ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3496
    Dolar
  • Euro
    35,0999
    Euro
  • Altın
    2.307,710
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    12/23°
    ADANA
  • ANKARA
    8/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    9/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Belediye başkanından vatandaşa yumruk!
Belediye başkanından vatandaşa yumruk!
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
23 Kasım 2022 Çarşamba - 07:25

Düzce’de 5,9 büyüklüğünde deprem!

Düzce'de saat 04.08'te meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem büyük panik yarattı. Sarsıntı Düzce'nin yanı sıra İstanbul, Bolu, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa, İzmir'de de hissedildi. Panik yaşayan 63 yaşındaki bir kadının kalp krizi sonrası hayatını kaybetti. Düzce'de 22, Bolu'da 20 kişi yaralandı.

Düzce’de 5,9 büyüklüğünde deprem!

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ilde hissedilen bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 04.08’de merkez üssü Düzce’nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğündeki deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem başta Düzce olmak üzere birçok ilde paniğe neden oldu.

DEPREMİN ARDINDAN ARTÇILAR YAŞANIYOR

Düzce’de 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından, saat 04.30’da merkez üssü Düzce’nin Çilimli ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi. Çilimli ilçesindeki deprem 8 kilometre derinlikte meydana geldi. AFAD tarafından yapılan açıklamada “Düzce Gölyaka’daki depremin ardından 18 artçı deprem meydana gelmiştir. Bölgede kontrol amaçlı elektrik kesintileri uygulanmaktadır” denildi.

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, “Depremden sonra 4,5 ve 5 büyüklüğünde artçı sarsıntılar beklenebilir. Ağır hasarlı ya da çatlak binalar varsa vatandaşların buralardan uzak durmasında yarar var” uyarısında bulundu. 12 Kasım 1999 depreminde yüzey kırığı kırılmayan 5-6 kilometre bir hat olduğunu belirten Tatar, “Sismik bir boşluk olarak duruyordu ve bu bölge yeni bir deprem oluşturabilirdi. Bugünkü deprem ile bu hat kırılmış oldu” dedi.


BİR KİŞİ KALP KRİZİ SONUCU HAYATINI KAYBETTİ


Düzce’de ve yakın çevredeki illerde depremin ardından vatandaşlar sarsıntıyla birlikte sokaklara çıktı. Düzce’de korkuya kapılan bazı vatandaşlar yüksekten atlamak sonucu yaralandı. Bazı binalarda çatlaklar oluştu.

Düzce Çay Mahallesi’nde oturan 63 yaşındaki Sevim Çengel’in, yaşanan depremin ardından panik ve korkuya kapıldığı ve geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Sosyal medya hesabından Düzce’de meydana gelen depreme ilişkin paylaşımda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şu ifadeleri kullandı:

“04.08’de Düzce Gölyaka’da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde şu anki durum: Düzce’de 22 yaralımız var, 1’inin durumu yüksekten atlama sebebiyle ağır. Şehre gerekli ambulans ve UMKE timi görevlendirmeleri yapılmıştır. Yeni bilgileri paylaşacağız. Geçmiş olsun.”

BOLU’DA 20 KİŞİ YARALANDI

Bolu Valisi Erkan Kılıç, Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından kentte 20 kişinin yaralandığını bildirdi.

Deprem sonrasında İzzet Baysal Caddesi’nde toplanan vatandaşlara “geçmiş olsun” dileklerini ileten Kılıç, gazetecilere, Düzce’deki depremin Bolu’da da hissedildiğini söyledi.

Vatandaşların daha önce yaşanan depremlerden dolayı ister istemez bu olaylarda tepki verdiğini anlatan Kılıç, “Vatandaşlarımızın bazıları dışarıya çıkmış. Çok şükür herhangi bir can kaybı yok. Bir kişi 3’üncü kattan atlama neticesinde yaralandı, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi görüyor, hayati tehlikesi yok. Onun dışında ufak tefek panikle beraber 20 vatandaşımız yaralandı.” diye konuştu.

Kılıç, bazı binalarda ufak tefek çatlakların olduğunu belirterek, “Daha çok sıva düşmesi. O tür bilgiler geldi. Çok ciddi değil. Tarama çalışmaları devam ediyor.” dedi.

Kentte meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından Valilik, AFAD ve 112 Acil Servis ekiplerine şu ana kadar ulaşan can kaybı bilgisinin bulunmadığını vurgulayan Atay, ekiplerin saha taramasının devam ettiğini bildirdi.

Etiketler:
 
Başkan Günel'den bir günde 7 mahalleye ziyaret
 
İzmir'de koca dehşeti... Eşini vurup intihar etti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tolga Güleryüz'e İzmir'de hüzünlü veda!
Amasya'nın Merzifon ilçesinde tiyatro ekibini taşıyan minibüs ile kamyonun ...
Erdoğan’dan kara harekatı sinyali!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pençe Kılıç adı verilen hava harekatı sonrası kara ...
Ege Denizi için fırtına uyarısı!
Ege Denizi'nde yarın günün ilk saatlerinden itibaren fırtınanın etkili ...
 
İzmir'de toprak kayması köy yolunu kapattı!
Tire'de etkili olan sağanak sonrası Çeriközü Mahallesi ile Aydın'ın İncirliova ...
Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye 5 milyar dolar!
Suudi Arabistan Maliye Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na ...
Minibüs TIR'la çarpıştı: 6 yaralı!
İzmir'in Menemen ilçesinde TIR ile minibüsün çarpışması sonucu 6 infaz koruma memuru yaralandı.
 
Kolivar: "Diploma sormanın suç olduğunu bilmiyordum"
Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla tutuklanan ve ardından tahliye edilen ...
Ayşenur öğretmen ve minik Hasan toprağa verildi
Suriye’nin Ayn El Arab bölgesindeki PKK/YPG’li teröristlerin Gaziantep’in ...
Çekiciden düşen araç bu hale geldi!
İzmir'in Konak ilçesinde park yasağına uymadığı için çekilen hafif ticari ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri