ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    40,6470
    Dolar
  • Euro
    47,1602
    Euro
  • Altın
    4.402,610
    Altın
  • Bist-100
    10.747,00
    Bist-100
  • ADANA
    26/33°
    ADANA
  • ANKARA
    22/33°
    ANKARA
  • ANTALYA
    26/32°
    ANTALYA
  • BURSA
    23/29°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/29°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    25/34°
    IZMIR
  • KONYA
    21/31°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
TGC'den RTÜK'e Tele1 tepkisi: Tek sesli toplum, tek tip haber peşindeler!
TGC'den RTÜK'e Tele1 tepkisi: Tek sesli toplum, tek tip haber peşindeler!
Çağla Tuğaltay cinayetinde yeni gelişme
Çağla Tuğaltay cinayetinde yeni gelişme
Kediyi vahşice öldürdü: 'Can düşmanım' dedi
Kediyi vahşice öldürdü: 'Can düşmanım' dedi
Ege Denizi yabancı türlerin istilası halinde
Ege Denizi yabancı türlerin istilası halinde
17 Aralık 2022 Cumartesi - 15:37

Erdoğan'dan İmamoğlu davası açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili mahkeme kararına ilişkin ilk kez konuştu. Erdoğan, "Bir taraftan gülüyor bir taraftan üzülüyoruz. Herkesin kafasında bir başka niyetin olduğu cümle alemin malumu. Şimdi birileri mahkeme kararı bahanesiyle masanın içindeki hesaplaşmayı bizim üzerimizden kendi lehine çevirmeye çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Erdoğan dan İmamoğlu davası açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı’nda düzenlenen “Mardin Derik Ovası Sulaması”, “Midyat-Nusaybin Yolu”, “Ömerli ve Dargeçit Doğalgaz Verme” ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilerek seçme ve seçilme hakkının yasaklanması istenmişti… Cumhurbaşkanı Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında ilk kez konuştu.

2016 yılında gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün tahliyesine ilişkin, “Anayasa Mahkemesi’nin verdiği karara uymuyorum, saygı da duymuyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu defa farklı konuştu. Erdoğan, İmamoğlu davasıyla ilgili şunları söyledi:

*Maalesef uzunca bir süredir tek parti faşizmi artığı zihniyetin temsilcileri durumundaki tiplerle muhatabız.

*Hizmet adına, köken ve meşrep istismarı dışında bir şeyleri olmayan karitatür tiplerin tek malzemesi yalan, iftira ve çarpıtma.

*Son günlerde bir mahkeme kararı üzerinden kopartılan fırtınanın gerisinde aynı faşist zihniyet var.

*Aslında tartışmanın ne şahsımla, ne milletimizle ilgisi yok. Bir şahsın hakimlere hakaret nedeniyle aldığı mahkumiyetten ibaret.

*Ortada ne bir fikir tartışması ne bir hizmet mücadelesi var. Kararın ardından söylenenlere baktığımızda bir taraftan gülüyor bir taraftan üzülüyoruz.

“BEN SÖYLEMİYORUM, ANAYASA SÖYLÜYOR”

*Anayasamıza göre hakimler görevlerinin bağımsız şekilde yaparlar. Ben söylemiyorum. Anayasa’nın 138’inci maddesi söylüyor.

*Her kararı beğenmek mecburiyetinde değiliz, bizim de eleştirdiğimiz pek çok mahkeme kararı da oldu ama bu kimseye, hakimlere hakaret etme, mahkeme kararını tanımama hakkı vermez. Hayatımız yasaklarla mücadeleyle geçti.

*Çözümüm daima millette bulduk. Milli iradede bulduk. Kendilerine 6’lı masa diyen ama kaç tane oldukları belirsiz olan muhalefet karşımıza bir isim çıkartamadı. Herkesin kafasında bir başka niyetin olduğu cümle alemin malumu.

*Şimdi birileri mahkeme kararı bahanesiyle masanın içindeki hesaplaşmayı bizim üzerimizden kendi lehine çevirmeye çalışıyor.

“YÜREKLERİ YETİYORSA ADAYLARINI İLAN ETSİNLER”

*Kendilerine 6’lı masa diyen ama kaç tane oldukları belirsiz olan muhalefet karşımıza bir isim çıkartamadı.

*Herkesin kafasında bir başka niyetin olduğu cümle alemin malumu. Şimdi birileri mahkeme kararı bahanesiyle masanın içindeki hesaplaşmayı bizim üzerimizden kendi lehine çevirmeye çalışıyor.

*Mardin’den bir kez daha tekrarlıyorum. Cumhur İttifakı adayını açıklamış, meydanlarda sözünü söylüyor.

*Avara kasnak gibi toplanıp dağılmaktan başka iş yapmayan 6’lı masa yürekleri yetiyorsa çıkıp adaylarını ilan etsinler.

*Adı fark etmez, yeter ki adayımız şudur cesaretini göstersinler. Biz de kiminle kapışacağımızı bilelim.

 
Karşıyaka Elazığspor'la kapatıyor!
 
Bakan Bilgin asgari ücret için gün verdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege Denizi'nin kuzeyi için fırtına uyarısı
Ege Denizi'nin kuzeyinde, yarın öğle saatlerinden itibaren fırtına etkili ...
İzmir'de 'Zeytine sadakat' buluşması
Seferihisar’da düzenlenen Zeytine Sadakat Buluşması’na katılan İzmir Büyükşehir ...
İhracat şampiyonu mandalinada rekolte arttı
Sonbahar ve kış aylarının sevilen meyvelerinden mandalinada sezon, yüksek ...
 
PKK'ya ağır darbe
Suriye’de ana omurgasını PKK-YPG’li teröristlerin oluşturduğu SDG’nin ...
Eşini ve çocuğunu bıçakla rehin aldı!
İzmir'in Bornova ilçesinde, eşini ve 6 aylık çocuğunu evinde bıçakla rehin ...
Bakan Koca'dan itiraf gibi yanıt: Doktor yok!
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in soru önergesini yanıtlayan Sağlık ...
 
İzmir'de çocuk poliklinik ve acil servislerinde yoğun kalabalık!
İzmir'de kış ayları ile birlikte artan üst solunum yolu hastalıkları nedeniyle ...
Trabzonlu genç Paris'te öldürüldü!
Fransa’nın başkenti Paris’te okul çıkışı evine giderken sokakta başından ...
Dilek Ertek’in sır ölümünde ''Baron'' kararı!
Gökçe Atuk, Tahiti’de gemiden düşerek kaybolan annesi Dilek Ertek’le ilgili ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Kayserispor 0 0 0 0 0 0 0 0
2 Beşiktaş 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Çaykur Rizespor 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Corendon Alanyaspor 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Galatasaray 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Gaziantep FK 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Gençlerbirliği 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Göztepe 0 0 0 0 0 0 0 0
10 ikas Eyüpspor 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Kasımpaşa 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Kocaelispor 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Antalyaspor 0 0 0 0 0 0 0 0
14 Rams Başakşehir 0 0 0 0 0 0 0 0
15 Samsunspor 0 0 0 0 0 0 0 0
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Fatih Karagümrük 0 0 0 0 0 0 0 0
18 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
19 Trabzonspor 0 0 0 0 0 0 0 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri