ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/22°
    ADANA
  • ANKARA
    10/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/14°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/21°
    IZMIR
  • KONYA
    10/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
52 kişiye 1 Mayıs tutuklaması...
52 kişiye 1 Mayıs tutuklaması...
MSB duyurdu: 6 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu: 6 terörist etkisiz hale getirildi
Teleferik faciasında bilirkişi raporu çıktı.. Flaş detaylar!
Teleferik faciasında bilirkişi raporu çıktı.. Flaş detaylar!
Vanspor'dan U19 tepkisi... Sahadan çekildiler!
Vanspor'dan U19 tepkisi... Sahadan çekildiler!
25 Nisan 2024 Perşembe - 12:55

ESİAD’da Sibel Zorlu yeniden!

Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (ESİAD) 25. Olağan Genel Kurulu sona erdi. İş kadını Sibel Zorlu, yeniden ESİAD'ın yönetim kurulu başkanlığına seçildi.

ESİAD’da Sibel Zorlu yeniden!

Swiss Otel Grand Efes’te düzenlenen genel kurulda, Divan Başkanlığına Tufan Ünal, katip üyeliklere Yücel Öztürk, Erkul Erdem ve Banu Koç seçildi. Başkanlık görevini 6 Eylül 2022 tarihinde Mustafa Karabağlı’dan devralan Sibel Zorlu, toplantının açılışında faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Faaliyet raporunun Genel Sekreter Özlen Kavalalı tarafından okunmasının ardından Denetleme Kurulu raporu ve bütçe kabul edildi.

Yapılan oylamada yeni dönemde görev yapacak Yönetim, Denetleme ve Disiplin Kurulu’nun asil ve yedek üyeleri ile Yüksek İstişare Konseyi Başkanlık Divanı üyeleri seçildi.

EVRENSEL DEĞERLER REHBERİMİZ

Genel kurulda oy birliğiyle Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Sibel Zorlu, teşekkür konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

“İzmir ve Ege Bölgesinde sivil toplum anlayışının gelişmesinde öncü rol oynayan derneğimizin ilk kadın başkanı olmaktan büyük onur duydum. ESİAD olarak İzmir ve Bölgemiz başta olmak üzere ülkemizin sürdürülebilir gelişmesi ana eksenimiz oldu. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da faaliyetlerimizi evrensel demokratik, çağdaş yaşam değerleri rehberliğinde, sürdürülebilir kalkınma hedefleri üzerine inşaa edeceğiz. Ege Bölgesi ve İzmir ekosistemine, sanayisine, iş dünyasına, sosyal hayatına, fikir dünyasına katkı sağlamayı sürdüreceğiz. ESİAD’ın sanayicilerimiz ve iş insanlarımız ile karar alıcılar arasında gerçek bir köprü görevini yerine getirebilmesi için çalışacağız. Bu dönemde genişlemeye devam ederken, dünyanın ve ülkemizin içinden geçtiği sınamalar ve fırsatlar konusunda derinleşmeye önem vereceğiz. “

6 TEMEL HEDEF

ESİAD’ın yeni dönemde hedeflediği çalışmaları 6 başlıkta anlatan Zorlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Temel hedefimiz, İzmir ve Bölgemizde teknoloji odaklı ve sıfır karbon yörüngesindeki katma değerli üretime geçilmesine katkı koyabilmek olacak. Uluslararası rekabet gücünün bu formüle dayandığına inanıyoruz. İkinci olarak sanayicilerimizin ve iş dünyamızın finansmana erişim imkanlarının gelişmesi için ESİAD Yatırım Zirvesi’nin üçüncüsünü 2024 sonbaharında gerçekleştireceğiz. Uluslararası konuklarla Zirvemizin ülke çapında marka olması yolunda ilerleyeceğiz. Üçüncü olarak çalışmalarımız sadece sanayi ile sınırlı kalmayacak; tarım ve gıda güvenliğini de kapsayacak. İhtiyaçları, sorunları, uluslararası pazarlara açılma imkanlarını çalışacağız. Aynı şekilde İzmir ve Bölgemiz için önem taşıyan turizmin yanı sıra ekonominin sürükleyici gücü olan hizmet
sektörlerinde standartların geliştirilmesi için yapılması gerekenleri gündeme taşıyacağız. Beşinci ve çok önemli hedefimiz ise eğitim. Tüm bu konuların ortak paydası eğitim olacak. Nitelikli eğitim almış, yeni becerilerle donatılmış bir toplumu sürdürülebilir kalkınmanın, İzmir ve ülke ekonomisinin motor gücü olarak görüyoruz.
Bu anlayışla, her kademede eğitim kalitesinin nasıl artırılabileceğini, eğitimle kazanılan bilgi ve becerilerin iş dünyasının ihtiyaç ve beklentilerini ne oranda karşıladığını masaya yatırmaya devam edeceğiz. Son olarak ülkemizin AB’ye uyum ve üyelik hedefi ise arkasında durduğumuz stratejik önemde gördüğümüz bir konu olmaya devam edecek. Tüm çalışmalarımızda Hükümetimiz ve yerel yönetimlerin yanı sıra paydaşlarımızla iş
birliğinin ve ortaklıkların önemine inanıyoruz. Ülkemizin menfaatleri ve geleceği için, güç birliği ve diyalog içinde olmak gerektiği inancıyla hareket edeceğimizin altını çizmek istiyorum.”

YEREL YÖNETİMLERDEN BEKLENTİLER

13. Dönem Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sıtkı Şükürer de yüksek enflasyon ve gelir eşitsizliğinin giderilmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Başta demokratik parametreler olmak üzere, beyaz sahife açmış bir Türkiye, uluslararası toplumun ve hiç şüphesiz bizlerin de beklentisidir” dedi.

Şükürer, 31 Mart seçimlerinin ardından, biriken kent sorunlarına ilişkin yerel yönetimlerden beklentilerini de özetle şöyle sıraladı:

“EXPO ana hedefimiz olmalı. Temiz körfez için çalışmalar devam etmeli. Kooperatifleşme, tarımsal kalkınma ve küçük üreticiyi koruma ilkelerinden vazgeçilmemeli. Büyük bir kongre merkezi kurulmalı. Kruvaziyer turizminde bir hareketlenme başladı, arkası gelmeli. İkinci çevreyolu konusunda parti farkı gözetmeksizin İzmir milletvekilleri bastırmalı. Batı medeniyetleri müzesi ve toplulaştırılmış butik müzeler yapılmalı. Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Geliştirme Bölgesi Projesi tüm yarımadanın düzenli gelişimi için önemli. Koruyarak gelişme ilkesi içinde tekrar gündeme gelmeli. Öğrenci yurtları yapılmalı. Çeşme için mega marina, Körfez’e butik marinalar olmalı. Körfez ulaşımı, raylı ulaşım sistemlerinin yaygınlaştırılması, Buca metrosunun tamamlanması ve Gaziemir metrosu için sürecin hızlandırılması şart. Kent merkezine araç girişi sınırlandırılmalı. Kuş Cenneti ve flamingolara zarar verebilecek her yaklaşım engellenmeli. KSK stadı yapılmalı. Kent içinde Alsancak Garı ve Karşıyaka Çarşı girişi gibi bölgelere battı çıktılar inşa edilmeli. Otopark, kentsel dönüşüm, imar düzenlemeleri, sanayi arsası üretimi, iş kollarında kümeleştirme organizasyonları ve İnciraltı, Hilton, Basmane Çukuru, Çernobil arsası, otogar gibi kronik sorunlar çözüme kavuşturulmalı.”

ESİAD’da yeni dönemde kimler var?

Yönetim Kurulu:
(Asil) Sibel Zorlu, Murat Akkanlar, Devrim Çukur, Yakup Benli, Cem Heris, Temel Aycan
Şen, Yiğit Tatış, Neşe Gök, Rebii Akdurak, Ali Emrah Karamustafaoğlu, Koral
Kalpaklıoğlu.

(Yedek) Halil Nadas, Gökhan Serdar, Fatih Aracı, Cem Koç, Mutlu Can Günel, Vildan
Gündoğdu, Erdinç Özdeker, Ayşen Kabaoğlu, Mustafa Nafiz Delen, Hakan Özçelik, Şeyma
Başterzi.

Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanlık Divanı: Bülent Akgerman, Mustafa Güçlü, Fadıl
Sivri, Mustafa Karabağlı
Denetleme Kurulu: (Asil) Hakan Ürün, Bülent Sağel, Ali Topçu; (Yedek) Selçuk
Karcıoğlu, Tankut Karabacak, Caner Sezen
Disiplin Kurulu: (Asil) Talat Kutlukaya, Levent Sarıgözoğlu, Cüneyt Sayıner; (Yedek)
Ahmet Bilge Göksan, Yücel Öztürk, Selin Altıntaş.

Etiketler:
 
Ünlü rapçi Kanye West bu kez de porno sitesi açıyor!
 
Göztepe'de Süper Lig coşkusu... Levent Yüksel geliyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dizi setinde taciz skandalı!
Gönül Dağı dizisinin setinde çalışan iki kadın arasında yaşanan taciz ...
Kuru otlar, İzmir'deki mahallenin geçim kaynağı oldu!
İzmir'in Bayındır ilçesinde kuru otları boyayarak süs bitkisi haline getiren ...
Pilotluğa ilk adımı bu merkezde atıyorlar!
Pilotluğu meslek olarak seçmek isteyenlerin yanı sıra gökyüzüne tutku ...
 
Çorlu tren kazası davasında karar!
2018'de 7'si çocuk 25 kişinin can verdiği Çorlu'daki tren kazasına ilişkin ...
Çöl tozlu İzmir... Görüş mesafesi düştü!
Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı nedeniyle birçok şehirde görüş mesafesi ...
İzmirliler dikkat... Bu yollar kapalı olacak!
İzmir, 26 Nisan Cuma ve 27 Nisan Cumartesi günleri, 59’uncu Cumhurbaşkanlığı ...
 
İzmir'de göçmen faciası!
İzmir açıklarında, yardım talebinde bulunan lastik bottaki 18 kaçak göçmen ...
Ünlü mekanın müdürü garsona tecavüz etti!
Kuruçeşme’deki işletme müdürü M.A., aynı mekanda garson olarak çalışan ...
Bungalov tartışması kanlı bitti:2 ölü!
Ankara Altındağ ilçesinde bungalov imal eden Y.E.H., tartıştığı mesire ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri