Dolarda kritik hafta

Dolar/TL 7.5'in hemen altında seyrine devam ediyor. Piyasalar bu hafta perşembe günü açıklanacak faiz kararına odaklanmış durumda.

  • | Son Kale İzmir

Dolar/TL, geçen hafta boyunca her iki yönlü sert dalgalandıktan sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın faiz eleştirileriyle haftayı 7.5 seviyelerinde tamamladı. Bankacılar bu hafta Avrupa, Japonya ve TCMB’nin faiz kararlarının yakından izleneceğini belirttiler.

  • DOLAR

    7,5174(%0,74)

  • EURO

    9,0745(%0,59)

  • ALTIN

    443,5756(%1,16)

Erdoğan hükümetin temel hedefinin fiyat istikrarı yani enflasyon ile mücadele olduğunu, ancak enflasyondaki düşüşün sadece kur istikrarı değil, bizzat karşı çıktığı yüksek faizin de indirilmesiyle sağlanması gerektiğini söyledi.

Bankaları “sömürü” ile eleştiren Erdoğan yüksek faiz ile övünmemek gerektiğini de söyledi.

Erdoğan’ın eleştirileri ve gelişmekte olan para birimlerine yönelik cuma günü artan riskten kaçış eğilimi TL’nin belirgin değer kaybına neden oldu. Aynı satış baskısı bankacılık sektörü hisse senetlerinde de görüldü.

Kur ocak ayı başında ağustos 2020’den beri en düşük olan 7.24 seviyesine kadar geriledikten sonra yeniden yönünü yukarı çevirmişti.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz