ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/30°
    ADANA
  • ANKARA
    15/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/24°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
30 Mart 2023 Perşembe - 16:37

Efes Selçuk'ta çamaşırhane tamam, gençlik merkezi de geliyor...

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, içinde sinema, tiyatro ve okuma salonları bulunacak gençlik merkezinin tüm hazırlıklarını tamamladıklarını, ihalesine 18 Nisan'da çıkacaklarını açıkladı. Ayrıca, hem belediye ihtiyaçları için kullanılacak, hem de öğrenci ve depremzede yurttaşlara hizmet verecek büyük bir çamaşırhaneyi de sessiz sedasız hizmete açtıklarını duyuran Sengel, bu sayede tasarruf ve istihdam sağlamanın yanı sıra dayanışma ruhunu da canlı tuttuklarını söyledi.

Efes Selçuk ta çamaşırhane tamam, gençlik merkezi de geliyor...

SONKALE TV canlı yayınındaki açıklamaları ses getiren Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, deprem bölgesinde yürüttükleri çalışmaları anlattı. Sengel, "CHP'li belediyelerin hepsi elinden gelen herşeyi yaptı halen de yapmaya devam ediyor. İBB ve bağlı ilçelerin görevlilik sahası Osmaniye... Yardımlaşmayı ve dayanışmayı sürdürüyoruz. Arkadaşlarımız gidip geliyor oraya" dedi.

"EFES'İN FİDELERİ DEPREM BÖLGESİNDE FİLİZLENSİN"

Deprem bölgesinde üretimi canlı tutmak için Efes Selçuk'ta seri fide üretimi yaptıklarını dile getiren Başkan Sengel, "Şu an deprem bölgesinde üretim kopmasın diye fide üretmeye başladık. Çünkü oradaki üreticiler, ziraat odaları ve küçük çiftçilerle yaptığımız görüşmeler sonunda, fide yapma dönemini kaçırdıkları için böyle bir sıkıntıları olduğunu öğrendik. Efes Tarlası Yaşam Köyü'ndeki toprak okulumuzda üretmiş olduğumuz, tohum merkezimizde var olan, o bölgeye uygun ne varsa, domates, biber, patlıcan, biber gibi fideleri hazırlıyoruz. Yaklaşık 500 bin fideyi gidip tek tek üreticiye teslim edeceğiz. Karaot Derneği de bize destek verecek bu konuda. Çünkü çok ciddi zaman ve iş gücü kayıpları oldu. Biz elimizden geldiğince destek olacağız. 500 bin fidenin oluşturulması çok kolay değil. Bunu da dayanışmayla yaptık. Efes Selçuk halkından rica ettik. Hep beraber yapalım, Efes Selçuk'un tohumları deprem bölgesi için filizlensin dedik. Hem bölge halkı hem de depremden zarar görüp buraya gelen misafirlerimiz yardım etti" diye konuştu.

Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, depremden sonra belediye meclisinden bazı kararlar da geçirdiklerini anlatırken, "İzmir depremi de bize çok şey öğretti. Bir afet deposu kurmaya karar vermiştik. Çadırından tutun ısıtıcısına, odunundan sobasına, battaniyesine her şeyin olduğu bir afet deposu oluşturduk. Hal binalarımızın olduğu yerin bir iki odasını afet deposuna çevirdik. O depo sayesinde depremden sonra ilk TIR'ı buradaki malzemelerden doldurduk. Ondan sonrasını halkın dayanışmasıyla devam ettirdik" dedi.

"BİNALARA SIVA VİZESİ"

İBB'nin yaptığı ve Selçuk'ta da yürüttüğü, "binaların kimlik kartı" niteliğindeki mikro ölçekli bölgeleme planından bahseden Başkan Sengel, bunun hem yeni evsahibi olacaklar hem de mevcut ev sahipleri açısından önemli bir veriyi ortaya koyduğunu aktardı. Sengel, "Biz de kendi meclisimizden sıva vizesini geçirdik. Bu vize, sıva yapmadan önce bize müracaat edilmesini ve bizim kontrol yapmamızı sağlayacak. Betonlama noktasında kontrolünde bizim ekiplerimiz de olacak" diye konuştu.

EFES'TE BÜYÜK BİR ÇALIŞTAY DÜZENLENECEK

Yurttaşlara binalarının kontrolünü yaptırmaları çağrısında da bulunan Sengel, "Yakın zamanda bir çalıştay yapacağız. Bu konuda duayen, uzman jeolaglardan, akademisyenlerden oluşan bir çalıştay düzenleyerek deprem işini Efes Selçuk üzerinden mikro inceleyip çıkan sonuçları halkla paylaşacağız" dedi.

(İstasyon Meydanı'na asılan dev pankart)

ATATÜRK GÖNDERMESİ

Başkan Sengel, Efes Selçuk'taki İstasyon Meydanı'na asılan devasa Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi pankartının hatırlatılması üzerine ise dikkat çeken bir Atatürk vurgusu yaptı. Sengel, "Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi her daim önemlidir. Orada yazılan her cümle, kelime çok kıymetlidir. Gençlere bir çağrıdır. Türkiye Cumhuriyeti'ni elinizden kaybetmeyin ve bunun için gerekli bütün herşeyi yapın. Kime karşı olursa olsun. İktidara karşı ya da yanınızdaki insana karşı. Ama hep sahip çıkın, bağımsızlığını koruyun der" ifadelerini kullandı.

O pankartın hemen karşısında da ünlü heykeltraş Mehmet Aksoy'a ait müthiş bir eser bulunduğunu vurgulayan Başkan Sengel, "Kurtuluş Anıtı'dır o. Her 26 Ağustos'ta saat 12.30'da Atatürk'ün silüeti yere gelir. Tam bir matematik eseridir. Sanatla matematiğin birbiri ile ne kadar uyumlu olduğunun göstergesidir. Ve çok önemli bir meydan haline geldi orası" diye konuştu.

HAYALİNİ AÇIKLADI

Başkan Sengel, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra Efes Selçuk'un demokrat ve ilerici bir kimliği de olduğunu vurgularken, şunları söyledi:

"Dünyanın gözbebeğinden bahsediyoruz. Meryem Ana'sı, Sen Jan Kilisesi, İsabey Cami, Efes Antik Kenti, su kemerleri, Ayasun Kalesi, uzun plajı ile UNESCO'nun dünya mirası listesine girmiş bir yerden bahsediyoruz. En büyük hayalim, Efes Selçuk'u hem yerliye ve yabancıya tam olarak tanıtmak. Vizyonumuz buydu ve yerine getirmeye başladığımızı düşünüyorum. Ama esas hayalim, turizmden, tarımdan ve tüm değerlerden Efes Selçuk halkının payını almasıydı. Efes Tarlası Yaşam Köyü'nü de bu yüzden devreye soktuk. Tarımı eğitim ve agroturizm ile buluşturduk."

(Başkan Sengel, gençlerle birlikte)

GENÇLİK MERKEZİ GELİYOR

Efes Selçuklu gençler için de bir müjde veren Başkan Sengel, "Kentin meydanında bir gençlik merkezi ihtiyacımız vardı. İçinde sineması, tiyatrosu bulunan, gençlerin vakit geçirebileceği, biraz da gençlerin istekleriyle şekillenecek güzel bir alan oluşturuyoruz. 18 Nisan'da ihalesi var. O inşaatı tamamladığımız zaman sanırım ben çok daha mutlu olacağım. Ve neden bu görevi üstlendiğimi kendi kendime ikna etmiş olacağım. Ayrıca bizim yıllar önce açılan bir açık havuzumuz vardı. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün bir alt kulübü olan Olimpik'le yaptığımız sözleşme doğrultusunda bu havuzun yanına bir kapalı havuz yapıyoruz. Yetenekli gençlerimizin yeteneklerini daha çok ortaya çıkarmak istiyoruz" dedi.

ÇAMAŞIRHANE SESSİZ SEDASIZ FAALİYETE GEÇTİ

Başkan Sengel, ilçede büyük de bir çamaşırhaneyi faaliyete geçirdiklerini ancak deprem felaketi nedeniyle açılış töreni yapamadıklarını belirtirken, "Çamaşırhaneyi 2023'ün ocak ayında açtık. Ama açılışını yapamadan deprem girdi araya. Gerçekten tasarruf sağlayan, kadınlara istihdam sağlayan, gelen depremzedelerimizin ücretsiz çamaşırların yıkadığımız, yüksekokul öğrencilerimizin çamaşırlarını yarı fiyatına yıkadığımız bir tesis. İnsanların çok rahat ulaşabildiği, hem tasarruf sağladığımız hem istihdam hem de dayanışma sağladığımız bir yer çamaşırhanemiz. Ama ilk defa açıldığını şu an duyuruyoruz. Kalkıp da bu dönemlerde, içimiz acıyla doluyken kurdele kesecek durumumuz yoktu" diye konuştu.

 

 
''Kafalarını keseriz'' demişti, gözaltına alındı!
 
Altay, Erzurum'u 4 golle geçti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
''Kafalarını keseriz'' demişti, gözaltına alındı!
Batman'da sokak röportajında kendisini Hizbullahçı olarak tanıtan ve tehdit ...
Akşener: Sen beni tehdit edemezsin, adresim belli!
İYİ Parti lideri Akşener, depremin vurduğu Adıyaman'da konuştu. Akşener, ...
Üniversitelerde yüz yüze eğitim başlıyor!
YÖK Başkanı Erol Özvar, üniversitelerde isteyen öğrencilerin 3 Nisan itibarı ...
 
Hiranur Vakfı’nın kaçak külliyesi yıkıldı!
Türkiye’yi sarsan utanç davası ile gündeme gelen Hiranur Vakfı’nın Sancaktepe’deki ...
Muharrem İnce, CHP ile anlaştığını açıklayacak!
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, muhalefetten gelen çağrılara ...
Okulda dehşet: 1 ölü, 5 yaralı!
Ankara'da okuldan uzaklaştırılan lise öğrencisi bıçaklı saldırıda 1 öğrenciyi ...
 
Adliyedeki köstebek, çeteye ihale bilgilerini vermiş!
İzmir'in Ödemiş ve Tire ilçeleri ile Manisa'da çeşitli suçlara karıştığı ...
Tahliye edilen sahte doktor ilk kez konuştu!
Doktorluk hayalini sahte belgelerle hastane koridorlarına taşıyan Ayşe ...
SGK çalışanları İzmir'de iş bıraktı!
EYT yoğunluğu altında talepleri yok sayılan SGK çalışanları, yeterli personel ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri