ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,4514
    Dolar
  • Euro
    43,5576
    Euro
  • Altın
    3.987,680
    Altın
  • Bist-100
    9.078,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/23°
    ADANA
  • ANKARA
    10/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/15°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/12°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/17°
    IZMIR
  • KONYA
    10/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Miting anonsu yapan CHP'li yöneticilere silahlı saldırı
Miting anonsu yapan CHP'li yöneticilere silahlı saldırı
İstanbul’da 1 Mayıs gösterilerinde 384 kişi gözaltına alındı!
İstanbul’da 1 Mayıs gösterilerinde 384 kişi gözaltına alındı!
Özgür Özel'den 'Kanal İstanbul' tepkisi
Özgür Özel'den 'Kanal İstanbul' tepkisi
Erdoğan'ın grup toplantısı için Meclis'e jammer götürüldüğü iddia edildi!
Erdoğan'ın grup toplantısı için Meclis'e jammer götürüldüğü iddia edildi!
21 Şubat 2020 Cuma - 10:52

Ensar Vakfı okullarda ahlak kitabı dağıttı

İstanbul’daki okullarda İdlib için yardım kampanyası düzenlenirken, Ensar Vakfı’nın düzenleyeceği bilgi yarışması kapsamında öğrencilere ’40 Derste Ahlak’ kitabı dağıtıldı.

Ensar Vakfı okullarda ahlak kitabı dağıttı

İstanbul Sancaktepe’de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün izniyle Sancaktepe İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (SİMMDER) İdlib’e yardım kampanyası başlattı. Okullara dağıtılan zarflarla İdlib’den göçenler için öğrencilerden para istendi. Son dönemde Başkentgaz’ın Kızılay üzerinden kendisine para yatırmasıyla oldukça sık gündeme gelen Ensar Vakfı ise okullarda ahlak kitabı dağıttı.

BirGün’den Mustafa Kömüş’ün haberine göre; Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden okullara gönderilen yazıda şunlar dendi:

“Sancaktepe İmam Hatip üyesi Mezunları ve Mensupları Derneği’nin (SIMMDER) yazılarında: ağır savaş koşulları nedeniyle zorunlu göçe maruz kalan sınırımızdaki savaş mağdurlarının soğuktan korunmaları amacıyla briket ev yapımı ve geçici gıda ihtiyaçlarının karşılanması için un yardımı toplama kampanyası düzenlemek istediklerini belirtmektedirler. Söz konusu yardım toplama kampanyasının ilçemiz okullarında; ilgili okul idaresinin gözetim: denetim ve sorumluluğunda gönüllülük esasına göre yapılmasının müdürlüğümüzce uygun görüldüğüne dair Kaymakamlık Onayı ekle gönderilmiş olup. 18.02.2020 Salı günü mesai bitimine kadar yardım zarflarının teslim alınması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.”

Yazının ardından zarflar okullara dağıtılmaya başlandı. Zarflarda “İdlib’deki ağır savaş koşulları nedeniyle zorunlu göçe maruz kalan sınırımızdaki mazlumlar için briket ve un yardım kampanyası 1 metrekare ev 90 TL-5 kg un 10 TL” yazıldı.

İdlib kampanyasının yanı sıra İstanbul Beykoz’da Ensar Vakfı’nın Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile yaptığı protokol çerçevesinde Sana Emanet bilgi yarışması için 40 Derste Ahlak kitabı dağıtıldı. Kitabın arka kapağında yazan cinsiyetçi ifade ise dikkat çekti:

“Bir kadın beş vakit namazını kılar, Ramazan orucunu tutar, iffetini korur, bir de kocasına itaat ederse, ona ‘Haydi cennetin hangi kapısından istersen gir’ denilir.”

'ENSAR AHLAK DERSİ VEREMEZ'

BirGün’e konuşan Eğitim Sen İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Kazım Yılancı vakıfların okullarda yaptığı çalışmalara karşı defalarca dava açıp kazandıklarını hatırlattı.

Yılancı şöyle konuştu:

“Bu davaları kazanmamıza rağmen MEB ve Milli Eğitim Müdürlükleri mahkeme kararlarını açıkça ihlal ederek okulları belirli vakıf ve derneklerin faaliyet alanı olarak görmeye devam etmektedir. Bizler öğretmen olup okullarda çalışabilmek için yıllarca okuyup, bitmeyen sınavlarla, güvenlik soruşturmalarıyla, mülakatlarla sınanıyoruz. Birçoğumuz mesleğini icra edemiyor. Biz bu zorlukları yaşarken bu vakıf ve derneklerin elini kolunu sallayarak okullarımızda çalışma yapması öğretmenlik mesleğinin altını oymaktır. Tekrar altını çiziyoruz; Bizim Ensar’dan alacağımız bir ahlak dersi yoktur.”

İdlib için düzenlenen kampanyaya ilişkin de konuşan Yılancı “Geçmiş deneyimlerden yola çıkarak, bu tip para toplama kampanyalarının; kampanyaya katılan öğretmen, katılmayan öğretmen; para veren öğrenci, vermeyen öğrenci; yardımı destekleyenler, desteklemeyenler şeklinde ayrışmalara ve tartışmalara yol açabileceğini söyleyebiliriz. Niyetinden bağımsız dernekler eliyle okullarda para toplama faaliyetlerini doğru bulmuyoruz” dedi.

 
Erdoğan’dan ilginç atama!
 
Gaziemir'den küresel ısınmaya önlem! Çim yerine artık onlar geliyor...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan’dan ilginç atama!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla atama kararları Resmi ...
11 kişinin pasaportuyla ilgili karar!
İçişleri Bakanlığı, 11 bin 27 kişinin pasaportunda bulunan idari tedbir ...
GSM operatörlerine deprem cezası
İstanbul’da 26 Eylül’de yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından yaşanan ...
 
Fırıncının 'ekmek' kavgası
İzmirli unlu mamul üreticileri, boyozdan kuru pastaya kadar her türde ...
Yemekten zehirlenen 58 öğrenci hastanelik oldu!
Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, okulda öğle yemeği yiyen 58 öğrenci, mide ...
18 yıldır kayıp olan Gündüz’ü ailesi mi öldürdü?
Gaziantep'te, 18 yıldır kayıp olan Gündüz Karadeniz'in aile bireyleri ...
 
İzmir'e şehit ateşi düştü!
Suriye'nin İdlib kentinde, rejimin düzenlediği hava saldırısında şehit ...
Bu iddia çok konuşulur... Saray çalışma yapıyor
Güçlendirilmiş parlamenter sisteme ciddi bir desteğin olduğunu ifade eden ...
Pasaport'a gökdelene bir kez daha iptal!
Konak Pasaport’ta eski tütün depoları ile yanındaki alışveriş merkezinin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 32 12 7 13 41 44 -3 43
10 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
11 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
12 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
13 Onvo Antalyaspor 31 11 7 13 34 55 -21 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri