ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3627
    Dolar
  • Euro
    34,9578
    Euro
  • Altın
    2.324,970
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    13/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Yunanistan'da 6 büyüklüğünde deprem!
Yunanistan'da 6 büyüklüğünde deprem!
Deniz Yücel: 'En önemli işimiz oyumuza sahip çıkmak'
Deniz Yücel: "En önemli işimiz oyumuza sahip çıkmak"
İsrail, Suriye'yi vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var!
İsrail, Suriye'yi vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var!
Kırmızı bültenle aranıyorlardı... İstanbul'da yakalandılar!
Kırmızı bültenle aranıyorlardı... İstanbul'da yakalandılar!
19 Ekim 2019 Cumartesi - 14:49

Erdoğan: Afrika'da emperyalistlere izin vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki dini liderler zirvesinde konuştu. Afrika'daki birçok karışıklığın ardından batılı silah şirketlerinin çıktığını vurgulayan Erdoğan, “Emperyalistlerin bizi bölmesine müsaade etmeyeceğiz” sözlerini kullandı.

Erdoğan: Afrika da emperyalistlere izin vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen 3. Afrika Ülkeleri Dini Liderler Zirvesi’ne katıldı. Batılı medya kuruluşlarının İslamcı terör konusundaki yaklaşımını eleştiren Erdoğan, “Onlar ne yaparsa yapsın İslam güneşinin balçıkla sıvanamayacağına kalbimizle iman ediyoruz” dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

RUANDA’DA TERÖRİSTLERE SİLAH YARDIMI YAPTILAR: Türkiye-Afrika ilişkilerini hayal dahi edilemeyecek bir seviyeye getirdik. Afrika dostu, Afrika sevdalısı bir siyasetçiyim. Çabalarımız neticesinde, Türkiye-Afrika ilişkilerini 15 yıl önce hayal dahi edilemeyecek bir seviyeye getirdik. Kıtada göreve geldiğimizde 12 olan büyükelçilik sayımızı 42’ye çıkardık. Mezun ettiğimiz 10 bin 480 öğrenci, Türkiye’nin gönül elçileri olarak Afrikalı kardeşlerimize hizmet ediyor. Türkiye-Afrika ticaretini 50 milyar dolar seviyesinin de üstüne çıkartacağız. Ruanda soykırımında hangi sömürgeci devletin parmağı olduğunu siz benden iyi biliyorsunuz. Barış Pınarı Harekatı’ndan dolayı bize silah ambargosu uygulayanlar Ruanda’da teröristlere silah yardımı yaptı. Ruanda Soykırımı’nda hangi sömürgeci devletin parmağı olduğunu herhalde sizler benden daha iyi biliyorsunuz. Batı dünyası ve BM, Ruanda’da tam üç ay boyunca 800 bin insanın vahşice öldürülmesini sadece seyretmiştir. Barış Pınarı Harekatı’ndan dolayı bize silah ambargosu uygulayanlar Ruanda’da teröristlere silah yardımı yaptı.

HAK HUKUK DERSİ VERENLERİN LEKESİ VAR: Somali’nin senelerce iç savaşla boğuşmasının arka planında kimlerin menfaati olduğu malumdur. orta Afrika ülkelerini karıştıranlar da yine aynı odaklardır. Libya’nın istikrara kavuşmaması için savaş baronlarını destekleyenlerin kimler olduğunu da gayet iyi biliyoruz. Kıtadaki birçok karışıklığın arkasından batılı silah ve petrol şirketleri çıkıyor. Bugün bize hak hukuk dersi verenlerin neredeyse tamamının geçmişinde ya katliam, ya işgal ya da sömürgecilik lekesi muhakkak varıdır. Burada bir batılı devlet adamının şu ibretlik sözünü paylaşmak istiyorum; Bir damla petrol bir damla kandan daha kuvvetlidir. yaklaşık bir asır önce Churcill’in Avam Kamarası’nda söylediği bu cümle hâlâ geçerlidir.

KUDÜS KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR: Ecdadımız yönettiği 22 kilometrenin her karışında adaleti ve hakkaniyeti gözetmiştir. Tarihimizin hiçbir döneminde ırkçılık, sömürgecilik, zulüm, katliam yoktur. Ülke ve millet olarak hiçbir toplumun doğal kaynağı, alın teri emeği ve kanı üzerinden refah devşirmenin peşinde koşmadık. Bittiği iddia edilen sömürgecilik yeni yöntemler kullanılarak, yeni biçimlere girerek devam ettiriliyor. İnancımızdan, değerlerimizden ve kıtadaki eşsiz tarihimizden aldığımız bu ilhamla Türkiye olarak Afrika’da iş birliği yapılmamış devlet, kapısı çalınmamış dost bırakmıyoruz. Uluslararası platformlarda kendimizinkini ne kadar önemsiyorsak Afrikalı kardeşlerimizin hukukunu da o kadar savunuyoruz. Kudüs kırmızı çizgimizdir diyerek adaletsizliklere karşı tepkimizi ortaya koyuyoruz.

EMPERYALİSTLERİN BÖLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ: Aziz kardeşlerim biz Rasul olmadan önce içinde yaşadığı toplumda el emin sıfatıyla bir peygamberin ümmetiyiz. Bunun için Rasul efendimiz ümmetini tarif ederken Müslüman Müslümanların elinden ve dininden emin olduğu kimsedir. Mümin ise insanların malları ve canları konusunda kendisinden emin olduğu kişidir. Güzel ahlak sahibi olan Müslümanlar her zaman hakkaniyeti gözetmiş, Afrika’nın Müslümanlaşmasında öncülük etmişlerdir. Kelime anlamı itibariyle barış olan İslama terörü yüklemek en büyük hakarettir. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Çünkü İslam bir barış dinidir. Dikkat edin bu medya kuruluşlarından hiçbiri Yeni Zellanda’daki cami saldırısı için Hıristiyan terörü ifadesini kullanmamışlardır. Avrupa’da Müslümanların ibadethanelerini hedef alan saldırılara da Neo-Nazizm denildiğini göremezsiniz. Ama onlar ne yaparsa yapsın İslam güneşinin balçıkla sıvanamayacağına kalbimizle iman ediyoruz. Emperyalistlerin bizi bölmesine müsaade etmeyeceğiz. Biz birbirimizi etnik kimliğinden , kabilesinden dolayı değil sadece ve sadece Allah’ın rızası için seveceğiz. Müslümanlar olarak ümmet bilincini daima gözeteceğiz. Aramızda çizilen yapay sınırlar bizim ufkumuzu belirleyemez.

Etiketler:
 
Halk, metro zammına isyan etti! OHAL ilan edildi
 
Fatura kabusuna İZSU el koydu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arınç'ın damadının FETÖ'den beraatine sürpriz tepki!
Bülent Arınç'ın damadının FETÖ davasından beraat etmesine MHP'den de tepki ...
İmamoğlu ziyarete geldi vatandaşlar belediyeye akın etti
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nıun Bolu Belediye ...
CHP'den Haydarpaşa ve Sirkeci için sert tepki!
CHP İstanbul Kent Hakları İzleme Kurulu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ...
 
AK Partili Dağ: Suriye toprağıyla işimiz yok
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, '"Bizim, ...
CHP'li Sertel'den kritik uyarılar! Belediyeler Maliye'nin kıskacında
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, İller Bankası ...
HDP'li üç belediyeye kayyum atandı!
Terör soruşturması kapsamında tutuklanan HDP'li Hakkari Belediye Başkanı ...
 
CHP’li Kılıç’tan özel yetenek tepkisi
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, YÖK’ün, ...
Şeyhine değil, hukuka bağlı yargıçlar yetişsin!
TBMM Genel Kurulu’nda Yargı Reformu üzerine konuşan CHP İzmir Milletvekili ...
‘THK’ya kayyumun amacı gerçekleri gizlemek’
Türk Hava Kurumu’nun yönetimine kayyum atanmasını kınayan Cumhuriyet Halk ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri