ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    45,6152
    Dolar
  • Euro
    53,0474
    Euro
  • Altın
    6.610,150
    Altın
  • Bist-100
    13.634,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/24°
    ADANA
  • ANKARA
    9/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    16/25°
    IZMIR
  • KONYA
    9/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Bir twitle başladı, 23 milyonu peşinde sürükledi: Hindistan'da gençleri birleştiren Hamam Böceği Partisi
Bir twitle başladı, 23 milyonu peşinde sürükledi: Hindistan'da gençleri birleştiren Hamam Böceği Partisi
Kılıçdaroğlu'nun ekibinde kavga çıktı
Kılıçdaroğlu'nun ekibinde kavga çıktı
SGK 'EYT dosyalarını açacak' iddiası
SGK 'EYT dosyalarını açacak' iddiası
Özgür Özel'den Silivri ziyaretleri: 19 kişiyle görüştü…
Özgür Özel'den Silivri ziyaretleri: 19 kişiyle görüştü…
28 Haziran 2021 Pazartesi - 16:28

Emeklinin zam açıklamasına polis engeli!

Emeklilerin Ankara Ulus’taki maaşlarına zam talebiyle yapmak istedikleri basın açıklamasına polis izin vermedi ve bir emekli gözaltına alındı. Polisin engelinin ardından emeklilerden bazıları, açıklama yapma kararı aldıkları Kızılay’daki Tüm Emekliler Sendikası Genel Merkezi’ne “otobüs paraları olmadığı” için yürümek zorunda kaldı.

Emeklinin zam açıklamasına polis engeli!

Tüm Emekliler Sendikası’nın Ankara Ulus’taki Atatürk Heykeli’nde Temmuz ayında yapılması beklenen maaş zammıyla ilgili basın açıklamasına polis izin vermedi. Emekliler ile polis arasında tartışma çıktı. Bir emekli gözaltına alındı. Emekliler bir süre polis ablukası altında bekletildi. Polisle yapılan görüşme sonucunda emekliler açıklamalarını Sendika Genel Merkezi’nde yapma kararı aldı, ancak ücretsiz otobüs kartı olmayan emekliler Ulus’tan Kızılay’daki sendika genel merkezine yürümek zorunda kaldı.

Sendika Genel Merkezi’nde üyeleri adına basın açıklamasını yapan Tüm Emekliler Sendikası Genel Sekreteri İhsak Kocabıyık, Ankara polisinin emeklilere yönelik tutumunu eleştirdi. Kocabıyık, insanca geçinebilecekleri bir ücret istediklerini söyleyerek, “Nedeni belli olmadan, bir sebep gösterilmeden yapmak istediğimiz basın açıklaması valiliğin keyfi, hukuksuz tavrıyla engellendi. Bu suça ortak olanlardan bunun hesabı elbette sorulacak. İnsanca yaşamak bu ülkede ne zamandan beri suç oldu” dedi.

“YOKTU OTOBÜS PARAM”

Otobüse ücretsiz biniş kartı ve cebinde otobüse binecek parası olmadığı için Ulus’tan Kızılay’a yürüyen emekliler arasında olduğunu dile getiren Kocabıyık, “Ben gelirken de yürüyerek geldim, yoktu otobüs param” diye vurguladı. Kocabıyık emeklinin market alışverişini bile karşılayacak maaş alamadığını vurgulayarak, “10-15 liradan meyve- sebze yok. Bizim aldığımız ortalama maaş 2 bin – 2 bin 500 lira. Doğalgaz zammı, elektrik, su. Bunları üst üste koyduğumuzda bırakın yürümeyi bizim evden çıkmaya mecalimiz yok” diye konuştu.

“GEÇİMİ KREDİYLE DEVAM ETTİRİYORUZ”

Emekli Ömer Tunca, kendileri için “artık bıçağın kemiğe dayandığını” belirterek, şunları söyledi:

“Kardeşim aylığımı aldığımla almadığım aynı. Yok oluyor maaş. Faturaların hepsini bile ödeyemiyorum. Banka borcu var. Geçimimizi kredilerle devam ettiriyoruz. Onda da geldik, tıkandık. Nereye kadar devam edecek ki? O kadar zor durumdayız ki. Aldığımız maaş hiçbir şeye yetmiyor. Üniversitede çocuğum okuyor, onun isteklerini yerine getiremiyorum.”

“YILLARCA ÇALIŞTIK, NEDEN YOKSULLUĞA MAHKUM EDİYORLAR?”

Emekli Nuran Kesiktaş ise emekli maaşıyla mutfak alışverişlerini bile karşılayamadıklarını kaydederek, “Bizler sadaka istemiyoruz, 30-40 sene ödediğimiz primlerin karşılığını istiyoruz. Bizleri bu yoksulluğa itenlere sesimiz. Bizim tek talebimiz var. İnsanca yaşamak” dedi. Kesiktaş, 1500 liranın altında emekli maaşı alan arkadaşları olduğuna dikkat çekerek, bu miktarın bile asgari ücretin aldığında olduğunu söyledi. Kesiktaş, “Biz yıllarca çalıştığımız halde neden bizi yoksulluğa mahkum ediyorlar?” diye sordu. Kesiktaş inşaat şirketlerine verilen ihaleleri de hatırlatarak, “Bizim ödediğimiz vergilerle birilerini beslemesinler” dedi.  (ANKA)

 
İGC'de devir teslim!
 
İller Bankası'ndan İzmir'de büyük satış
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İGC'de devir teslim!
İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nde, 23 Haziran’da yapılan Olağan Genel Kurul ...
Ezgi öğretmene hüzünlü veda!
Afyonkarahisar'da meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren matematik ...
Müzik kısıtlaması mahkemeye taşındı!
Ankara Barosu, kademeli normalleşme genelgesindeki saat 24.00 sonrası ...
 
Olacak O Kadar'ın unutulmaz ismi yaşamını yitirdi!
Olacak O Kadar programıyla akıllara kazınan 77 yaşındaki Ali Demirel, ...
Otobüslere namaz düzenlemesi!
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, şehirlerarası otobüslerin molalarını, ...
Adnan Oktar'ın pantolonları bile satışta!
Adnan Oktar Silahlı Terör Örgütü şirketlerine ait eşyalar satışa çıkarıldı. ...
 
İzmir'de panik anları!
İzmir'de Büyükşehir Belediyesi'ne ait elektrikli otobüs alev, alev yandı. 
Visitİzmir'le İzmir'i keşfediyor!
YouTuber ve Blogger Emre Durmuş, Visitİzmir mobil uygulaması ile İzmir’i ...
Madonna'dan Türkiye sorusu!
Madonna, Alman şarkıcı Liana Georgi'nin İstanbul'daki 19. Onur Yürüyüşü'nde ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 34 24 5 5 77 30 47 77
2 Fenerbahçe 34 21 11 2 77 37 40 74
3 Trabzonspor 34 20 9 5 61 39 22 69
4 Beşiktaş 34 17 9 8 59 40 19 60
5 Rams Başakşehir 34 16 9 9 58 35 23 57
6 Göztepe 34 14 13 7 42 32 10 55
7 Samsunspor 34 13 12 9 46 45 1 51
8 Çaykur Rizespor 34 10 11 13 46 52 -6 41
9 Tümosan Konyaspor 34 10 10 14 43 50 -7 40
10 Kocaelispor 34 9 10 15 26 38 -12 37
11 Corendon Alanyaspor 34 7 16 11 41 41 0 37
12 Gaziantep FK 34 9 10 15 43 58 -15 37
13 Kasımpaşa 34 8 11 15 33 49 -16 35
14 Natura Dünyası Gençlerbirliği 34 9 7 18 36 47 -11 34
15 ikas Eyüpspor 34 8 9 17 33 48 -15 33
16 Hesap.com Antalyaspor 34 8 8 18 33 55 -22 32
17 Zecorner Kayserispor 34 6 12 16 27 62 -35 30
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 34 8 6 20 31 54 -23 30
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri