ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
20 Mart 2024 Çarşamba - 12:29

Ege futbolunda Ersen Martin yası

Beşiktaş, Trabzonspor ve A Milli Takım'ın yanı sıra Göztepe, Denizlispor ve Manisaspor'da gibi birçok takımda uzun yıllar görev yapan eski futbolcu Ersan Martin'in henüz 44 yaşında hayatını kaybetmesi tüm futbolseverleri olduğu gibi Ege ekiplerini de yasa boğdu.

Ege futbolunda Ersen Martin yası

Almanya'dan Türkiye'de ilk olarak Beşiktaş'a transfer olduktan sonra 2001-2002 sezonunda forma giydiği Göztepe ve 2002-2005 yılları arasında görev aldığı Denizlispor'da parlayıp, yeşil-siyahlılardaki performansıyla A Milli Takım'a yükselen Ersen Martin'in vefatı eski kulüpleri ve takım arkadaşları tarafından büyük üzüntüyle karşılandı.

Mayıs 2022'de geçirdiği kalp krizi sonrası aort damarı yırtılıp tam olarak iyileşemeyerek tekerlekli sandalyeye mahkum olan, tedavi gördüğü hastanede 10 Mart'ta entübe edilen talihsiz eski futbolcu hayata gözlerini yumdu. Denizlispor'da oynadığı dönemde 2002-2003 sezonunda UEFA Kupası'nda Sparta Prag, Lorient, Lyon gibi kulüpleri eleyip o yılın şampiyonu olan Jose Mourinho'nun çalıştırdığı Porto'ya elenen kadronun önemli ismi Ersen Martin, yeşil-siyahlılardan milli takıma seçilerek 3 kez A Milli, 5 kez A2 Milli Takım'da forma giydi. 2006-2007 sezonunu Trabzonspor'da geçirdikten sonra İspanya'da Recreativo Huelva'ya transfer olan Ersen Martin, 2013'te futbolu bırakıp televizyon kanallarında yorumculuk yaptı.

DENİZLİSPOR VE GÖZTEPE ANDI

Ersen Martin'in Süper Lig'de parladığı kulüp olan şu an TFF 2'nci Lig'de düşme hattındaki Denizlispor, milli futbolcunun vefatı sonrası, "Bir dönem kulübümüzde de forma giyen Türk futbolunun unutulmaz futbolcularından Ersen Martin'i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Ersen Martin'e Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevdiklerine başsağlığı dileriz. Mekanı cennet olsun" açıklamasını yaptı. Göztepe ise, "Bir dönem kulübümüzde de forma giymiş olan Ersen Martin'in vefat ettiği haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve futbol camiasına başsağlığı dileriz" mesajını paylaştı.

CENAZESİ İZMİR'DE

Bodrum FK, "Eski milli futbolcu Ersen Martin’in vefat haberini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Ersen Martin’e, Allah’tan rahmet; kederli ailesine, sevenlerine ve Türk futbol camiasına başsağlığı diliyoruz" ifadelerini kullanırken, Menemen FK da, "Kariyerinde Ay-Yıldızlı formamızı terletmiş Milli futbolcularımızdan Ersen Martin’in vefatını büyük bir üzüntü içerisinde öğrenmiş bulunmaktayız. Ersen Martin’e Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınları başta olmak üzere Türk futboluna başsağlığı diliyoruz" dedi. Ege'deki birçok futbol takımı ve eski-yeni futbolcular da Ersen Martin'in yasını paylaştı. Ersen Martin'in cenazesi yarın ikindi namazının ardından İzmir Bornova'daki Halife Ömer Camisi'nden kaldırılacak.

TAKIM ARKADAŞINDAN DUYGUSAL VEDA

Ersen Martin'le Denizlispor'da 3 yıl birlikte forma giyen teknik direktör Levent Kartop, eski takım arkadaşının ardından duygusal bir mesaj paylaştı. Martin'le aynı yaştaki Kartop, "Ne yazacağımı, ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Çok güzel günlerimiz geçti, ağladık, güldük, eğlendik. Maçlar kazandık, kaybettik, şakalaştık, kavga da ettik ama 25 yıldır hiç ayrılmadık. Ama şimdi maalesef veda vakti. Seni çok seviyorum. Allah mekanını cennet eylesin can dostum, kardeşim" cümlelerini kurdu. Kartop, UEFA Kupası'nda Ersen Martin'le 22 yıl önce tarihi bir performansa imza atan Denizlispor kadrosunun fotoğrafını da sosyal medya hesabında paylaşarak, "Senin attığın goller, asistlerinle, kafa topların, mücadelenle, hırsınla, azminle tarih yazmıştık can dostum, kardeşim" dedi. Kartop gibi birçok eski futbolcu ve teknik direktör de Ersen Martin'in ardından veda mesajı yayınladı.

SON MAÇINA GELMİŞTİ

Levent Kartop, takım arkadaşı Ersen Martin'i hastalığında da yalnız bırakmamıştı. Kartop, geçen sezon TFF 3'üncü Lig'de Kuşadasıspor'u çalıştırdığı dönemde rahatsızlığı sonrası tekerlekli sandalyeye bağlı olan eski takım arkadaşını takımının maçına davet etmişti. Ersen Martin, Kuşadası Özer Türk Stadı'nda 23 Nisan 2023'te oynanan Kuşadasıspor-Iğdır FK maçını saha kenarından izlemişti.

Etiketler:
 
UN Global Compact platformu üyesi Folkart, ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınladı
 
CHP'li Arslan'dan bakan tepkisi... ''İzmir'i unuttuklarını itiraf ettiler''
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TFF'de ilk istifa geldi... İzmirli isim görevi bıraktı!
Türk futbolunda üst üste yaşanan gerginlikler, stad içinde ve dışında ...
Pınar KSK galibiyetle veda etti
Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Pınar Karşıyaka, son 16 turu ...
Karşıyaka'da 2 istifa!
İzmir temsilcisi Karşıyaka Spor Kulübü'nde geçen ay başkanlık görevine ...
 
Göztepe taraftarı Süper Lig’e fark attı!
1’inci Lig’de son olarak evinde Ankara Keçiörengücü ile golsüz berabere ...
Altay'da Özkaral başkanlığa aday!
1'inci Lig'de aylardır düşme hattından kurtulamayan Altay'da 22-29 Mart'ta ...
Ali Koç: "Ligden çekilirsek başkanlığı bırakmam"
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor maçında yaşanan olayların ardından ...
 
Altekma Efeler Ligi'ne dönmeye odaklandı...
Erkekler Voleybol 1'inci Ligi Yarı Final Grubu’nu 2 galibiyet ve topladığı ...
Menemen FK, Play-Off potasına döndü!
TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta evinde düşme hattında yer alan Denizlispor'u ...
Göztepe'de büyük heyecan...
1'inci Lig'de son olarak evinde Ankara Keçiörengücü ile golsüz berabere ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri