ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    43,8613
    Dolar
  • Euro
    51,8215
    Euro
  • Altın
    7.315,070
    Altın
  • Bist-100
    13.810,00
    Bist-100
  • ADANA
    6/17°
    ADANA
  • ANKARA
    -1/4°
    ANKARA
  • ANTALYA
    8/16°
    ANTALYA
  • BURSA
    3/8°
    BURSA
  • ISTANBUL
    5/8°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    4/12°
    IZMIR
  • KONYA
    -4/4°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Galatasaray öldü öldü dirildi, son 16'ya kaldı
Galatasaray öldü öldü dirildi, son 16'ya kaldı
Okulda çocuklara 'selefi andı' okutulmuştu: Tepki çeken görüntülere ilişkin soruşturma başlatıldı
Okulda çocuklara 'selefi andı' okutulmuştu: Tepki çeken görüntülere ilişkin soruşturma başlatıldı
Akın Gürlek'ten 'Alican Uludağ' açıklaması
Akın Gürlek'ten 'Alican Uludağ' açıklaması
CHP lideri Özel'den Silivri'de tutuklu gazeteci Alican Uludağ ve Ekrem İmamoğlu'na ziyaret
CHP lideri Özel'den Silivri'de tutuklu gazeteci Alican Uludağ ve Ekrem İmamoğlu'na ziyaret
4 Temmuz 2025 Cuma - 13:00

ESİAD Başkanı Zorlu'dan yangın açıklaması...

ESİAD Başkanı Sibel Zorlu, İzmir'in dört bir yanında süren orman yangınları sonrası açıklama yaptı. Zorlu, "Bugün hepimize düşen, yalnızca kayıplarımıza üzülmek değil, ortak geleceğimiz için daha dirençli bir sistem inşa etmek üzere kararlı adımlar atmaktır."

ESİAD Başkanı Zorlu dan yangın açıklaması...

ESİAD Başkanı Sibel Zorlu'nun açıklaması şöyle:

"Ormanlarımıza sahip çıkalım, yarınlarımızı koruyalım

İzmir ve çevresinde son günlerde peş peşe yaşanan orman yangınları hepimizi derinden üzmüştür. Aliağa, Foça, Yakaköy, Menderes, Seferihisar, Çeşme, Ödemiş ve son olarak Buca’da çıkan yangınlarda sadece binlerce hektar ormanlık alan değil, aynı zamanda yaşam alanlarımız, evlerimiz ve doğayla kurduğumuz bağ da zarar görmüştür. Ne yazık ki bu yangınlarda iki insanımızı kaybettik. Kendilerine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Ayrıca yangınlarda çok sayıda canlının yok olduğunu, ekosistemin büyük tahribata uğradığını derin bir üzüntüyle ifade etmek isteriz.


Yangınların ulaştığı boyut, iklim krizinin etkilerini artık çok daha yakından ve acı bir biçimde yaşadığımızı göstermektedir. Kuraklık, aşırı sıcaklıklar ve hava olayları, sadece çevresel değil, aynı zamanda ekonomik ve toplumsal riskleri de beraberinde getirmektedir. Bununla birlikte, çıkan yangınların önemli bir kısmının insan kaynaklı olduğuna dair veriler, bizlere bireysel sorumluluğun da ne kadar hayati olduğunu bir kez daha göstermektedir. Bu noktada tüm vatandaşlarımızı daha dikkatli ve duyarlı olmaya, doğayı koruma konusunda ortak bir bilinç geliştirmeye davet ediyoruz.


ESİAD olarak sürdürülebilirliği sadece bir çevre politikası değil, kalkınmanın temel bir unsuru olarak görüyoruz. Ormanların korunması, afetlere dirençli yerleşimlerin planlanması, iklim uyumlu üretim ve yaşam biçimlerinin geliştirilmesi, artık önümüzdeki yılların öncelikli gündemidir. Bu bağlamda, doğayla uyumlu bir kalkınma anlayışının yerel ve merkezi düzeyde daha da güçlendirilmesi gerektiğini bir kez daha vurgulamak isteriz. Yangına karşı daha dirençli bir yapı oluşturmak için altyapının güçlendirilmesi, erken uyarı ve müdahale sistemlerinin yaygınlaştırılması, halkın bilinçlendirilmesi ve yangına en hızlı şekilde müdahale edilebilecek saha uygulamalarının hayata geçirilmesi büyük önem taşımaktadır.


Bu zor günlerde gösterilen toplumsal dayanışma ise en büyük gücümüzdür. Yangınlara karşı büyük özveriyle mücadele eden tüm kamu çalışanlarına, yerel yönetimlere, sivil toplum örgütlerine ve gönüllülere en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Evlerini kaybeden vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, kayıpların bir an önce telafi edilmesini diliyoruz.


Bugün hepimize düşen, yalnızca kayıplarımıza üzülmek değil, ortak geleceğimiz için daha dirençli bir sistem inşa etmek üzere kararlı adımlar atmaktır."

 
Büyükşehir, yangınların yaralarını sarmak için seferber oldu...
 
Karşıyaka’da ÇÖZMER ile taleplere hızlı çözüm!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sigaraya zam geldi!
ÖTV'de yapılacak artışı etkileyecek ikinci altı aylık enflasyon rakamlarının ...
En düşük emekli aylığı belli oldu
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli aylığı 16 bin 881 ...
En düşük emekli aylığıyla ilgili yeni gelişme
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yılın ilk yarısına ilişkin TÜFE verisini ...
 
Kriptoyu artık bankalar saklayacak: 7 banka SPK’ya başvurdu
Türkiye’de kripto varlıkların yasal zemini güçlenirken, bankaların dijital ...
Bedelli askerlik zammı belli oldu
Memur maaşlarına yapılan zam sonrası bedelli askerlik ücretinde artış ...
6 aylık enflasyon farkı netleşti: Memur ve emeklilerin zam oranı belli oldu
TÜİK’in açıkladığı haziran ayı enflasyonuna göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri ...
 
Türk gıda ihracatçıları ABD’ye akın etti
Türk gıda ihracatçıları dünyanın en büyük gıda fuarlarından biri olan ...
Euro son 4 yılın zirvesini gördü
Euro'nun dolar karşısında dün 4 yılın en yüksek seviyesini görmesinin ...
İğneden ipliğe her şeye zam geliyor!
3 Temmuz’da açıklanacak enflasyon verileriyle birlikte ÖTV tutarları otomatik ...
 
urit, urla,
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 23 17 4 2 55 17 38 55
2 Fenerbahçe 23 15 8 0 52 21 31 53
3 Trabzonspor 23 14 6 3 45 27 18 48
4 Beşiktaş 23 12 7 4 44 29 15 43
5 Göztepe 23 11 8 4 27 16 11 41
6 Rams Başakşehir 23 10 6 7 40 26 14 36
7 Samsunspor 23 7 10 6 25 27 -2 31
8 Kocaelispor 23 8 6 9 21 24 -3 30
9 Gaziantep FK 23 7 7 9 30 40 -10 28
10 Corendon Alanyaspor 23 5 11 7 25 27 -2 26
11 Çaykur Rizespor 23 5 9 9 28 35 -7 24
12 Natura Dünyası Gençlerbirliği 23 6 5 12 28 34 -6 23
13 Tümosan Konyaspor 23 5 8 10 27 35 -8 23
14 Hesap.com Antalyaspor 23 6 5 12 22 36 -14 23
15 ikas Eyüpspor 23 5 6 12 19 35 -16 21
16 Kasımpaşa 23 4 8 11 20 32 -12 20
17 Zecorner Kayserispor 23 3 10 10 18 43 -25 19
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 23 3 4 16 20 42 -22 13
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri