ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    42,8183
    Dolar
  • Euro
    50,6349
    Euro
  • Altın
    6.176,890
    Altın
  • Bist-100
    11.311,00
    Bist-100
  • ADANA
    10/16°
    ADANA
  • ANKARA
    4/7°
    ANKARA
  • ANTALYA
    10/14°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/13°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/12°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    4/16°
    IZMIR
  • KONYA
    2/8°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Sadettin Saran suç duyurusunda bulunacak
Sadettin Saran suç duyurusunda bulunacak
Kasım Garipoğlu'nun şoförü 'etkin pişmanlık'tan yararlandı!
Kasım Garipoğlu'nun şoförü "etkin pişmanlık"tan yararlandı!
Ekol TV yayın hayatına son veriyor
Ekol TV yayın hayatına son veriyor
2026'da yürürlüğe girecek yeni düzenlemeler: Vergi, araç satışı, harç, sigorta primi...
2026'da yürürlüğe girecek yeni düzenlemeler: Vergi, araç satışı, harç, sigorta primi...
18 Haziran 2021 Cuma - 10:43

Dolarda yükseliş sürüyor

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) erken faiz indirimi işareti vermesiyle dolar güçlenirken, dolar/TL 8,50'den 8,73'e kadar yükseldi.

Dolarda yükseliş sürüyor

Dolar/TL, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faizleri daha erken yükseltebileceğinin ve tahvil alımlarında azaltmaya yönelik ilk işaretleri vermesi ardından yükselişini sürdürdü.

Fed kararı öncesi 8.49-8.54 bandında işlem gören dolar/TL dün 8.65 civarında günü tamamladıktan sonra gece saatlerinde 8.73’e kadar yükseldi.

Bu sabaha da dolar/TL 8,70’in üzerinde başladı.

DOLAR İKİ AYIN ZİRVESİNDE

Bu sabah itibarıyla küresel piyasalarda dolar iki ayın zirvesine yakın seyrediyor. Dolar bu zirveyi TL’ye de destek olan ve yaklaşık bir yıl süren değer kayıplarının ardından görüldü. Yatırımcılar faiz artırımları için 2023’ü öngören Fed’in açıklamalarının başka nasıl yansımalarının olacağını kestirmeye çalışıyorlar.

Dolar endeksi iki aydan uzun sürenin en yüksek seviyesi olan 92.010’u gördü ve yüzde 1.5 ile haftayı Eylül’den bu yana en yüksek kazanımla bitirmeye hazırlanıyor.

MERKEZ FAİZİ SABİT TUTTU

Merkez Bankası (TCMB) ise dün bir haftalık repo faizini beklentilere paralel olarak yüzde 19’da sabit bırakırken, enflasyon raporu tahmin patikasındaki belirgin düşüş sağlanana kadar para politikasındaki mevcut sıkı duruşun kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.

Banka hali hazırda yüzde 17 civarındaki enflasyonun üçüncü çeyrek sonu dördüncü çeyrek başında düşüşe geçeceğini öngörüyor piyasanın enflasyonda düşüş beklentisi ise Kasım Aralık ayları olmaya devam ediyor.

TCMB’nin erken faiz indirimi beklentisinin ortadan kalkması gerektiğine ilişkin açıklamalara rağmen yatırımcılar siyasetin düşük faiz istekliliğini de göz önüne alarak kısa vadede faizlerde indirim olacağı endişesini taşımaya devam ediyorlar. Bu da TL’de değer kaybı olarak zaman zaman fiyatlamalara yansımaya devam ediyor. Ancak TCMB bugüne kadar faiz indirimi yönünde bir adım atmış da değil.

SİNYAL GELMEDİ

Bankacılara göre dünkü PPK’da faiz indirim yönünde bir sinyal yer almadı. Ancak yine de beklentiler TL’de belirgin kayıplar görülmemesi halinde bankanın bir an önce indirime gideceği yönünde. Bu beklenti de siyasilerin düşük faiz istekliliğinden kaynaklanıyor.

İşlemciler faiz indirim beklentilerinin Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında yoğunlaştığını belirtiyorlar. Temmuz ayı için de beklenti yer alsa da dünkü PPK sonrası bu fiyatlama azalmış durumda.

AFGANİSTAN İÇİN ANLAŞTILAR AMA S400 SORUNU DEVAM EDİYOR

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden, Belçika’nın başkenti Brüksel’de 14 Haziran’da düzenlenen NATO Liderler Zirvesi’nde hem ikili hem de heyetler arası görüşme gerçekleştirmişti. İki liderde, görüşmenin olumlu bir havada geçtiğini ifade etmişti.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan yaptığı açıklamada, Biden ile Erdoğan'ın yaptıkları görüşmede, Afganistan’ın başkenti Kabil’de bulunan Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın güvenliğini Türkiye'nin sağlaması konusunda anlaştığını duyurdu.

Sullivan, Biden'ın havaalanı güvenliği için ABD’nin Türkiye’ye destek vereceğini taahhüt ettiğini aktardı. Sullivan görüşmede, Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S 400 hava savunma sistemleri sorunu için ise henüz bir çözüm bulunamadığını ve konuyla ilgili görüşmelerin devam edeceğini aktardı.

 
Büyükşehir’den yoga etkinliği!
 
Aydın Büyükşehir'den 60 mahalleye ziyaret!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Egeli ihracatçılar rekor bekliyor!
Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin ...
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası ...
Fed faiz kararını açıkladı
ABD Merkez Bankası (Fed), Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) faizleri ...
 
Fitch, Türkiye'nin dolar ve büyüme beklentisini açıkladı
Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin büyüme beklentisine ve ...
Merkez Bankası'ndan swap açıklaması
Merkez Bankası, Çin Merkez Bankası ile imzalanan ikili para takası (swap) ...
O inşaat şirketi için iflas kararı!
İnşaat sektöründe yaprak dökümü sürüyor. Yargı, İstanbul Bolluca ve Göktürk’te ...
 
İzmir'de konut satışları arttı!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İzmir Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere ...
Pazaryerlerinde veresiye dönemi!
Türkiye'de pandeminin de etkisiyle artan ekonomik darboğaz yurttaşı pazaryerlerinde ...
İhracatçının aşı talebi karşılık buldu
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi’nin geçtiğimiz ...
 
urit, urla,
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 17 13 3 1 39 12 27 42
2 Fenerbahçe 17 11 6 0 39 14 25 39
3 Trabzonspor 17 10 5 2 33 20 13 35
4 Göztepe 17 9 5 3 21 9 12 32
5 Beşiktaş 17 8 5 4 30 22 8 29
6 Samsunspor 17 6 7 4 22 20 2 25
7 Rams Başakşehir 17 6 5 6 27 18 9 23
8 Kocaelispor 17 6 5 6 15 17 -2 23
9 Gaziantep FK 17 6 5 6 24 30 -6 23
10 Corendon Alanyaspor 17 4 9 4 16 15 1 21
11 Gençlerbirliği 17 5 3 9 21 24 -3 18
12 Çaykur Rizespor 17 4 6 7 20 24 -4 18
13 Tümosan Konyaspor 17 4 5 8 21 29 -8 17
14 Kasımpaşa 17 3 6 8 14 24 -10 15
15 Hesap.com Antalyaspor 17 4 3 10 16 31 -15 15
16 Zecorner Kayserispor 17 2 9 6 16 33 -17 15
17 ikas Eyüpspor 17 3 4 10 10 24 -14 13
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 17 2 3 12 14 32 -18 9
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri