ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    43,7425
    Dolar
  • Euro
    51,8386
    Euro
  • Altın
    6.936,570
    Altın
  • Bist-100
    14.227,00
    Bist-100
  • ADANA
    11/16°
    ADANA
  • ANKARA
    0/9°
    ANKARA
  • ANTALYA
    11/16°
    ANTALYA
  • BURSA
    2/12°
    BURSA
  • ISTANBUL
    3/12°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    6/11°
    IZMIR
  • KONYA
    3/8°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Tarihi zafer... Galatasaray Juventus'u 5'ledi
Tarihi zafer... Galatasaray Juventus'u 5'ledi
Ahmet Davutoğlu maddi sıkıntılar yaşadığını açıkladı: Eşimle çalışarak kendi yağımızda kavruluyoruz
Ahmet Davutoğlu maddi sıkıntılar yaşadığını açıkladı: Eşimle çalışarak kendi yağımızda kavruluyoruz
Özel, Akın Gürlek'e seslendi, bir hafta süre verdi: Mal varlığını açıklasın yoksa ben açıklayacağım!
Özel, Akın Gürlek'e seslendi, bir hafta süre verdi: Mal varlığını açıklasın yoksa ben açıklayacağım!
Süreç komisyonu yarın toplanıyor
Süreç komisyonu yarın toplanıyor
6 Mayıs 2023 Cumartesi - 09:58

Dünyanın önemli geri dönüşüm ve enerji firmaları İzmir’de toplanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 9 - 11 Mayıs 2023 tarihleri arasında düzenlenecek olan WE-CYCLE - Çevre ve Geri Dönüşüm Teknolojileri fuarı Fuarİzmir’de kapılarını ikinci kez açmaya hazırlanıyor.

Dünyanın önemli geri dönüşüm ve enerji firmaları İzmir’de toplanıyor

Ticaret Bakanlığı koordinatörlüğünde ve Ege İhracatçı Birlikleri organizatörlüğünde “We-Cycle - Çevre ve Geri Dönüşüm Teknolojileri Fuarı” ve “WENERGY - Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı ve Konferansı” ile eş zamanlı bir Alım Heyeti programı gerçekleştirilecek. 

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Türkiye’de 6 tane Türkiye gibi ülkenin temiz enerji ihtiyacının tamamını karşılayacak kadar potansiyel var. İzmir de hem güneş enerjisi hem rüzgar enerjisinde lider konumda. Türkiye’nin yıllık yaklaşık 1,5 milyar dolarlık temiz enerji ekipmanları ihracatı var. Ancak temiz enerji sektöründe faaliyet gösteren; makine, ekipman, komponent ve aksam üreten firmalarımızın yaptıkları ihracatları kayıt altına alan özel bir Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu (GTİP) tanımlaması bulunmuyor. EİB bünyesinde Temiz Enerji Ekipmanları ve Hizmet İhracatçıları Birliği kurma çalışmalarımıza geçtiğimiz sene başladık. Sektör bu konuda istekli, kamuoyundan büyük bir destek görüyoruz.” dedi.

Türkiye bir geri dönüşüm ve temiz enerji ülkesi olmalı

Başkan Eskinazi, “200'ü İzmir'de olmak üzere temiz enerji ekipmanları alanında ihracat yapan 309 firmanın ürün ve hizmet bazlı incelemesini sürdürüyoruz. Artık her kurulacak her enerji santralinin yüzde 50’si güneş enerjisi yüzde 25’i rüzgar enerjisi olacak şekilde kurgulanacak. EİB olarak sürdürülebilirlikte çok fazla tecrübemiz var. Biz AB Yeşil Mutabakata Uyum, Sınırda Karbon Düzenlemesi ve sürdürülebilirlik ile ilgili diğer alanlarda EİB olarak üyelerimize farklı araçlar ile destek oluyoruz. Bu sene Çek Cumhuriyeti, Bosna Hersek, Moldova, Moritanya, Mali ve Sırbistan’dan temiz enerji ve geri dönüşüm ile ilgili ithalatçılarla Türk firmalarımızı bir araya getireceğiz. 6 farklı ülkeden 13 firma alım heyeti kapsamında İzmir’de bir araya gelecek ve Türk ihracatçılarla buluşacak. 9 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek b2b görüşmeler sayesinde ilgili sektörlerdeki firmalarımızın yeni pazarlara açılması ve mevcut ihracatlarını daha da artırmalarını hedefliyoruz. Karbon emisyonlarının yüzde 70’i enerjiye ait. Bu yüzden her sektörümüzün bu dönüşümde rol alması gerekiyor. Türkiye bir geri dönüşüm ve temiz enerji ülkesi olmalı. Sürdürülebilirlik, temiz enerji, geri dönüşüm devlet politikası haline gelmeli.” diye konuştu. 

 

 
İzmir'de feci kaza... Hurdaya dönen otomobilde yaşamını yitirdi
 
Bakan Kasapoğlu, İzmir Meyve ve Sebze Hali'ni ziyaret etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ESİAD'da "Avrupa Birliği-Türkiye İlişkileri toplantısı...
Ege Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ESİAD) düzenlediği toplantıda ...
Benzine indirim geliyor!
Benzin fiyatlarına bu gece indirim geliyor. Petrol fiyatlarındaki düşüş ...
Merkez Bankası'ndan tam gaz altın satışı!
Merkez Bankası seçim öncesinde rezervlerindeki altın satışını hızlandırdı. ...
 
Starbucks, kahvelerine yine zam yaptı!
Kahve zinciri Starbucks, ocak ayında yaptığı zamların ardından tekrar ...
Döviz kuru Egeli ihracatçıları da vurdu... Yüzde 21'lik düşüş!
Döviz kurlarındaki artışın maliyetlerdeki yükselişin gerisinde kalması, ...
Merkez Bankası enflasyon tahminlerini açıkladı!
Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, enflasyon tahminlerini 2023 ve ...
 
Motorine yine indirim geliyor!
Petrol fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle bu gece motorin fiyatlarına bir indirim daha geliyor.
JP Morgan'dan Türkiye raporu!
ABD'nin ünlü yatırım bankalarından olan JP Morgan, Türkiye ekonomisiyle ilgili bir rapor yayımladı.
FED kritik faiz kararını açıkladı!
ABD Merkez Bankası (Fed), beklentilere paralel olarak faizi 25 baz puan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 22 17 4 1 55 15 40 55
2 Fenerbahçe 22 15 7 0 51 20 31 52
3 Trabzonspor 22 13 6 3 43 26 17 45
4 Göztepe 22 11 8 3 27 12 15 41
5 Beşiktaş 22 11 7 4 40 29 11 40
6 Rams Başakşehir 22 9 6 7 38 25 13 33
7 Kocaelispor 22 8 6 8 21 22 -1 30
8 Samsunspor 22 7 9 6 25 27 -2 30
9 Gaziantep FK 22 7 7 8 29 38 -9 28
10 Corendon Alanyaspor 22 5 11 6 24 25 -1 26
11 Natura Dünyası Gençlerbirliği 22 6 5 11 28 33 -5 23
12 Hesap.com Antalyaspor 22 6 5 11 22 35 -13 23
13 Çaykur Rizespor 22 4 9 9 26 35 -9 21
14 Tümosan Konyaspor 22 4 8 10 25 35 -10 20
15 Kasımpaşa 22 4 7 11 19 31 -12 19
16 ikas Eyüpspor 22 4 6 12 18 35 -17 18
17 Zecorner Kayserispor 22 2 10 10 17 43 -26 16
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 22 3 3 16 20 42 -22 12
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri