Dolarda sert yükseliş

Geçen hafta 6,89'a kadar gerileyen ve bu sabah 7,15 seviyelerinde olan dolar/TL, akşam saatlerinde 7,44'ü aştı. ABD tahvil faizlerindeki sert yükseliş ve Berat Albayrak'ın kabineye dönebileceğine ilişkin iddialar TL'de değer kayıplarını beraberinde getirdi.

  • | Son Kale İzmir

Güne 7,15 seviyesinden başlayan dolar/TL kuru, bu akşam saatlerinde 7,44’ü gördü. 6 Kasım 2020’de 8,57’yi gören kur, geçen hafta 6,89’a kadar gerilemişti.

Güne 8,71 seviyelerinden başlayan euro/TL de 9,08’in üzerini gördü.

TL’nin de aralarında bulunduğu gelişen ülke para birimlerinin genelinde dolar karşısında değer kaybı görülürken, bunda ABD tahvil faizlerindeki sert yükseliş etkili oldu.

Merkez Bankası’nın dün aldığı zorunlu karşılık oranlarını artırma kararının, bir kez daha “Merkez Bankası faiz artırmamak için yan yollara sapıyor” şeklinde algılanması, rezerv tartışmaları ve eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın kabineye dönebileceğine dair iddialar, TL’deki değer kayıplarını artırdı.

Öte yandan, ABD borsalarında da sert satışlar var. Nasdaq borsasında düşüş yüzde 3’ü aştı. Tesla hisselerindeki kayıp yüzde 6’nın üzerinde.

  • DOLAR

    7,3799(%2,94)

  • EURO

    8,9925(%3,05)

  • ALTIN

    421,2162(%1,35)

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz