ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2183
    Dolar
  • Euro
    35,0158
    Euro
  • Altın
    2.444,960
    Altın
  • Bist-100
    10.677,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/28°
    ADANA
  • ANKARA
    11/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/23°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/29°
    IZMIR
  • KONYA
    12/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Tamir etmek istedikleri kamyonun altında kaldılar: 2 ölü!
Tamir etmek istedikleri kamyonun altında kaldılar: 2 ölü!
2024-2025 eğitim öğretim yılı takvimi belli oldu!
2024-2025 eğitim öğretim yılı takvimi belli oldu!
Deniz Akkaya'nın kızı koruma altına alındı!
Deniz Akkaya'nın kızı koruma altına alındı!
İspanya, Norveç ve İrlanda Filistin devletini resmen tanıdı!
İspanya, Norveç ve İrlanda Filistin devletini resmen tanıdı!
14 Mayıs 2024 Salı - 17:41

Erdoğan: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere partisinin il başkanları ile bir toplantı gerçekleştirdi. Kongre sürecinin başlatılacağını belirten Erdoğan, parti içinde yeni isimlerle yol alacaklarını açıkladı.

Erdoğan: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

SONUÇLARI MÜSPET KARŞILADIK

"31 Mart Yerel Yönetimler seçimlerinde yine milletimizin takdiriyle Türkiye haritası daha fazla renge boyandı. 2019 seçimlerine göre daha çok sayıda siyasi parti, il, ilçe ve belde düzeyinde belediye başkanlığı kazandı. Bu tablo karşısında başkaları gibi 14 Mayıs gecesi sahnelenen öndeyiz müsamerelerine başvurmadık. Parti olarak her ne kadar hedeflerimizin uzağında kalsak da 31 Mart seçim sonuçlarını müspet karşıladık. Bizim için önemli olan Türkiye'nin ve Türk demokrasisinin kazanmasıdır. Biz siyaseti önce milletim, önce memleketim şiarıyla yapıyoruz.

YUMUŞAMA MESAJI

Sandığın itibarına itibar katan her neticeyi, partimizin oyları ne olursa olsun Türkiye'nin 75 yıllık çok partili demokrasi mücadelesinde aşılmış yeni bir eşik olarak görüyoruz. AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın olgun duruşu, 31 Mart sonrasında siyasetin genel havasını da değiştirmiştir. Siyasi atmosferde oluşan yumuşama ikliminde siyasetçilerin mesajları kadar toplumda siyaset kurumuna yönelik güvenin artmasının da önemli payı vardır. Bu iklimin geçici bir bahar esintisi değil, Türk siyasetinin hakim karakteri haline gelmesini ümit ediyoruz. Samimiyetimizi ve yapıcı tavrımızı bugüne kadar muhafaza ettik, Türkiye'yi partiler arasındaki gerilim hattına mahkum etmek isteyenlerin, başta 1 Mayıs olmak üzere çeşitli oyunlarına gelmedik. Muhalefetteki muhataplarımızın da dirayetli davrandığını görüyor, bundan da ülkemiz siyaseti adına memnuniyet duyuyoruz.

MUHASEBE YAPIYORUZ

Tüm bunları söylerken 31 Mart seçim sonuçlarını da göz ardı etmiyoruz. Sonuçlara dair kapsamlı iç muhasebemizi partimizin yetkili organlarında yaptık, yapıyoruz ve yapacağız. Bugüne kadar Merkez Yürütme Kurulumuzla, Merkez Karar ve Yönetim Kurlumuzla, AK Parti Meclis grubumuzla, fikirlerine kıymet verdiğimiz dostlarımızla, kanaat önderlerimizle, partimizde daha önce görev almış yol ve dava arkadaşlarımızla, siyaset bilimci akademisyen ve sivil toplum temsilcileriyle farklı vesilelerle bir araya geldik, görüştük, konuştuk, düşüncelerini aldık. Bugün de il başkanlarımız ve teşkilat kademelerimizin diğer mensuplarıyla bir aradayız. İnşallah istişare halkamızı genişletmeye devam edeceğiz. Son merkez yürütme kurulu toplantımızda geleneksel istişare kampımızı çok yakın bir tarihte toplama kararı aldık. Önce milletvekillerimizle, ardından da inşallah belediye başkanlarımızla bir araya geleceğiz. Komplekse kapılmadan, eleştirilere kulaklarımızı asla tıkamadan bu süreci büyük bir özgüven ve şeffaflıkla yönetiyoruz.

YANLIŞTA ISRAR KAYBETTİRİR

Bir defa şu gerçeğin gayet farkındayız. Hata değil, yanlışta ısrar etmek kaybettirir. Siyasetin inişli çıkışlı serencamında esas mesele hep istikamet üzerinde kalabilmektir. Nereden geldiğinizi unutmazsanız, hedeflerinizden de kopmazsınız. Bakınız biz siyasi hayatımız boyunca elde ettiğimiz her başarıyı, zaferle bitirdiğimiz her mücadeleyi önce Allah'ın yardımına, sonra da milletimizin desteğine, duasına ve yanımızda olmasına borçluyuz. Her zaman söylediğimiz gibi AK Parti, milletin kurduğu, tabelasını milletin astığı, siyaseti daima millet için ve milletle birlikte yapmış bir partidir. Siyasette rotamızı bugüne kadar hep milletimiz çizdi. Biz de milletin belirlediği yoldan hiçbir zaman sapmadık. İstişarelerimizi milletimizle yaptık. Derdimizi milletimize anlattık, sorunlarımıza milletimizle birlikte çözüm aradık. Başarılarımızın sevincini yine milletimizle paylaştık. İhtiyaç duyduğumuzda her zaman milletimizi yanımızda bulduk.

YENİ İSİMLER MESAJI

Millet bize bakınca kendini gördü, kendi meselelerini gördü ama aynı sıkıntılarına çözüm üretecek güçlü bir irade gördü. Toplumumuzun farklı kesimleriyle gönül köprülerimizi sağlam tuttuğumuz için bugünlere kadar alnımızın akıyla gelebildik. Ne teşkilatlarımızın ne belediyelerimizin ne de gönlümüzün kapılarını milletimize hiçbir zaman kapatmadık. Bugün bir kez daha açık ve net söylemek istiyorum. AK Parti milletin partisidir ve inşallah ebediyen öyle kalacaktır.

Yeni isimlerle, yeni değerlerle, yeni hizmet erleriyle kadrolarımızı tahkim ederken partimizin emektarlarına vefasızlık göstermeyeceğiz. AK Parti'den güç devşirecek değil, AK Parti'ye güç katacak, heyecan katacak şahsiyetlere ihtiyacımız var. Siyaseti kariyer basamağı olarak görenlerle geçmiş tecrübelerimizin ışığında da çok çok iyi biliyoruz.

 
Eskinazi'den 'Kamuda tasarruf'' açıklaması... Yap-İşlet-Devret modeli ile ilgili uyarı yaptı!
 
Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli'den Eurovision tepkisi... "Tüylü ceket, pembe saten etek"
MHP lideri Devlet Bahçeli, 2024 Eurovision Şarkı Yarışması'nı kazanan ...
CHP'nin Ege'deki il başkanları İzmir'de bir araya geldi
CHP'nin Ege Bölgesi'ndeki il başkanları, İzmir'de düzenlenen toplantıda ...
CHP'li Yücel'den Bakanlığın ÇEDES etkinliği yanıtına tepki...
CHP Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Deniz ...
 
CHP’li Murat Bakan: Aziz Nesin hikayelerine konu olacak bir dava
“Belediyenin taraf olduğu davanın duruşmasına görevi gereği giden belediye ...
İYİ Parti İl Başkanı Doğan'dan istifalarla ilgili açıklama ve tepki..
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, düzenlediği basın toplantısı ile ...
İYİ Parti Gaziemir İlçe Ofisi kapandı!
İYİ Parti İzmir'de bazı ilçe yönetimlerinin düşmesine neden olan istifalar ...
 
İYİ Parti İzmir'de WhatsApp krizi!
İYİ Parti İzmir'de birçok ilçede yaşanan istifalar sonrası WhatsApp grubu ...
AK Parti İzmir'den İsrail protestosu...
Dokuz Eylül Üniversitesi’nde, AK Parti İzmir Gençlik Kolları’nın düzenlediği, ...
Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri