ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,5026
    Dolar
  • Euro
    43,9031
    Euro
  • Altın
    4.063,990
    Altın
  • Bist-100
    9.181,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/28°
    ADANA
  • ANKARA
    6/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    9/14°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/20°
    IZMIR
  • KONYA
    8/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Sahte alkol krizi, Alman turistleri korkuttu
Sahte alkol krizi, Alman turistleri korkuttu
Ev hapsi verilen İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa hastaneye kaldırıldı
Ev hapsi verilen İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa hastaneye kaldırıldı
Bakan açıkladı: Öğretmen alımında mülakat sistemi değişiyor
Bakan açıkladı: Öğretmen alımında mülakat sistemi değişiyor
Ege Denizi'nde 4,4 büyüklüğünde deprem
Ege Denizi'nde 4,4 büyüklüğünde deprem
7 Ağustos 2022 Pazar - 12:09

Ekmekçioğlu Bergama Belediyespor'u da aldı

İzmir'in köklü kulübü Altay'da geçen sezonun son haftalarına kadar 6 yıl boyunca başkanlık yaptıktan sonra temmuz ayında şirketi aracılığıyla TFF 2'nci Lig'e düşen Menemen Futbol Kulübü'nü devralan Özgür Ekmekçioğlu, 3'üncü Lig'deki Bergama Belediyespor'u da aldı. Aylardır süren görüşmeler sonuçlanırken, protokol Ekmas Group Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Ekmekçioğlu ile Bergama Belediyespor Başkanı Cemil Ferah arasında imzalandı.

Ekmekçioğlu Bergama Belediyespor u da aldı

Özgür Ekmekçioğlu, Bergamaspor'un da Menemen FK gibi Ekmas Sportif Faaliyetler tarafından yönetileceğini belirterek, "Bergamaspor'un sahibi tarihi geçmişiyle büyük olan Bergama'dır. Güçlü ve takımı hep destekleyen taraftarıdır. İzmir’de doğup büyüyen Ekmas, sportif yatırımlarıyla güzel kentimizin spor kimliğine katkı sağlamayı ilke edindi. Bergama Belediyesi'ne bize duyduğu güven için çok teşekkür ederiz. Tarihi ve kültürel özellikleriyle uluslararası bir değere sahip Bergama, sporda da bu yolda yürüyecek" dedi.

Ekmas Sportif Faaliyetler CEO'su Barış Orhunbilge, Bergamaspor'un İzmir futbolunda yarım asırdır çok önemli bir misyon üstlendiğini vurgulayarak, "Bergama, tarihi milattan önce üç binli yıllara kadar uzanan, çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan, tarihi bir kent. İsmini Pergamon, yani kale kelimesinden alan Bergama, Bergamaspor ile İzmir futbolunun da kalesi olacak. Menemen FK'daki gibi çok deneyimli bir ekiple hızlıca yola çıkarak kısa, orta, uzun vadeli planlarımızı hayata geçireceğiz" diye konuştu.

ADI, YERİ VE RENKLERİ DEĞİŞMEYECEK

Bergamaspor Kulüp Başkanı Cemil Ferah ve Özgür Ekmekçioğlu arasında atılan imzalarla Bergamaspor'un yönetim yerinin Bergama olarak kalması, adının değiştirilmemesi ve kırmızı-lacivert olan renklerinin sonsuza kadar aynı kalması garanti altına alındı. Bergama, transferde şimdiye kadar hamle yapmamıştı. Belediye Başkanı ve Bergamaspor Onursal Başkanı Hakan Koştu, "İlk çağrımız Bergamalı işadamlarımıza oldu. Bu çağrımı hem Ticaret Odası'nda kanun çıkmadan çok önce yapılan toplantıda, hem Kültür Merkezi'nde Bergamaspor Olağan Genel Kurulu'nda söyledim. Yasal bir zorunluluk olduğunu anlattım. Ama karşılık bulamadım" diye konuştu.

26 Nisan 2022 tarihinde Resmi Gazete'de Yürürlüğe Giren 7405 sayılı, "Spor Kulüpleri ve Federasyonları" kanunu kapsamında Belediyelerin profesyonel spor branşları üzerindeki desteklerinin kanunen kaldırıldığına yaptığı açıklamada dikkati çeken Belediye Başkanı Hakan Koştu, "Üç yıl önce göreve geldiğimizde 3'üncü Lig'den amatöre düşmüş bir Bergamaspor vardı. Görevimizin ilk yılında takımımızı layık olduğu 3'üncü Lig'e şampiyon olarak getirdik. Ve ondan sonraki 2 sezonda pandemi koşullarına rağmen takımın en büyük destekçisi ve sponsoru olduk" dedi.

BAŞKAN KOŞTU: İLK ÇAĞRIMIZ BERGAMA'MIZA OLDU, AMA KARŞILIK VEREN OLMADI

Yasa çıktıktan sonra Bergama Belediyespor'u kaderine terk etmediklerini yaptığı açıklamada ifade eden Başkan Koştu, "Kanun çıkmadan aylar önce Ticaret Odası Meclisi'nde Bergamalı iş adamlarına, öncelikli olarak mevcut Kulüp Yönetimi'ne, sonrasında Olağanüstü Genel Kurul'da tüm Bergamalı iş adamlarına çağrıda bulunduklarını ifade eden Başkan Koştu, "Önceliğimiz Bergama'dan iş adamlarımızın kulübü devralması diye çağrıda bulunduk. Belediye olarak bizlerde tesislerimizle ve manevi desteğimizle kanunlar çerçevesinde her zaman destek olacağımızı belirttik" ifadelerini kullandı.

"DAHA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE YOLUNA DEVAM EDECEK"

Bugün gelinen noktada profesyonel kulüp yöneticiliğini daha öncesinde yapmış, Altay Spor Kulübü'nü 3'üncü ligden Süper Lig’e 6 yıl gibi kısa bir sürede çıkarmış, Altay'a 6 yılda 3 şampiyonluk yaşatmış, maddi ve tecrübe anlamında güçlü bir iş adamımız olan profesyonel kulüp yönetiminde başarılarla dolu bir geçmişi bulunan Özgür Ekmekçioğlu'nun EKMAS Sportif Faaliyetler A.Ş. ile anlaşma yapıldığını ifade eden Başkan Koştu, "Aslında bu anlaşma kulübümüzün artık daha kurumsal bir yapıda yoluna devam etmesi ve takımın daha üst liglere emin adımlarla gitmesi için alınmış ve alınması gereken bir karardı. Takımımız adıyla, formasının renkleriyle ve şehriyle aynen yoluna devam edecek. Bu üç madde bizim kırmızı çizgimiz. Şuandan itibaren takımımız kamp sürecine başlayacak. Taraftarımızın yıllardır beklediği üst lig hedefleri emin adımlarla gerçekleşecek. En kısa zamanda bir mağaza, kulüp idari binası ve kulüp otobüsü faaliyete başlayacak. Bizde yeni stat için bu sene ihaleye çıkıyoruz ve üst ligler için gerekli olan tesis yatırımlarını yapmaya başlıyoruz. Yaptığımız ve aldığımız karar yasal bir zorunluluk yanında, Bergamaspor'umuzun emin adımlarla, profesyonel olarak yoluna devam etmesinin kapısını da açacak" dedi.

 
Antalya'da deprem..
 
Menemen FK'dan iki isme kanca
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beşiktaş 90+6'da güldü
Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasında Beşiktaş sahasında Yukatel Kayserispor’u ...
Altay'da kral geri döndü
Altay'ın en golcü yabancı futbolcusu olan Marco Paixao takıma geri döndü.
U18 Milli Takım Avrupa Şampiyonası'nda finalde
İzmir'in ev sahipliğinde düzenlenen FIBA U18 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda ...
 
Altınordu'nun Avrupa gururu
SPOR Toto 1'inci Lig ekiplerinden Altınordu, kendi bünyesinden çıkardığı bir ...
Göztepe'nin gözü Fenerbahçe'de!
SPOR Toto 1'inci Lig ekiplerinden Göztepe ile Süper Lig temsilcisi Fenerbahçe ...
Menemen FK'da iki imza!
TFF 2'nci Lig Beyaz Grup ekibi Menemen Futbol Kulübü, dış transferde ...
 
Son şampiyon galibiyetle başladı!
Spor Toto Süper Lig'de 2022-23 sezonunun açılış karşılaşmasında Trabzonspor ...
Altaylı genç eldiven devlerin radarında
Spor Toto 1'inci Lig ekiplerinden Altay'da genç kaleci Ulaş Hasan Özçelik'i ...
Karşıyaka'da 3 ayrılık
TFF 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta Bolu kampı dönüşü çalışmalarına Çiğli Selçuk ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 32 12 7 13 41 44 -3 43
10 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
11 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
12 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
13 Onvo Antalyaspor 31 11 7 13 34 55 -21 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri