ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,7682
    Dolar
  • Euro
    35,0901
    Euro
  • Altın
    2.457,000
    Altın
  • Bist-100
    10.471,00
    Bist-100
  • ADANA
    23/37°
    ADANA
  • ANKARA
    13/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    27/30°
    ANTALYA
  • BURSA
    18/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    21/29°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    19/34°
    IZMIR
  • KONYA
    16/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Aydın'da orman yangını!
Aydın'da orman yangını!
Özel ve Erdoğan telefonda bayramlaştı!
Özel ve Erdoğan telefonda bayramlaştı!
Cam silerken 7. kattan düştü!
Cam silerken 7. kattan düştü!
Eylem Tok ve oğlunu o imza yakalattı!
Eylem Tok ve oğlunu o imza yakalattı!
24 Mayıs 2024 Cuma - 11:51

Dünya Robot Olimpiyatı Finali İzmir'de...90 ülkeden 3 bin 500 kişi katılacak!

İzmir'de 28-30 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Dünya Robot Olimpiyatı Türkiye Uluslararası Finali öncesi basın toplantısı yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, öğrencilerin problem çözme yeteneklerini robot aktiviteleriyle geliştirmesini hedefleyen organizasyon için üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi. Robot Olimpiyatları kapsamında 90 ülkeden 3 bin 500 katılımcı İzmir'de buluşacak. 

Dünya Robot Olimpiyatı Finali İzmir de...90 ülkeden 3 bin 500 kişi katılacak!

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bilim Kahramanları Derneği işbirliğiyle 28-30 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Dünya Robot Olimpiyatı Türkiye Uluslararası Finali ile ilgili basın toplantısı yapıldı. 

Kültürpark İzmir Sanat'ta düzenlenen toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, Bilim Kahramanları Derneği Başkanı Sıddıka Semahat Demir, Bilim Kahramanları Derneği Yöneticisi Fatma Bezek ve İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı konuşmacı olarak katıldı. 



Organizasyon ile ilkokuldan üniversiteye dünyanın her yerinde tüm öğrencilerin fikir üretme ve problem çözme gibi yetenekleri, düşündürücü ve eğitici robot aktiviteleriyle geliştirilmesi hedefleniyor.

TUGAY: ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ

Cemil Tugay, organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek şöyle konuştu:

"2016'dan beri 8 yıllık birimimin sonunda Robot Olimpiyatları'nın finalini İzmir'de yapacak olmak bizim gerçekten gurur verici. Birkaç açıdan baktığımızda İzmir, aydınlık yüzüyle bilime, sanata, eğitime açık insanlarıyla kendi içinde kapalı şehir değil. İzmir'i bu açıdan dünyaya anlatmaya, tanıtmaya çalışıyoruz. Yapmamız gereken çok iş var. Bu tür organizasyonlar uluslararası tanınırlığımızı doğal olarak artıracak. 3 bin 500'e yakın katılımcı olacak. Ne kadar önemli bir eğitim çalışması olduğunu hatırlamak gerek. Teması dünyanın iyiliği için hep beraber çalışma anlayışı. İnsanların yetişemediği alanlarda robot teknolojisinin nasıl kullanılacağını düşüneceğiz. Çocuklarımızın bilimle dünyanın sorunlarını çözmek için çalışmak zorunda olduklarını fark etmeleri için önemli. Üzerimize düşeni yapacağız. Gelen katılımcıları en iyi şekilde ağırlayacağız. İzmir'le yakın tanışıklık içerisinde ülkelerine dönmelerini sağlayacağız. Genel Başkan Yardımcımız Suat Özçağdaş aramızda. Kendisi eğitimden sorumlu genel başkan yardımcımız. Gösterdiği ilgi de partimiz adına gurur verici bir tavırdır. Kendisine yürekten teşekkür ediyorum. Bilim Kahramanları Derneği'ne, İzmir Büyükşehir bünyesinde bu organizasyon için çalışan emek veren arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum." 

ÖZÇAĞDAŞ: "İZMİR BÜYÜKŞEHİR İLE GURUR DUYUYORUZ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, "20 milyon öğrenci var. 1 milyon 155 bin öğretmen var. Bir milyon da atanmayı bekleyen öğretmen var. Eğitim ortak konumuz. Eğitim kalkınmanın en temel araçlarından biri. Türkiye'nin sorunlarını gidermede en önemli konulardan biri Türkiye'nin eğitimle kalkınabilmesi. Eğlenceli faaliyetlerle bilimi birleştirdiğimizde katılımı artırabilirsiniz. Çok sayıda devlet okulu var bu etkinliğin içerisinde. CHP olarak ülke ekonomisinin yüzde 65'inin toplandığı bölgeleri yönetiyoruz. Genel başkanımızın da selamını getirdim. Dünya Robot Olimpiyatı.. Bütün dünyadan katılım olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları diğer kurumlara da örnek olmalı. Bizim belediyelerimiz yetmez. Türkiye'de 26 kalkınma ajansı var. Kamunun yetişemediği alanlarda kaynak yaratmalılar. Sadece bu program değil. Desteklemeleri lazım. Bizim yerel yönetim anlayışımız böyle sürecek. Cumhuriyet Halk Partisi olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ'la gurur duyuyoruz" diye konuştu.

"BAKANLIK TARAFINDAN TAKİP EDİLİYOR"

Organizasyonun Milli Eğitim Bakanlığı tarafından takip edildiğini belirten Özçağdaş, "Gönüllüler ordusu ile yürütülüyor. Yüzlerce gönüllü olacak. Çok sayıda okul katıldığı için bu anlamıyla işin parçası. Destek vermek gibi bir durum yok. Böyle bir talep de yok. Sivil toplum ve yerel yönetim işbirliğiyle giden bir organizasyon. Bakanlık da kalkınma ajansları da bu etkinlikleri desteklemeli" dedi.

CHP LİDERİ ÖZGÜR ÖZEL DE GELECEK

Özçağdaş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de organizasyona katılmak için İzmir'e geleceğini söyledi.

3 BİN 500 KİŞİ KONAKLAYACAK

İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı konaklama konusuyla ilgili, "Konaklamaların yüzde 50'sinden fazlasını yapan kurumlar olarak otellerle de ilişkilerimiz çok iyi. 3 bin 500'e yakın konuğu ağırlayacağız. Lojistik ve iş akışı açısından önemli bir çalışma gerektiriyor. Gerekli işlemleri yapıyoruz" dedi. 

DEMİR: "İZMİR'İN TANITIMI İÇİN FIRSAT"

Bilim Kahramanları Derneği Başkanı Sıddıka Semahat Demir de "90 ülkeden katılacak takımlar robotik çözümler geliştirmek, doğa ile uyum içerisinde yaşamanın yollarını keşfetmek için çalışmaya başlayacka. Robotlar doğanın zorlayıcı olduğu yerlerde nasıl yardımcı olabilirler? Kısıtlı kaynakların daha iyi kullanılması için robotlar yol gösterici olabilir mi? 3 bini aşkın ziyaretçiyi İzmir'de misafir edeceğiz. İzmir'in tanıtımı için de önemli bir fırsat olarak görüyoruz" diye konuştu.
 

 
Bornova’da minikler ve annelerine Çilek Şenliği!
 
Kuşadası'nda yaz spor okulları için kayıtlar başladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da minikler ve annelerine Çilek Şenliği!
Bornova Belediyesi’nin ilçenin dört bir yanında hizmet verdiği  Çocuk ...
KODA’dan sezona muhteşem final!
Türkiye’de bir ilçe belediyesi tarafından kurulan ilk kadrolu oda orkestrası ...
Başkan Çelik Bergama Belediyesi'nin toplam borcunu açıkladı!
Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju Çelik, bölge gazetecileriyle ...
 
CHP İzmir yönetiminden Buca Belediyesi'ne ziyaret!
CHP İzmir İl Yönetimi, Buca Belediye Başkanı Görkem Duman’ı makamında ...
Ege’nin Türküsü Konak’ta yankılandı...
Konak Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu ile İzmir Folklor Gençlik ...
Manda Çayı’nda temizlik seferberliği...
Yerleşim alanları, sanayi ve ticaret merkezlerinden geçerek İzmir Körfezi ...
 
İZDENİZ’in yaz seferleri Kurban Bayramı’nda başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ A.Ş. Genel Müdürlüğü’nün, yaz aylarında ...
Asansör ve yürüyen merdivenler için özel ekip!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın kentteki yaşam konforunu ...
Menderes Belediyesi’nde halk günü...
Menderes Belediyesi’nde yeni uygulama ile her hafta çarşamba günü halk günü yapılacak.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri