ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,4552
    Dolar
  • Euro
    43,7029
    Euro
  • Altın
    3.977,350
    Altın
  • Bist-100
    9.078,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/21°
    ADANA
  • ANKARA
    10/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/15°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/12°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/17°
    IZMIR
  • KONYA
    10/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İmamoğlu'dan Erdoğan'a 'Telef' yanıtı
İmamoğlu'dan Erdoğan'a 'Telef' yanıtı
14 yaşındaki çocuk dehşet saçtı! Genç kadının boğazını keserek altınlarını çaldılar!
14 yaşındaki çocuk dehşet saçtı! Genç kadının boğazını keserek altınlarını çaldılar!
Ralli tutkunu ünlü iş insanından acı haber!
Ralli tutkunu ünlü iş insanından acı haber!
Sağlık Bakanlığı'ndan 9 zihinsel engelli çocuğa taciz açıklaması!
Sağlık Bakanlığı'ndan 9 zihinsel engelli çocuğa taciz açıklaması!
9 Nisan 2025 Çarşamba - 10:16

Efes Selçuk Meclisi'nden adalet ve ekonomi vurgusu

Efes Selçuk Belediye Meclisi’nin Nisan ayı birinci oturumunda Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ve belediye meclis üyeleri gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.19 Mart’ta Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasıyla başlayan süreci değerlendiren meclis üyeleri, yaşanan hukuksuzluğun Türkiye’de adalete olan güveni sarsmasının yanı sıra ekonomiyi de etkilediğini belirtti.

Efes Selçuk Meclisi nden adalet ve ekonomi vurgusu

Nisan ayı meclis toplantısının dilek ve temenniler kısmında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Nuri Caferoğlu, en son yapılan yüzde 25’lik elektrik zammı nedeniyle belediye meclisinde tarife değişikliğinin gündeme geldiğini belirterek; “5 Nisan 2025 tarihi itibariyle AK Parti hükümeti elektrik tüketim ücretlerine yüzde 25 oranında zam yaptı. Alınan bu zam kararıyla fatura ödemeleri için vatandaşın cebinden her ay 5 milyar TL daha fazla çıkacak. Bu paralar AK Parti hükümetinin yüzde 100’ünü özelleştirdiği elektrik şirketlerinin kasasına girecek. Biz tarifelerimizi daha yılın başında değiştirmek zorunda kaldık. Geçinebilmek zordu ama artık imkansız hale gelmeye başladı. Bu sürdürülebilir bir durum değil bu doğru bir yönetim tarzı değil. Bu ülke birileri tarafından yönetilemiyor” dedi.

ERHAN GÜZEL: İMAMOĞLU ÖZGÜR BIRAKILMALI

19 Mart’tan sonraki süreçte demokrasinin ağır darbe aldığını belirten Efes Selçuk Belediyesi Siyasi Başkan Yardımcısı ve Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Erhan Güzel; "Biz hukukun üstünlüğüne, yargının adil ve herkes için eşit olduğuna güvenmek istiyoruz. İnsanlar bugün sokakta ise neden sokakta sorusunu sormamak gerekiyor. 301 gencimizi, sağlık sorunları yaşayan Mahir Polat’ı bırakınız. Sokağın sesine kulak veriniz. 15 milyon kişinin oylarıyla Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir dahaki dönem Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun özgür bırakılmasını, adil yargılanmasını talep ediyoruz” dedi.

NİLSU MENEKŞE: MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Yurttaşların adil yargılanma hakkının güvence altına alınması için mücadele edeceklerini belirten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Üyesi Nilsu Menekşe; “Gündemimiz haksız diploma ihlalleri, haksız gözaltılar, haksız tutuklamalar ve haksız müdahalelerdir. Öncelikle belirtmek isterim ki milyonlarca insanın oyunu alarak üst üste ikinci kez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Sayın Ekrem İmamoğlu’nun kaçma ihtimali sıfır olmasına rağmen evinden şafak operasyonu ile gözaltına alınarak tutuklanmasının üzerinden tam 20 gün geçti.

Beykoz, Şişli, Beşiktaş, Esenyurt, Beylikdüzü belediye başkanlarımız da günlerdir haksız olarak tutuklu. Mahir Polat ise hayati tehlike taşıyan bir sürü sağlık sorunu olmasına rağmen haksız olarak tutuklu. 396 gencimiz adalet mekanizmasının yanlış uygulamaları sonucu özgürlüklerinden mahrum bırakılmış durumda. Gençlerimizin geleceğine sahip çıkmak, adalet ve hukuk devletinin ilkelerini savunmak hepimizin sorumluluğundadır. Bu nedenle haksız yere tutuklanan herkesin serbest kalması için sesimizi yükseltecek, adil yargılama haklarının güvence altına alınması için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

EFE ADIGÜZEL: VATANDAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Meclis Üyesi Efe Adıgüzel ise; CHP 21. Olağanüstü Kurultayı’nda yeniden genel başkan seçilen Özgür Özel’i tebrik ederek; “Ülkemizde bu kadar antidemokratik bir ortam varken Cumhuriyet Halk Partisi’nin her kademesinde demokrasinin, adaletin nasıl işlendiğini göstermesi de bize ayrıca mücadele kararını, azmini göstermiştir. 23 Mart Pazar günü ilçemizde ve tüm Türkiye’de Cumhurbaşkanı adayımıza sahip çıkan tüm vatandaşlara Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak teşekkür ediyoruz” dedi.

BAŞKAN FİLİZ CERİTOĞLU SENGEL: YÜZDE 60’LIK KAYIP VATANDAŞTAN ÇIKACAK

19 Mart’tan bu yana yaşanan süreçte demokrasinin ağır yara aldığını belirten Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “19 Mart siyasi darbesiyle ülkeye güvensizlik arttığı için hazine yüzde 60 değer kaybetmiştir. Bahsettiğim bu yüzde 60’ı tamamlasınlar diye yüzde 25 elektrik zammını, 14 Mayıs Mahallesi’ndeki teyzeden de Pamucak’ta oturan vatandaşımızdan da Zeytinköy’de oturan üreticiden de çıkartacaklar.  Bu noktada Sayın Caferoğlu’nun yüzde 25 zam diye bahsettiği şey çok geçmeden bu meclisimizde hemen kendini gösterdi Deppo Efes zammıyla. Efes Selçuk Belediyesi’nin almış olduğu bütün bedellerin hepsi ve tarife cetvelleri tekrar önümüzdeki ay gündeme gelecek ve hepsi tekrar zamlanacak. 2025 yılının ilk altı ayını bitirmeden biz tarife cetvelimizde dördüncü değişikliği yapıyor olacağız. Çünkü yaşamak zorundayız. Çünkü çalışma arkadaşlarımızın evlerini geçindirmeleri gibi bir derdi var” dedi.

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhurbaşkanlığı adayını belirlemek amacıyla 23 Mart’ta yapılan seçime Efes Selçukluların yoğun katılım göstermesinin yurttaşların değişim isteğinin bir göstergesi olduğuna dikkat çeken Başkan Sengel; “Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyelerimiz 15 bin taneden fazla oy kullanmış olan Efes Selçuklu’nun sesi olmak adına konuştular. 3 bin partilerimizin, onun haricinde 12 binden fazla yurttaşın gelip oy kullanmasını dile getirdiler. İnsanlar artık daha özgür, daha bağımsız, daha güvenli, çocuklarının geleceğinden şüphe etmedikleri yarınlarda yaşamak istiyorlar" dedi.

Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Belediye Meclis Üyesi Kamil Yılmaz’ın Alparslan Türkeş’i anmasına da gündem üzerinden değinen Başkan Sengel; “Mevzunun artık siyasetten daha öte, toplumsal barışa, varlığa ve devam etmeye yönelik olduğu Merhum  Alparslan Türkeş'in söylediği gibi “Hepimize lazım olan şey ekmekten, sudan daha kıymetli olan demokrasidir, adalettir, barıştır” Her şeyden öte bunların ifade edebilir bir düzlemde makul ve mantıklı şekilde bir an önce yerine gelmesinden de ibarettir” diye konuştu.

 
Çiğli'de kadına yönelik şiddete karşı önemli adım
 
İzmir'den Karadağ'a yerleşme planı yapmışlardı... 13 milyon 500 bin TL dolandırıldılar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'de kadına yönelik şiddete karşı önemli adım
Çiğli Belediyesi, kadına yönelik şiddetle mücadeleye dikkat çekmek ve ...
Bornova kendi çiçeğini kendi yetiştiriyor...
Bornova Belediyesi, modernize ettiği Pınarbaşı fidanlığında 100 bin çiçek, ...
Dikili Belediyesi'nin gururu Yılmaz Acar...
03-06 Nisan 2025 tarihlerinde Yalova’da düzenlenen 2025 Yılı Türkiye  ...
 
Romanlar Günü’nde kalpler 9/8’lik şarkılarla attı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nü Tarihi Bıçakçı ...
İzmir’in iklim krizi ile mücadelesi güçleniyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Avrupa genelinde iklim direncini artırmayı ...
Eski Havaalanı Caddesi güvenli, konforlu ve ışıl ışıl
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli’de Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, ...
 
Başkan Okuroğlu’ndan Kentsel Dönüşüm açıklaması
Meclis toplantısı sonrası meclis üyelerine ve siyasi parti ilçe başkanlarına ...
Balçova'da faaliyet raporuna onay
Balçova Belediyesi Meclisi’nin Nisan ayı ikinci oturumunda belediyenin ...
Kardeş Şehirler Zirvesi'nde Ekrem İmamoğlu’na destek mesajı...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Türkiye Belediyeler ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 32 12 7 13 41 44 -3 43
10 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
11 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
12 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
13 Onvo Antalyaspor 31 11 7 13 34 55 -21 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri