ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4028
    Dolar
  • Euro
    34,8028
    Euro
  • Altın
    2.434,000
    Altın
  • Bist-100
    10.083,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/33°
    ADANA
  • ANKARA
    14/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
16 Şubat 2023 Perşembe - 10:43

Duayen spor insanı Zorlu'dan TFF'ye eleştiri: HAKSIZLIK VAR!

TFF eski Profesyonel ve Amatör Kurul Başkanı Kemal Zorlu, deprem sonrası federasyon yönetiminin aldığı kararları eleştirdi. Zorlu, ligden çekilen takımların, bundan sonraki haftalarda hükmen yenik sayılması kararıyla, ilk haftalarda bu takımlara puan kaybeden ekiplere haksızlık yapıldığını vurguladı. Türkiye’nin yüreğini yakan deprem gerçeğiyle, futbolu yönetenlerin de yüzleşmesi gerektiğini vurgulayan Zorlu, “Futbolumuz açısından da alınması gereken önlemler var” dedi.

Duayen spor insanı Zorlu dan TFF ye eleştiri: HAKSIZLIK VAR!

Güneydoğu Anadolu bölgemizde 6 Şubat 2023 günü meydana gelen ve 10 ilimizi etkileyen deprem felaketi, 35 bini aşkın insanımızın hayatını kaybetmesi, on binlerce vatandaşımızın da yaralanmasıyla tüm Türkiye’nin yüreğini yaktı. Sadece kentlerimizi yıkmakla kalmayan yüzyılın felaketi, birçok sporcumuzla birlikte, spor heyecanımızı da kaybetmemize neden oldu. Deprem bölgesindeki takımların liglerden çekilmesi, Türkiye Futbol Federasyonu’nu (TFF) bazı kararlar almak zorunda bıraktı. Ancak federasyon yönetimine, aldığı kararların adil olmadığı eleştirisi geldi. TFF eski Amatör ve Profesyonel Kurul Kemal Zorlu, deprem sonrası liglerde yapılan düzenlemelerde teknik hata yapıldığını ve bunun sonucunda haksızlık yaşanacağını söyledi.

(Kemal Zorlu)

OYNANAN MAÇLAR NE OLACAK?

TFF’nin deprem bölgesindeki takımların ligden çekilme talebini kabul ettiğini ve önümüzdeki sezon bulundukları liglerde mücadele edebilecekleri kararını aldığını hatırlatan Kemal Zorlu, haksızlık yaratan teknik hatayı da şöyle açıkladı:

 “Federasyonun deprem mağduru kulüplerin çekilme talebini onaylaması ve ligdeki yerlerini dondurması doğru karar. Teknik hata ligden çekilen takımların, 6 Şubat 2023 tarihinden sonra oynayacakları maçlarda hükmen yenik sayılmasıyla yapıldı. Çünkü çekilen takımların, ligin ikinci yarısının ilk haftalarında oynadığı maçlar ne olacak? Çekilen takımlara karşı bu maçlarda puan kaybeden takımlara haksızlık olmayacak mı? Örneğin Süper Lig’de Trabzonspor ve Kasımpaşa Hatayspor’a, Ankaragücü ise Gaziantep’e yenildi. Spor Toto 1. Lig’de Yeni Malatyaspor Eyüp’ü, Adanaspor ise Tuzlaspor ve Altay’ı mağlup etti. Oysa fiktüre göre Hatayspor, Gaziantepspor, Adanaspor ve Malatyaspor bundan sonraki maçlarda hükmen yenik sayılacak. Bu durumda, liglerden çekilen takımlarla daha önce oynayıp puan kaybedenler haksızlığa uğrayacak. Fikstür, ikinci yarının ilk haftalarında bu takımlarla oynamayan ekiplere avantaj sağlayacak. Şampiyonluk ve kümede kalma mücadelesini etkileyecek bu adaletsizliği gidermek için çekilen takımlar ligin 2.yarısındaki tüm maçlarında yenik sayılmalı. Adalet ancak bu şekilde sağlanır. Haksızlığı önleyecek bir başka yaklaşım da liglerde bu sezon düşmenin kaldırılması olabilir” dedi. 

DEPREMLE FUTBOL DA YÜZLEŞMELİ

Türkiye’nin yaşadığı büyük felakette, birçok sporcuyu da kaybettiğimizi hatırlatan Zorlu, “Bir deprem ülkesinde yaşıyorsak, her alanda önlem almalıyız” dedi ve önemli önerilerde bulundu.

Zorlu, “Başta futbol olmak üzere tüm federasyonların kendi bütçelerinde sürekli bir deprem fonu yaratabilir. Federasyon gelirlerinin belli bir yüzdesi bu fona ayrılır. Bu fona aktarılacak rakamlara kulüpler itiraz etmeyecektir. Çünkü buradaki birikimle, kulüplere depreme dayanıklı sosyal tesisler ve sporcu lojmanları yapılabilir. Statlar kontrolden geçirilip, sıkıntı varsa güçlendirme yapılabilir. Aksi halde bugünlerde yaşadığımız felaketin yansımasıyla, önümüzdeki yıllarda yabancı sporcuları Türkiye’ye gelmek istememesine neden olur” ifadesini kullandı.

KULÜP GELİRLERİ AZALACAK

Depremin yürekleri yakan acısının, Türk insanına futbol heyecanını kaybettirdiğini, ayrıca liglere ara verilmesi nedeniyle bu sezon kulüp gelirlerinin azalacağını vurgulayan Zorlu, Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu durumu sübvanse edici önlemler alması gerektiğini söyledi. Zorlu, “Kulüplere verilen dengesiz cezalar sıfırlanmalı. Deprem mağduru kulüplere, federasyon bütçesinden destek verilmeli. Ayrıca tüm Türkiye’nin deprem acısı yaşadığı bu sıkıntılı günlerde kulüpler transfer konusunu gündeme getiremedi. Takviye yapmak isteyen takımlar için ara transfer dönemi 15 Mart’a kadar uzatılabilir. Hatta kaybolan futbol heyecanının biraz olsun artması için transfer yasağı olan kulüplere, bir kereye mahsus olmak üzere takviye şansı tanınabilir” diye konuştu.

 

 
Bakanlıktan Bergama'daki GES projesine onay!
 
Buca Belediyesi veterinerleri deprem bölgesinde...
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fevzİ Sevinç 16 Şubat 2023 Perşembe 15:02

Aklın yolu bir, Sevgili BÜYÜK ALTAY''lı Başkanım BÜYÜK ALTAY''lı olmanın gururuyla..sevgilerimş sunuyorum.Sağlıkla.

Yorumu oyla      0      0  
ALIN YOLU... 16 Şubat 2023 Perşembe 14:58

Sevgili Başkanım BÜYÜK ALTAY''LI,Yürektenen kutluyorum.BÜYÜK ALTAY''lı olmanın gururu ile sağlıklar diliyorum.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göztepe'den geleceğe yatırım!
Spor Toto 1’inci Lig ekiplerinden Göztepe, ara transfer döneminde 4 takviye ...
İzmirspor'dan örnek hamle...
İzmir'in köklü kulüplerinden Süper Amatör Lig temsilcisi İzmirspor, depremzede ...
Altınordu'ya minik teselli...
Kulüp bünyesinde görev yapan çalışanları ve yakınlarıyla ilgili deprem ...
 
Bucaspor 1928’de Dumlupınar dönemi bitti
Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketinin ardından tüm müsabakalar ...
Göztepe hem çalışıyor hem yardıma koşuyor
Göztepe'de yönetim, teknik ekip ve futbolcular, Kahramanmaraş'ta meydana ...
Karşıyaka boş durmayacak
Kahramanmaraş'ta yaşanıp 10 ilimizde büyük yıkım ve can kayıplarına neden ...
 
Altay'da Tuna Üzümcü formülü
Spor Toto 1'inci Lig ekiplerinden Altay'da teknik direktör Sinan Kaloğlu ...
Engelli taraftardan örnek hareket
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan yüzyılın deprem felaketleri ...
Altınordu'dan depremzedelere tam destek
Spor Toto 1'inci Lig ekiplerinden Altınordu'da teknik heyet ve futbolcular, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri