ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    42,0603
    Dolar
  • Euro
    48,5574
    Euro
  • Altın
    5.412,390
    Altın
  • Bist-100
    10.972,00
    Bist-100
  • ADANA
    11/29°
    ADANA
  • ANKARA
    3/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    14/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/22°
    IZMIR
  • KONYA
    5/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sigara içen vatandaşa: Şimdi sözü vereceksin, sigarayı da bırakacaksın!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sigara içen vatandaşa: Şimdi sözü vereceksin, sigarayı da bırakacaksın!
Özgür Özel: Deprem davaları, oyalama taktiğiyle çıkmaza sürükleniyor!
Özgür Özel: Deprem davaları, oyalama taktiğiyle çıkmaza sürükleniyor!
DEM Parti Eş Başkanı Bakırhan: Ahmet Türk ile İmamoğlu’nu hiç ayrıştırmadık
DEM Parti Eş Başkanı Bakırhan: Ahmet Türk ile İmamoğlu’nu hiç ayrıştırmadık
Balıkesir yine sallandı!
Balıkesir yine sallandı!
24 Nisan 2022 Pazar - 10:41

Erbakan, ikinci turda kime oy vereceklerini açıkladı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkaracaklarını, ikinci tura kalamazlar ise destek verecekleri ismi açıkladı. Erbakan, "2. tura kalırsa Tayyip Bey'i destekleriz" dedi.

Erbakan, ikinci turda kime oy vereceklerini açıkladı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Habertürk TV’de Serap Belet ve Kürşad Oğuz’un sorularını yanıtladı.

"Güçlendirilmiş parlamanter sistem" için çalışma yürüten 6 muhalefet partisini eleştiren Fatih Erbakan, "Benzemezlerin bir araya gelmesiyle sinerji doğmuyor.6'lı masada CHP'nin olması, özellikle AK Parti'den kopan, kopmayı düşünen kararsız seçmen için bir bariyer oluyor. CHP, DSP, HDP ile ittifak yapsa daha sinerjik olabilir. Biz önce 'millet' diyeceğiz. Orada ilkeler önemli. Bizim 6'lı masayla ilgili söylediklerimiz var. Başta İstanbul Sözleşmesi var. CHP 'iktidar olursak İstanbul Sözleşmesi'ne geri döneceğiz' diyor. CHP'nin sözcülerinden bir tanesi 5-6 yaşındaki 'çocukların Kur'an öğrenmesi çağdışılıktır, bunu kabul edemeyiz' demişti. Bir diğer parti Ayasofya müze olarak kalmalıydı demişti. Ekonomi ile ilgili problemlerimiz var" dedi.

"ORTAK OLMAYIZ"

AKP iktidarını da eleştiren Fatih Erbakan şunları kaydetti:

"20 senelik günah ekonomide başlıyor. Orta vadeli ekonomik programında önümüzdeki üç sene 852 milyar lira faiz ödeyeceğiz diyor. Faize ve imtiyazlı holdinglere milyar dolarları aktarıyorsunuz. Çok ciddi ekonomik günahlar var. Geçtiğimiz haftalarda Hazine 2 milyar dolar borç aldı. Yüzde 8,62 faizle aldı. Dünya üzerinde doların yıllık faizinin 8,52 olmasına insanların inanması zor. Tabiri caizse tefeci faiziyle borçlanıyorsunuz. Merkez Bankası'nın faizini düşürdüm demekle faiz düşmedi. Dünyada yüzde 8,62 ile borç alan bir hükümet faiz lobisinin en iyi dostu olması lazım. Eylemlerle söylemlerin çelişkisi var. 'Taviz vermeyiz' Kamudaki israf. 3 maaşlı, 5 maaşlı bürokratlar. Birinin 310 bin lira maaş aldığı ortaya çıktı. Kamuda israflar var. Bu 75 asgari ücretlinin maaşı. 13 şehir hastanesi yaptırmışız, 57 şehir hastanesi parasına. Müteahhitlere 54,5 milyar dolar lira. Başka günahları da var. Dış politikada var. ABD'nin Irak operasyonuna destek. Büyük Orta Doğu Projesi'ne destek. Libya'da ABD'ye destek. İsrail'in OECD üyeliğine onay, NATO'da ofis açmasına onay verilmesi. AB uyum yasaları. Biz diyoruz ki, bunların hepsinden vaz geçeceksiniz. 40 yıllık Yani olur mu Yani. Onlar vazgeçmeyeceğine, biz taviz vermeyeceğimize göre. '2. Tura kalırsa Tayyip Bey'e destek veririz' Biz bu faturanın ortağı olmalıyız. Bu faturayı ortaya koyanların iktidardan gitmesi için sonuna kadar mücadele ederiz."

Erbakan, seçimlere ilişkin partisinin tavrını ise "Seçimlere de gireriz. Diyelim ki ikinci turda sayın Kılıçdaroğlu ile Tayyip Bey kaldı. Biz ikinci tura kalmadığımıza göre kimseye destek vermeyiz deme imkanımız yok. Öyle bir durumda Kılıçdaroğlu'nun olmasından Tayyip Bey'in olması bizim tabanımız açısından daha anlaşılır olacaktır" diyerek açıkladı.

 
47 milyon TL harcanmıştı: Bakan Ersoy, 'çay bardağı' heykelini inceledi
 
DSÖ'den endişe yaratan açıklama: 'Gizemli salgın'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
47 milyon TL harcanmıştı: Bakan Ersoy, 'çay bardağı' heykelini inceledi
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Rize’de yapımı tartışmalara ...
Karşıyaka çocuk festivaline muhteşem final
Karşıyaka Belediyesi tarafından, kaymakamlık ve ilçe milli eğitim müdürlüğü ...
Bir milyar dolarlık vurgun!
Lideri İran'da tutuklu bulunan ve bazı üyeleri Interpol tarafından Türkiye ...
 
24 ilin yarısından fazlasına maden ruhsatı verildi!
TEMA Vakfı, Türkiye’nin 24 ilinde yaklaşık 20 bin maden ruhsatının, ormanlar, ...
Kılıçdaroğlu 4 milyon kişi demişti... Anket sonuçları ortaya çıktı!
Son zamlarla 4 milyona yakın abonenin elektrik faturasını ödeyemediğini ...
İzmir'deki FETÖ operasyonu... 16 kişi tutuklandı!
İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki ...
 
İzmir'de sır cinayet... Dövülerek öldürüldü!
İzmir'in Urla ilçesinde, darbedilen 39 yaşındaki Türkmenistan uyruklu kişi hayatını kaybetti.
CHP İzmir'den 23 Nisan kutlaması...
CHP İzmir İl Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ...
PKK'ya ağır darbe... 50 terörist öldürüldü!
Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyinde düzenlenen operasyonda 50 ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 11 9 2 0 25 5 20 29
2 Trabzonspor 11 7 3 1 17 7 10 24
3 Fenerbahçe 10 6 4 0 18 6 12 22
4 Göztepe 11 5 4 2 13 6 7 19
5 Beşiktaş 10 5 2 3 16 12 4 17
6 Samsunspor 10 4 5 1 14 10 4 17
7 Gaziantep FK 10 5 2 3 15 18 -3 17
8 Tümosan Konyaspor 10 4 2 4 17 15 2 14
9 Rams Başakşehir 11 3 4 4 12 9 3 13
10 Corendon Alanyaspor 10 3 4 3 11 11 0 13
11 Kocaelispor 11 3 2 6 10 15 -5 11
12 Çaykur Rizespor 10 2 4 4 11 14 -3 10
13 Kasımpaşa 10 2 4 4 9 12 -3 10
14 Hesap.com Antalyaspor 10 3 1 6 11 20 -9 10
15 Gençlerbirliği 11 2 2 7 10 16 -6 8
16 ikas Eyüpspor 10 2 2 6 6 13 -7 8
17 Zecorner Kayserispor 10 0 6 4 8 22 -14 6
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 10 1 1 8 10 22 -12 4
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri