ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,5259
    Dolar
  • Euro
    45,4378
    Euro
  • Altın
    4.303,360
    Altın
  • Bist-100
    9.340,00
    Bist-100
  • ADANA
    22/37°
    ADANA
  • ANKARA
    14/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/34°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/33°
    BURSA
  • ISTANBUL
    21/29°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    24/37°
    IZMIR
  • KONYA
    15/26°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İran'dan İsrail'e yeni füze atışı... ABD savaş jetlerini gönderiyor!
İran'dan İsrail'e yeni füze atışı... ABD savaş jetlerini gönderiyor!
Tahliyesinin ardından Özdağ'dan ilk açıklama!
Tahliyesinin ardından Özdağ'dan ilk açıklama!
Özgür Özel her seferinde '50 liralık alıyorum' diyenlere böyle cevap verdi
Özgür Özel her seferinde '50 liralık alıyorum' diyenlere böyle cevap verdi
İmamoğlu ve arkadaşlarının aileleri 'Dayanışma Platformu' kurdu
İmamoğlu ve arkadaşlarının aileleri "Dayanışma Platformu" kurdu
9 Haziran 2021 Çarşamba - 10:29

Dünya kültürü İzmir'de buluşuyor!

İzmir’de 9-11 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek UCLG Kültür Zirvesi’nin lansmanı, 10 Haziran’da (yarın) İzmir ve Barselona’da kurulan stüdyolardan çevrim içi yapılacak ve İzmirTube üzerinden yayınlanacak. Covid-19'un kültüre etkisinin konuşulacağı etkinlikte, Zirve’nin ana temaları da açıklanacak.

Dünya kültürü İzmir de buluşuyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Kültür Mümkün” vizyonu ve çalışmaları sonucunda dördüncüsüne İzmir’in ev sahipliği yapacağı Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) Kültür Zirvesi’nin lansmanı, 10 Haziran perşembe günü 15.30-17.30 saatleri arasında İzmir ve Barselona’da kurulan stüdyolardan çevrim içi yapılacak. İzmirTube üzerinden yayınlanacak lansmanda açılış konuşmalarının ardından Covid-19'un kültüre etkisi üzerine bir söyleşi olacak. İzmir ve dünyadan mesajların verileceği etkinlikte Zirve’nin ana temaları da açıklanacak. “Kültür: Geleceğimizi Kurarken” adıyla İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) ile eşzamanlı olarak 9-11 Eylül tarihleri arasında yüz yüze oturumlarla ve çevrim içi mecralarda devam edecek Zirve’de dünyanın her yerinden yaklaşık 500 katılımcının bir araya gelmesi bekleniyor.

“Pandemi kültüre olan ihtiyacı gözler önüne serdi”
Zirve’de kültürün sürdürülebilir kalkınmanın anahtarı ve geleceğin kurucu ögesi olarak ele alınacağını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Pandemi kültüre olan ihtiyacı yeniden gözler önüne serdi. Dünyada kültürü merkeze alan yeni bir yönelim var. Toplumsal olarak yeni katılım biçimleri ve dayanışma ağları kurmak için kültür her zamankinden daha önemli. Pandemi kültür uygulamaları ile eğitim, toplumsal cinsiyet eşitliği, sağlık, sosyal adalet, kentsel planlama ve inovasyon uygulamaları arasındaki ilişkiyi de yeniden ele almamız gerektiğini gösteriyor” dedi.

Zirve’de COVID-19 krizi süreci ve sonrası için kentler tarafından geliştirilen somut stratejilerin konuşulacağını, program ve projelerden örnekler sunulacağını belirten Soyer, “Zorlukları, engelleri, hayalleri, fikirleri ve olası çözümleri tartışacağız. Zirve, kenti etkili bir küresel merkeze dönüştürme, çeşitliliği, sanatı, tasarımı ve yeniliği teşvik etme, mirası koruma, ekolojik yaşam tarzını, alternatif üretim modellerini destekleyerek sınırları aşan işbirlikleri geliştirmeye dayanan kentin kültürel vizyonunu da destekliyor” şeklinde konuştu.

Anıl Acar ve Ece Temelkuran’ın mesajları olacak
Zirve’nin lansmanında açılış konuşmalarını Başkan Tunç Soyer, UCLG Başkanı Dr. Mohamed Boudra ve UCLG Genel Sekreteri Emilia Saiz yapacak. Ardından Birleşmiş Milletler Kültür ve Kalkınma Komisyonu Eski Genel Sekreteri, UNESCO Kültür Genel Müdür Yardımcısı Lourdes Arizpe, OECD ve Harvard metaLAB’de Kıdemli Araştırmacı ve IULM Üniversitesi'nde Avrupa Projeleri ve Uluslararası Ağlar için Rektörlük Delegesi Pierluigi Sacco ile Bilgi Üniversitesi Sanat ve Kültür Yönetimi Bölüm Başkanı, Kültür Politikaları ve Yönetim Araştırmaları Merkezi Direktörü Doç. Dr. Serhan Ada “Covid-19’un Kültürel Etkisi” başlıklı söyleşide bir araya gelecek. Müzisyen Anıl Acar (Gazapizm) ve gazeteci-yazar Ece Temelkuran’ın mesajlarının yayınlanacağı etkinlikte Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda yerel halk müziği eşliğinde Zeybek gösterisi ile yerel orkestra eşliğinde Rebetiko Müziği performansları da olacak. “UCLG’den Mesajlar” adlı bölümde ise Bilbao Belediye Başkanı Juan María Aburto, Jeju Valisi WonHee-ryong, Buenos Aires Hükümet Başkanı (TBC) Horacio Rodríguez Larreta, Mexico Kenti Kültür Sekreteri Vannesa Bohórquez, Lizbon Kültürden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Catarina Vaz-Pinto yer alacak. UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman’ın yorumlar bölümünde katkı sağlayacağı lansmanda İngilizce, Türkçe, Fransızca ve İspanyolca dillerinde çeviri yapılacak.

Dünyanın önemli kültür üreticileri bir araya gelecek
UCLG Kültür Zirvesi, kültür ve sürdürülebilirlik üzerine politikaların etkili bir şekilde uygulanmasına kendini adamış kentler, yerel yönetimler ve diğer paydaşların küresel düzeydeki ana buluşma noktasıdır. İzmir Kültür Zirvesi, 2015'te Bilbao'da, 2017'de Jeju'da ve 2019'da Buenos Aires'te düzenlenen önceki zirvelerin sonuçlarından yola çıkacak.

Rusya’nın Kazan ve Meksika’nın Merida kentlerini geride bırakarak 2021’de dördüncü Zirve’ye ev sahipliği yapmaya hak kazanan İzmir, dünyanın önde gelen kültür üreticilerini bir araya getirecek.

 
Kuşadası'nın turistik çarşıları yenilendi!
 
Başkan Anık'tan yeni çağrı: Taksicilere aşı önceliği verilsin
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuşadası'nın turistik çarşıları yenilendi!
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Aydın Büyükşehir Belediyesi ile ...
Başkan Soyer ilk verileri açıkladı... Müsilaj İzmir'e gelecek mi?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Marmara Denizi'ni tehdit ...
Başkan Soyer'den girişimcilere ödül!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in öncülüğünde gençlerin ...
 
CHP’den Kemalpaşa çıkarması!
CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından organize edilen ilçe çalışmaları kapsamında ...
Karaburun'da Atatürk büstü olmayan mahalle kalmayacak!
Karaburun Belediyesi, ilçede gerçekleştirdiği meydan düzenlemesi ve kafeterya ...
Bornovalı öğrencilerden örnek davranış
Ege Üniversitesi Çev-Temiz projesi öğrencileri koronavirüs salgını sürecinde ...
 
Soyer: Engelsiz bir kent yaratmak için çalışıyoruz...
Engelsİzmir 2021 Kongresi kapsamında düzenlenen "Pandemi, Afet ve Depremlerde ...
Foça, 'Sakin Şehir' oluyor!
Cittaslow Türkiye Teknik Koordinatörü Bülent Köstem, Sakinşehir başvurusunda ...
Kuşadası'nda estetik karşılama...
Geçtiğimiz yıl Kuşadası Kent Estetik Kurulu kararıyla Selçuk girişine ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri