uygulamaya kalkıyorsanız, buna teşebbüs ediyorsanız mutlaka bunun cezası olmalı. Bugün doktor arkadaşımızla konuştuğumuzda özellikle şikayetçi olmasını istediğimizde ‘Yaralanmadım ki’ diyor.

Bir hekimin ille ölmesi mi lazım, ille yaralanması mı lazım? Buradaki arkadaşımız bile bunun cezasızlık olgusuna alışmış durumda. Biz buna mutlaka bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Bu toplumdaki hekime karşı şiddette veya şiddet olaylarının cezasızlık algısının kalkmasını istiyoruz.

Bunlarda hiç şikayet olmadan doğrudan işlem başlatılmasını, o kişilere gerekli şekilde yaptırım uygulanmasını talep ediyoruz. Kamu hizmeti veren bu sağlık kuruluşlarının kamu tarafından korunmasını talep ediyoruz.

Yoksa biz bu şiddetin önünü alamayacağız.Bir kamu kuruluşun kamu hizmeti veren doktora karşı ve oradaki vatandaşlara karşı bıçak çekiliyor ve kamera görüntüsü alınmamış bile. Ve belki de bu vatandaşınız bu görüntüler yayınlandığında bırakılmış olacak. Niye? Çünkü güvenlik kamerası görüntülerine bakılmamış bile."

 
Başkan Tugay: İzmir ve Samsun kadersel olarak bağlı iki şehir
 
İzmir'de poşetle uyuşturucu ticareti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 19 Mayıs gösterileri nefes kesti...
izmir,
Akdeniz'de korkutan deprem!
AFAD, Akdeniz'de 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu.
İki anne de evladını arıyor... Acıları ortak!
Ebrar Sitesi'nin enkazından yaralı olarak çıkarılıp, getirildiği İzmir'deki ...
 
Bir tondan fazla metamfetamin yakalandı!
Uyuşturucu Madde İmalatçısı Zehir Tacirlerine yönelik İstanbul Emniyet ...
Vali Elban: Gençler bu meşaleyi hiç söndürmeyecek!
İzmir Valisi Süleyman Elban, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ...
Başkan Tanju Çelik'ten 19 Mayıs mesajı!
Bergama Belediye Başkanı Dr. Tanju ÇELİK, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ...
 
Mansur Yavaş’ın ağabeyi kazada yaralandı!
Burdur'un Çavdır ilçesinde geçirdiği trafik kazasında yaralanan Ankara ...
Esaretten kurtuluşun ilk adımı: 19 Mayıs!
Bugün 19 Mayıs 1919... "Ya istiklal ya ölüm!" düşüncesiyle başlatılan ...
İzmir'de feci kaza: 1 ölü!
İzmir'in Balçova ilçesinde belediye otobüsüyle çarpışan motosikletin sürücüsü ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 33 12 7 14 41 45 -4 43
10 Onvo Antalyaspor 32 12 7 13 35 55 -20 43
11 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
12 Gaziantep FK 32 12 6 14 41 45 -4 42
13 Bellona Kayserispor 32 10 11 11 40 50 -10 41
14 Çaykur Rizespor 32 12 4 16 38 50 -12 40
15 Corendon Alanyaspor 32 9 8 15 37 48 -11 35
16 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri