ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5185
    Dolar
  • Euro
    34,7960
    Euro
  • Altın
    2.421,520
    Altın
  • Bist-100
    9.720,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/35°
    ADANA
  • ANKARA
    17/29°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    19/27°
    BURSA
  • ISTANBUL
    18/23°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    18/26°
    IZMIR
  • KONYA
    17/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Yargıtay'daki düğüm yine çözülmedi!
Yargıtay'daki düğüm yine çözülmedi!
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
CHP'li Kılıç: Vaad kopya, sonuç fiyasko!
CHP'li Kılıç: Vaad kopya, sonuç fiyasko!
Güneşlenirken öldü!
Güneşlenirken öldü!
26 Mart 2021 Cuma - 10:19

Engelli dostu İzmir’e erişilebilirlik ödülü

İzmir Büyükşehir Belediyesi; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın düzenlediği Türkiye 2020 Erişilebilirlik Ödülleri organizasyonunda, “Kamu Kurum ve Kuruluşları Kategorisi İkincilik Ödülü”ne layık görüldü. Dokuz ayrı başlıkta, toplam 1075 kurum ve kuruluşun değerlendirildiği yarışmanın kazananları, jürinin yaptığı ön elemenin ardından tüm engel gruplarındaki bireylerin de katıldığı halk oylaması ile belirlendi.

Engelli dostu İzmir’e erişilebilirlik ödülü

İzmir Büyükşehir Belediyesi başta hizmet binaları, sosyal tesisler ve toplu ulaşım araçları olmak üzere, sosyal yaşamın her alanını engelli bireyler için daha ulaşılabilir hale getirme çalışmalarını sürdürüyor. 2006’dan bu yana ‘Engelli Dostu Belediye’ unvanını taşıyan Büyükşehir; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın düzenlediği “Türkiye 2020 Erişilebilirlik Ödülleri” organizasyonunda kamu kurum ve kuruluşları kategorisinde ikincilik ödülüne layık görüldü. Dokuz ayrı başlıkta, toplam 1075 kurum ve kuruluşun değerlendirildiği yarışmanın kazananları, jürinin yaptığı ön elemenin ardından tüm engel gruplarındaki bireylerin de katıldığı halk oylaması ile belirlendi.
Mart 2019’da kurulan Erişilebilirlik Koordinasyon Komisyonu’nun hazırladığı başvuru dosyasında, komisyonun oluşturduğu; açık alanlar, binalar, ulaşım araç ve tesisleri, otoparklar ve bilgiye erişimle ilgili beş alt çalışma grubunun faaliyetleri yer aldı. Bu beş alt çalışma grubu kendi alanlarında sistematik biçimde ele aldığı denetim ve uygulama faaliyetlerine yarışma dokümanında yer verdi.



STK ve meslek odalarıyla etkin işbirliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak, komisyonda, Büyükşehir’in ilgili daire başkanlıklarının yanı sıra ESHOT Genel Müdürlüğü, METRO A.Ş. İZBAN, İZELMAN, İZULAŞ, İzmir Kent Konseyi, Buca Engelliler Derneği, Çağdaş Görmeyenler Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği ve Engel-Siz Yaşam Derneği ile TMMOB’a bağlı meslek odalarının temsilcilerinin de bulunduğunu vurguladı. Atak, çalışmalarda farklı engel gruplarından bireylerin bulunmasının, sorunların tespitinde önemli katkı sağladığına, başarıda bunun payının büyük olduğuna işaret etti. Başvurunun içeriğinde, komisyon çalışmalarının yanı sıra Büyükşehir tarafından yürütülen ve devam etmekte olan Kırmızı Bayrak, Elim Sende ve Farkındalık Merkezi projelerinin de yer aldığını belirten Atak, şu bilgileri verdi:
“Komisyon; engelli bireylerin, evlerinden çıktıktan itibaren karşılaştıkları fiziki çevrede ve hizmet alanlarındaki erişim sorunlarına yoğunlaştı. Her bireyin, ortalama yedi daire başkanlığının sorumluluk sahalarından geçtiği belirlendi. ‘Tam erişilebilirliğin’ sağlanmasının bir zincir olduğu ve bu zincirin halkalarından birinin kopmasının, erişilebilirliği ortadan kaldırdığı vurgulandı. Tüm veriler toplanmaya, dijital ortamda işlenmeye, analizlerin yapılmasına, raporların hazırlanmasına ve belirlenen çözümlere yönelik takip sürecine başlandı. Böylece kentin farklı alanlarına yönelik ‘erişilebilirlik envanterleri’ ortaya çıktı. Eksiklikler ve sorunlar tespit edildi ve iyileştirme çalışmalarına hızla başlandı.”

Çalışmalar devam edecek
Engelli erişimine yönelik denetleme ve iyileştirme çalışmalarının süreklilik arz ettiğinin altını çizen Atak, “Belediyemizce yeni yapılan tüm yapı ve açık alanlar ile verilen hizmetlerde, mutlaka erişilebilirlik standartlarına uygunluğu esas alıyoruz. Mevcut açık alanlar, ulaşım araç ve tesisleri ile binalarda da belli bir program dahilinde yapılacak makul düzenlemelerle var olan engelleri kaldırmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Halkın yoğun olarak kullandığı merkezi alanlar ve kamusal kullanım alanlarından başlayarak bir uygulama etaplaması yaptık. Amacımız İzmir’in, engelli engelsiz tüm vatandaşlarımız için daha yaşanılır, güvenli ve ulaşılabilir bir kent olmasını sağlamak” dedi.

 
Lokalde eğlenen 18 kişiye 129 bin lira ceza
 
Büyük asfalt hamlesi... 2 yılda 1000 kilometre
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Depremzede çocuklara drama eğitimi... Başkan Sandal imzayı attı
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, depremzede çocuklara yönelik ...
Foça'da memurlar için yeni sözleşme
Foça Belediyesi’nde çalışan memurların toplu sözleşme hakkı kapsamında ...
Konak'ta tıkır tıkır dönüşüm!
İzmir'in kalbi Konak'taki kentsel dönüşüm çalışmaları, belediye ve muhtarlar ...
 
Bayraklı'da 'Kalite yönetimi' toplantısı
Bayraklı Belediyesi AR-GE Müdürlüğü tarafından başkan yardımcıları ve ...
Başkan Batur müjdeyi verdi... AÇILIŞ 8 NİSAN'DA!
Konak Belediyesi, Tepecik’te kurduğu Roman Kültür Merkezi’ni 8 Nisan Dünya ...
Kütüphaneler Haftası'na özel etkinlikler
Bornova Belediyesi, her sene Mart ayının son haftasında kutlanan ve bu ...
 
Buca'da bu kez de Nazım Hikmet Parkı'na saldırı!
İzmir'in Buca ilçesinde usta gazeteci merhum Bekir Coşkun'un heykeline ...
Başkan Karakayalı'dan Ulucak müjdesi...
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, son dönemde rekor düzeyde ...
Çiğli Belediyesi'nde kalite yönetimi
Çiğli Belediyesi, hizmet kalitesini artırmak ve vatandaşların memnuniyetini ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri