ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/24°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
3 Ağustos 2023 Perşembe - 09:05

Emniyette Süleyman Soylu tırpanı!

Cumhurbaşkanı atama kararnamesiyle eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu döneminde Emniyet Genel Müdürlüğü’nde göreve getirilen isimler koltuğundan oldu. 52 ilin Emniyet müdürü değişti, 24’ü merkeze çekildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, başkanlık ve daire başkanlıklarına yeni atamalar yapıldığını duyurdu. Merkeze çekilenler arasında Soylu’ya yakın iki isim, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Resul Holoğlu ile Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz da yer aldı.

Emniyette Süleyman Soylu tırpanı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameye  göre  Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanı Mahmut Çorumlu, Samsun Emniyet Müdürü Ömer Urhal, polis başmüfettişleri Selami Yıldız ile Caner Tayfur, Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı’na; Polis Başmüfettişi Rüştü Yılmaz ise 1. Hukuk Müşavirliği’ne atandı.

Kararnameyle 52 ilin Emniyet müdürü değiştirilirken Ankara, İzmir, Bursa, Denizli, Erzurum, Edirne, Şanlıurfa ve Muğla’nın da arasında olduğu 24’ünün emniyet müdürü ile Emniyet Genel müdür yardımcıları Ahmen Şengün ve Resul Holoğlu da EGM emrine atandı. Soylu döneminde göreve atanan 24 ilin emniyet müdürü böylece “kızağa çekildi.” Soylu döneminde atanan EGM yardımcıları da değişmiş oldu. 

MHP’YE YAKINDI

Kızağa çekilen isimler arasında yer alan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Resul Holoğlu ile Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz dikkat çekti. Holoğlu ve Yılmaz, Soylu’ya en yakın isimlerden gösteriliyordu. MHP’yle yakınlığıyla da bilinen Yılmaz yerine getirilen Engin Dinç, EGM İstihbarat Daire Başkanlığı görevini de yürütmüştü. Trabzon’da İstihbarat Şube Müdürlüğü yaptığı dönemde Dinç, katledilen gazeteci Hrant Dink’e ilişkin davada, “önceden aldığı istihbaratı ilgili yerlere iletmediği” gerekçesiyle yargılandı.

İddianamede, kendisine “Bu cinayeti işleyecek kişileri bilmesine rağmen açık ve yakın tehlike altında bulunan Hrant Dink’in yaşam hakkını korumamıştır. Görevi gereği cinayet hazırlığı yapan suç örgütüne operasyon yaptırmayarak, Hrant Dink’i kanundan kaynaklanan koruma yükümlülüğüne aykırı hareket ederek kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi suçunu ve görevi kötüye kullanma suçlarını işlediği anlaşılmıştır” suçlamaları yöneltilen Dinç, “ihmali davranışla kasten öldürme” iddiasıyla yargılandığı bu davada beraat etti. Dinç, ardından peş peşe terfi atamaları aldı. Dinç’in adı, Trabzon’daki görevi sırasında TAYAD’lılara linç girişimi, McDonald’s  bombalanması ve Rahip Santoro cinayeti gibi olaylarla da gündeme geldi.

10 EKİM KATLİAMI AYRINTISI

Dinç, istihbarat daire başkanlığı sırasında yaşanan terör örgütü IŞİD’in, Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015’te düzenlediği “Gar Katliamı”yla birlikte de gündeme gelmişti. Katliama ilişkin 8 Ekim’de elde edilen bir istihbarat bilgisinin katliamdan yalnızca saatler önce Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’na gönderilmesi nedeniyle “ihmal” tartışması yaşansa da Dinç hakkında işlem yapılmadı. 

EGM’DE DE KRİTİK ATAMALAR

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı başkanlık ve daire başkanlıklarına da yeni atamalar yapıldı. Atamaları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu. Emniyet müdürleri kararnamesinden sonra gelen bu atamalarla, EGM’nin ana kadrosu da şekillenmeye başladı. Özel Harekat Başkanlığı’na Süleyman Karadeniz, Terörle Mücadele Daire Daire Başkanlığı’na Ergün Dağıştanlı, Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı’na Ahmet Metin Turanlı, Asayiş Daire Başkanlığı’na Tolga Yılmaz ve İstihbarat Başkanvekilliği’ne ise Resul Kabataş atandı.

SBK İDDİASI

Merkeze çekilen isimlerden olan Holoğlu’nun adı, kara para aklama iddiasıyla hakkında dava açılan, daha sonra Avusturya’da tutuklanan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz ile gündeme geldi. Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiasına göre Holoğlu, Korkmaz’ı 5 Aralık 2021’de bakanlığa çağırdı. Korkmaz, burada Soylu ile görüştü; İnan Kıraç’a olan borcu silmesi ve yurtdışına çıkması istendi. Korkmaz, bu görüşmeden bir gün sonra firar etti. CUMHURİYET

 
Ücretsiz olacaktı, 2 bin 575 TL'ye yükseldi!
 
Torbalı semt pazarı yeni yerine... Başkan Tekin'den açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ücretsiz olacaktı, 2 bin 575 TL'ye yükseldi!
Rahim ağzı kanserine yol açan HPV virüsü aşısının ücretsiz yapılmasıyla ...
Malatya'da deprem..
Malatya'da 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde ilk belirlemelere ...
Lunaparkta salıncak kazası: 6 yaralı!
İzmir’in Buca ilçesindeki bir lunaparkta salıncağın ağaca sürtmesi sonucu ...
 
Ankara'ya Kemeraltı çıkarması!
Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın UNESCO Daimi Listesi'ne alınması için bir ...
Ümit Özdağ'dan Akbelen tepkisi: Katliamın sorumlusu Erdoğan'dır
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Akbelen ormanlarının katledilmesine ...
İzmir'deki konsolosluk saldırısındaki panik anları kamerada!
İzmir'de İsveç Fahri Konsolosluğu'nda, Türk çalışan E.T. isimli kadının ...
 
Akbelen'de jandarmadan gazlı müdahale
Akbelen’de ağaç katliamına karşı direniş 10. gününde devam ediyor. Son ...
Prof. Ercan İzmir'deki depremi yorumladı: ÖNEMSİZ!
Konya İzmir ve Erzurum'daki depremlere ilişkin konuşan Prof. Dr. Övgün ...
Putin Türkiye’ye geliyor
Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Kremlin'den dikkat çekici ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri