ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,5665
    Dolar
  • Euro
    45,5048
    Euro
  • Altın
    4.282,270
    Altın
  • Bist-100
    9.281,00
    Bist-100
  • ADANA
    21/33°
    ADANA
  • ANKARA
    15/30°
    ANKARA
  • ANTALYA
    23/35°
    ANTALYA
  • BURSA
    16/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    21/29°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    21/37°
    IZMIR
  • KONYA
    16/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP’de kurultay gerilimi: 81 il başkanı bugün Ankara’da toplanıyor
CHP’de kurultay gerilimi: 81 il başkanı bugün Ankara’da toplanıyor
Mayıs ayında konut satışlarında artış: Yılın en yüksek seviyesi
Mayıs ayında konut satışlarında artış: Yılın en yüksek seviyesi
TBMM komisyonunda arbede! Vekiller birbirine girdi
TBMM komisyonunda arbede! Vekiller birbirine girdi
DEM Parti'den üç ay sonra ilk Silivri ziyareti
DEM Parti'den üç ay sonra ilk Silivri ziyareti
11 Aralık 2024 Çarşamba - 16:18

Efes Selçuk'ta imza kampanyası çığ gibi büyüyor!

Efes Selçuk Belediyesi’nin yüzde 60’lık gelir kaynağını oluşturan Meryem Ana otoparkının Tarım ve Orman Bakanlığı’na verilmesi ile birlikte halkın mücadelesi devam ediyor. Efes Selçuk Kent Konseyi bileşenleri öncülüğünde gerçekleşen imza kampanyası her geçen gün çoğalmaya devam ediyor. Vatandaşlardan yoğun katılım gören kampanya için imza standı bu kez Selçuk İstasyon Meydanında kuruldu. Çevre ilçelerden de gelen vatandaşların imzaladığı kampanya sonrası tüm imzalar ilgili kuruma gönderilecek.

Efes Selçuk ta imza kampanyası çığ gibi büyüyor!

İstasyon Meydanında Meryem Ana Otopark gelirlerinin yeniden Belediyeye kalması için başlatılan imza kampanyasına katılan Adem Avcı; “Belediyemizin neredeyse yüzde 60 bütçesini kapsayan otopark gelirlerine el koyulması kabul edilebilir gibi değil. Bu durum 600 tane işçinin ekmeğinden olması demek. Selçuk halkının da esnafının da aynı zamanda ekmeğinden olması demektir. Sonuçta belediye çalışanları bu parayı Selçuk esnafına harcadığından dolayı Selçuk’taki esnafların arasında da iflaslar başlayacaktır. Büyük ihtimalle Selçuk'ta yakın vadede çöküşler gerçekleşecektir. Yani esnaf da bunalıma girecek. Esnaf bunalıma girince Selçuk'un tamamı bunalıma girecek. Dolayısıyla bir nevi kayyum olan, hükümetin diğer belediyelerde de yapmış olduğu bu yanlış uygulamadan bir an önce vazgeçmesini, Selçuk'un olan otopark gelirlerinin Selçuk halkına tekrar iade edilmesini talep ediyoruz” dedi.

“GENEL OLARAK HEPİMİZİN SORUNU”

Müdahillik imzasını atarak kampanyaya destek veren Aykut Koçak; “Genel olarak hepimizin bir sorunu sadece bireysel anlamda değil geleceğimizin, çocuklarımızın, her şeyle ilgili bir olay. Eğer bu maddi anlamda böyle bir sıkıntı yaratırsa dar gelirli birçok vatandaşımızın da ekonomisini çok zorlayacağı için bu konuda herkesin elini taşın altına koyması istirhamımdır. Bu konuda çok duyarlı davranmalıyız” dedi.

Meryem Ana Evi’nin uzun yıllardır Efes Selçuk halkında olmasından dolayı mutlu olduğunu fakat mevcut süreçte Meryem Ana Evi’nin Efes Selçuk halkından alınmaya çalışılmasından üzüntü duyduğunu dile getiren Reyhan Güzel; “İnşallah geri dönüşümü olur diye düşünüyorum. Meryem Ana’mız, Efes’imizle biz daima mutluluk duyuyoruz. Böyle bir şey olursa, o bile bizim değil demek çok üzücü bizim için” dedi.

“BU KAYNAKTAN EFES SELÇUK BELEDİYESİ’Nİ MAHRUM BIRAKMAK İSTİYORLAR”

İmza kampanyasına katılan Yusuf Aslan; “Sadece Selçuk’ta değil hemen her yerde özellikle muhalif belediyelerin belediyeleri iş göremez hale getirmek için çeşitli faaliyetlerde bulunuyor hükümet tarafından, idare tarafından. Buradaki olay da aslında bu çabanın bir parçası. Asıl hedef otoparkı alıp oradaki geliri bir yere aktarmak değil. Çok önemli bir para değil bu ama Efes Selçuk Belediyesi için de önemli bir kaynak. Bu kaynaktan Efes Selçuk Belediyesi'ni mahrum bırakmak istiyorlar olay bu” dedi.

Derya Avcı ise; “Meryem Ana Evi giderse sadece Efes Selçuk Belediyesi değil Efes Selçuk’taki bütün halk, esnaf, herkesin mağdur olacağını biliyoruz. Ama sadece belediye olarak anlıyorlar. Bunun böyle olmadığını halkın bilmesi gerekiyor” dedi.

 
Başkan Mutlu’dan Kemeraltı esnafına ziyaret!
 
Ömer Eşki’den Cihan Dağlıer’e ziyaret!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Mutlu’dan Kemeraltı esnafına ziyaret!
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı ...
Üçüncü Buca Belediye Lokantası açılıyor!
Buca Belediye Lokantaları, öğrenciye ve emekliye can suyu oldu. Lokantalarda ...
Kuşadası'nda can dostlar emin ellerde!
Sokak hayvanları ile ilgili yürüttüğü çalışmalarla tüm Türkiye’de adından ...
 
Başkan Eşki’den şehit ve gazi ailelerine özel masa müjdesi!
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’ni ...
Eşrefpaşa Hastanesi şifa dağıtıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, bu yıl polikliniklerde ...
Bornova’da fırınlara gece denetimi!
Bornova Belediyesi ekipleri Çamdibi’ndeki 25 fırını genel üretim koşulları, ...
 
ION Rotası, Go Türkiye platformunda!
Seferihisar Belediyesi’nin önderliğinde hayata geçirilen ION Rotası Projesi, ...
Başkan Yiğit parti örgütüyle sokağa indi!
Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit,  CHP Balçova İlçe Başkanlığı’nın ...
Bornova Kent Konseyi Kadın Meclisi Seçimi yoğun katılımla gerçekleşti!
Bornova Kent Konseyi beş yıllık bir aranın ardından Bornova Belediye Başkanı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri