ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    45,0291
    Dolar
  • Euro
    52,8319
    Euro
  • Altın
    6.779,530
    Altın
  • Bist-100
    14.594,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/25°
    ADANA
  • ANKARA
    9/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    4/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    9/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    10/24°
    IZMIR
  • KONYA
    11/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Fenerbahçe'de Tedesco'nun kaderi belli oldu
Fenerbahçe'de Tedesco'nun kaderi belli oldu
Milletvekiline 'Kes lan' demişti, o kaymakam görevden alındı!
Milletvekiline 'Kes lan' demişti, o kaymakam görevden alındı!
Başkentte yıkım sırasında bir binanın platformu çöktü: Yaralılar var
Başkentte yıkım sırasında bir binanın platformu çöktü: Yaralılar var
Eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in tutukluluğuna itiraz reddedildi
Eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in tutukluluğuna itiraz reddedildi
17 Aralık 2024 Salı - 17:04

Elektrik akımı faciasında yeni gelişme... Keşif sonrası resen celse açıldı!

İzmir'in Konak ilçesinde sağanaktan korunmaya çalışırken elektrik akımına kapılan 2 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin görülen davada, 9 Aralık'ta yapılan keşiften sonra bilirkişi raporunun hazırlanması için resen duruşma yapıldı.

Elektrik akımı faciasında yeni gelişme... Keşif sonrası resen celse açıldı!

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, olaydan önce 9 Ocak'ta elektrik kablolarını tamir eden GDZ Elektrik firmasında arıza onarım personeli olan tutuklu sanık F.A. ile aynı firmadaki arıza onarım ustası tutuklu sanık M.T, sanık avukatları ve bilirkişi heyeti katıldı.

Bilirkişi heyeti her 2 sanığa yetkili birimlere nasıl bilgi verdiği, kabloyu koruyan boruyu kimin çıkardığı, kablonun tamirinden sonra izolasyon direncini ölçülüp ölçülmediği sorularını yöneltti.

İki kişinin hayatını kaybettiği olay yerinde, keşif sırasında alınan 4 kablo ve GDZ Elektrik'ten temin edilen 1 kablo sanıklara gösterilerek, hangi kabloya müdahale ettikleri soruldu.

Tutuklu sanık F.A, 9 Ocak'ta amiri Y.Ü'yü arayarak bölgede kendisini bir vatandaşın durdurduğunu ve arıza olduğunu söylediğini belirtti. Dedektörle kontrol ederek elektrik kaçağı olduğunu gördüğünü ifade eden F.A, "Olay yerinde küçük bir kazı yaparak kabloyu buldum. Kablonun yüzeyde olduğunu tespit ettim. Mevcut arızayı giderdikten sonra kabloyu boruya kadar bastırarak soktum." dedi.

F.A. bölgede çalıştıkları sırada İzmir Büyükşehir Belediyesinden de bir çalışanın bulunduğunu kaydederek, olay yeriyle kendisinin ilgileneceğini ve kapattıracağını söylediğini savundu.

Mahkemede kendisine gösterilen 5 kablonun da 9 Ocak'ta olay yerinde müdahalede bulunduğu kablolardan biri olmadığını öne süren F.A, "Benim muf yaptığım kablo bunlardan birisi değil. Olay yerinde kazı çalışmaları yapıldı. Hem GDZ Elektrik'ten hem de İZSU'dan elemanlar çalışmış. Kablo o kazı sırasında da hasar verilmiş, sökülmüş olabilir." dedi.

F.A. Google Earth'ten alınan 13 Nisan tarihli görüntüde bölgedeki 2 açık mazgal arasında kablo gözükmesine ilişkin soruyu da "Nasıl yukarı çıktığını bilmiyorum ama kendi kendine çıkamaz. Oranın ne zaman betonlandığına dair bilgim yok." cevabını verdi.

Diğer sanık M.T. ise duruşmada kendisine gösterilen 5 kabloya ilişkin, "Çalışma yaptığımız kablonun kırmızı bantlı kablo olduğunu düşünüyorum. Biz orada çalışma yaptıktan sonra birçok kez kazı yapıldı. Olay gününden sonra çalışmalar oldu." diye konuştu.

İşlem yapılan kablonun 50-60 santimetre derinliğe konulup konulmadığının sorulması üzerine de M.T, "Elimizde metre olmadığı için ölçme şansımız da yoktu. Şirket de böyle bir talepte bulunmaz. Bize metre de vermez. Biz ne kadar kazdık ve kabloya ulaştık hatırlamıyorum. Ama 25-30 santim kazmış olabiliriz. Daha da derin olabilir. Kazma, kürek ile kazdık." ifadelerini kullandı.

Bilirkişi heyeti, sanıkların da ifadelerinden yola çıkarak yeni bir bilirkişi raporu hazırlayacak.

Olay ve soruşturma süreci

İzmir'in Konak ilçesi Alsancak semtinde 12 Temmuz'da sağanakta yolun karşısına geçmeye çalışırken su birikintisine basıp akıma kapılan Özge Ceren Deniz (23) ile onu kurtarmaya çalışan İnanç Öktemay (44) yaşamını yitirmişti.

Olaya ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda su birikintisi yakınındaki mazgalda GDZ Elektrik firmasının kabloları yeterli derinliğe gömmediği, İZSU'nun da mazgal yapımı sırasında kabloları yüzeye yaklaştırdığı ve iki kurum arasında yeterli koordinasyonun bulunmamasının olayın yaşanmasında etkili olduğu aktarılmıştı.

İlk etapta haklarında gözaltı kararı verilen 42 şüpheli yakalanmış, bunlardan 13'ü tutuklanmıştı. Yargılama esnasında İZSU çalışanı 2'si tutuklu 6 sanığın memur olmaları nedeniyle dosyası ayrılmış, ara kararda tutuklu 2 memur tahliye edilmişti.

Mahkeme heyetince yeni bilirkişi oluşturulmuş, 9 Aralık'ta ölümlerin yaşandığı yerde yeniden keşif yapılmıştı.

 
Göztepe'de Taha'dan kötü haber!
 
Göztepe'de Stoilov'dan taraftara çağrı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Kılıç'tan bütçe eleştirileri: Saraydan 3 elma düşse...
Bütçe görüşmeleri sırasında mecliste konuşan CHP İzmir Milletvekili Sevda ...
Gabonlu Dina davasında karar!
Kamuoyunda 'Gabonlu Dina' olarak bilinen 17 yaşındaki Jeannah Danys Dinabongho ...
HGS'ye siber saldırı... Yakalandı!
Jandarma Genel Komutanlığı, Hızlı Geçiş Sistemi'ne (HGS) yönelik siber ...
 
Oksijen yerine azot gazı verilen Ege'den acı haber!
İzmir'de 6 yıl önce göz ameliyatı için götürüldüğü Torbalı Devlet Hastanesi'nde ...
İzmir'de otomobilde kanlı infaz!
İzmir'in Torbalı ilçesinde, husumetli olduğu belirtilen grubun silahlı ...
Satırla öldürmüştü... Hala katilinin cezası belli oldu!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde halası Gurbet Ayaz'ı (43) sokak ortasında ...
 
Üniversiteli kardeşler ata topraklarında hayvancılık yapıyor!
İzmir'de yaşayan ikisi de yüksek lisans mezunu olan kız kardeşler Duygu ...
540 gram doğan Efe bebek annesine kavuştu!
İzmir'de 4,5 ay önce 540 gram ağırlığında, prematüre olarak dünyaya gelen ...
7 ilde FETÖ operasyonu!
İstanbul merkezli 7 ilde FETÖ silahlı terör örgütüne üye olduğu tespit ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 23 5 3 72 23 49 74
2 Fenerbahçe 31 19 10 2 68 33 35 67
3 Trabzonspor 31 19 8 4 58 34 24 65
4 Beşiktaş 31 16 8 7 54 36 18 56
5 Rams Başakşehir 31 14 9 8 52 31 21 51
6 Göztepe 31 13 12 6 39 27 12 51
7 Samsunspor 31 11 12 8 39 41 -2 45
8 Tümosan Konyaspor 31 10 10 11 40 42 -2 40
9 Çaykur Rizespor 31 9 10 12 41 44 -3 37
10 Gaziantep FK 31 9 10 12 41 52 -11 37
11 Kocaelispor 31 9 9 13 25 35 -10 36
12 Corendon Alanyaspor 31 6 15 10 37 38 -1 33
13 Kasımpaşa 31 7 10 14 29 45 -16 31
14 Natura Dünyası Gençlerbirliği 31 7 7 17 30 44 -14 28
15 ikas Eyüpspor 31 7 7 17 25 44 -19 28
16 Hesap.com Antalyaspor 31 7 7 17 30 51 -21 28
17 Zecorner Kayserispor 31 5 11 15 23 57 -34 26
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 31 5 6 20 27 53 -26 21
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri