ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4057
    Dolar
  • Euro
    34,6698
    Euro
  • Altın
    2.384,140
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/30°
    ADANA
  • ANKARA
    13/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/28°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erdoğan'dan 1 Mayıs ve Taksim açıklaması!
Erdoğan'dan 1 Mayıs ve Taksim açıklaması!
Askeri araç devrildi: 1 şehit, 1'i ağır 3 yaralı!
Askeri araç devrildi: 1 şehit, 1'i ağır 3 yaralı!
Diyanet'ten Audi A8 açıklaması... ''İhtiyaca binaen kiralanıyor''
Diyanet'ten Audi A8 açıklaması... ''İhtiyaca binaen kiralanıyor''
Okuldan atıldı, müdürü bıçakladı!
Okuldan atıldı, müdürü bıçakladı!
18 Eylül 2022 Pazar - 12:54

Ege'nin iki yakasını birleştiren proje start aldı... Fazıl Say'dan muhteşem konser

Ege'nin iki yakasındaki antik kentleri bir araya getirmeyi amaçlayan İon Kentler Birliği Projesi'nin lansmanı İzmir'in Seferihisar İlçesi'ndeki Teos Antik Kenti'nde yapıldı. Gecenin finalinde ünlü piyanist Fazıl Say, yaklaşık 20 asırlık olduğu belirtilen zeytin ağacının önünde binlerce kişiye muhteşem bir konser verdi.

Ege nin iki yakasını birleştiren proje start aldı... Fazıl Say dan muhteşem konser

Ege'nin iki yakasındaki 12 kenti 'kültür rotası' üzerinden buluşturmayı amaçlayan İon Kentler Birliği Projesi'nin lansmanı yapıldı. İzmir'in Seferihisar İlçesi'ndeki Teos Antik Kenti'nde yapılan proje lansmanına kültür ve sanat dünyasının yanı sıra yurttaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Kolophon (Menderes), Miletos (Didim), Myus (Söke), Priene (Söke), Ephesos (Selçuk), Lebedos (Seferihisar), Teos (Seferihisar), Klazomenai (Urla), Erythrai (Çeşme), Phokaia (Foça), Samos (Samos), Chios (Sakız) antik kentlerinden oluşan birlik ile turizm gelirini artırmayı hedefleyen Seferihisar Belediyesi, düzenlediği lansmanla çok sayıda yerli- yabancı belediye başkanı, belediye yöneticileri, sanatçılar ve yurttaşları ağırladı.


20 bin kişinin antik kenti doldurduğu görkemli lansman gecesinde konuşan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, kültür- sanat odaklı projenin kentin geleceğini şekillendireceğini belirterek, lansmanın dünyadaki ilk sanatçılar birliğinin kurulduğu Teos’ta yapılmasının gurur verici olduğunu söyledi.

Projenin Selçuk, Seferihisar, Çeşme, Foça, Didim, Urla, Menderes, Söke, Sakız ve Samos arasında "İon Yolu” çatısı altında bir turizm destinasyonu oluşturma amacı da taşıdığını vurgulayan Başkan Yetişkin, “Bu sayede kentler arasında bir bağ oluşacak. Bir hikâyenin parçası olan bu kentlerde Efes’i ziyaret eden Seferihisar’a gelerek Teos’u da görmek isteyecek. Hikâyenin geri kalanını anlamak için Milet’e oradan da Foça’ya gidecek. İon Kentleri Birliği Projesi partner şehirlerin kültür ve turizm odaklı işbirliklerini geliştirip ulusal ve uluslararası alanda görünürlük ve kazanç sağlamalarına olanak sağlayacak. Kültürel mirasa sahip Türkiye’deki diğer şehirlere örnek olacak bu proje aynı zamanda uluslararası alanda işbirliği ve dostluğu geliştirebilmek adına örnek bir model olacak” diye konuştu.

YETİŞKİN: HALKLAR KARDEŞLİK İÇİNDE YAŞAMAK İSTİYOR

Son dönemde Türkiye ve Yunanistan arasında yaşananlara da değinen Yetişkin, “Ülkeler arasında siyasi gerilimler olur. Fakat diplomasi bu yüzden vardır. Dünya artık savaştan bıktı, herkes barış içinde yaşamak istiyor. Üzülerek izliyoruz ki hem Yunanistan hem Türkiye yaratılan bu gerginliği seçim odaklı kullanıyor. Oysa ortak bir geçmiş var, tarih ve kültür var. Adaların belediyeleri ve halkı da Türkiye halkı ile kardeşlik ve dostlu içinde yaşamak istiyor. Bu proje ile ortak tarihimizin ve değerlerimizin umuyorum ki daha fazla farkına varabiliriz” dedi.

İsmail Yetişkin, kültür turizminin dünyada bir trend haline geldiğini belirterek, “Kültür turizmi bölge halklarının turizmden daha fazla pay almasını sağlayacak. Çünkü son dönemde araştırmalar yabancı turistlerin yüzde 70’inin kültürel turizm amacıyla ülkemize geldiğini ortaya koyuyor. Bu da projemizin ve yolumuzun ne kadar doğru olduğunun çarpıcı bir örneği” diye konuştu.

Proje kapsamında Sakız ve Samos adaları ile karşılıklı feribot seferlerinin başlatılacağını, ticari ilişkilerin geliştirileceğini belirten Başkan Yetişkin, partner şehirlere temsili anahtar takdim etti.

MUHTEŞEM KONSER

Teos Antik Kenti’ndeki lansman gecesinin finalinde dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say muhteşem bir konser verdi. Yaklaşık 20 asırlık olduğu belirtilen zeytin ağacının önünde uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek bir konser veren Say, yaklaşık 20 bin kişi tarafından alkışlandı.

 

 
Başkan Sandal dur durak bilmiyor!
 
İzmir'e kruvaziyer için İspanya çıkarması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sandal dur durak bilmiyor!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Çiçek Mahallesi’nde belediye ...
Yunanistan'a kaçmaya çalışan FETÖ hükümlüleri yakalandı
İzmir'in Menderes ilçesinde, yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye ...
Bergama'da Çepni Barış Festivali
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen Uluslararası ...
 
Karaburun ve Mordoğan'da 100'üncü yıl coşkusu
Karaburun ve Mordoğan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yılı, ...
Narlıdere gece pazarına ilgi
Narlıdereli kadınları ekonomik özgürlüğe kavuşması için desteğini sürdüren ...
Balçova'da gaziler onuruna yemek
Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ...
 
Naldöken'e pazar yeri
Bornova Belediyesi tarafından yapılan Naldöken Mahallesi Kapalı Pazar ...
Buca'da Anadolu Lezzetleri Festivali coşkusu
İzmir’in en büyük yeme- içme etkinliğine ev sahipliği yapan Buca Belediyesi, ...
Ege'de deprem...
Ege Denizi’nde deprem oldu. AFAD, depremin büyüklüğünü 4.0 olarak açıkladı.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri