ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3280
    Dolar
  • Euro
    35,0837
    Euro
  • Altın
    2.292,560
    Altın
  • Bist-100
    8,98
    Bist-100
  • ADANA
    12/23°
    ADANA
  • ANKARA
    8/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/23°
    IZMIR
  • KONYA
    9/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erdoğan'dan emekli maaşı açıklaması!
Erdoğan'dan emekli maaşı açıklaması!
Dilan Polat şikayetini geri çekti... Duruşma boyunca ağladılar!
Dilan Polat şikayetini geri çekti... Duruşma boyunca ağladılar!
O oyuncak için toplatma kararı!
O oyuncak için toplatma kararı!
Karabük Üniversitesi paylaşımlarına 8 gözaltı!
Karabük Üniversitesi paylaşımlarına 8 gözaltı!
27 Haziran 2022 Pazartesi - 20:21

Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: "Talimat verdim"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, “Suriye sınırımızda oluşturmaya başladığımız güvenlik koridorunun eksiklerini tamamlamayla ilgili hazırlıklarımız biter bitmez yeni harekatlara başlayacağız” dedi. Erdoğan asgari ücretin yeniden belirlenmesi için de talimat verdiğini söyledi.

Erdoğan dan asgari ücret açıklaması:  Talimat verdim

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Ülkemiz ve milletimiz için eser ve hizmetlerle dolu pek çok program gerçekleştirdik. EFES 2022 tatbikatının son günü törenleri için gittiğimiz İzmir'de ordumuzun gücünü bir kez daha yerinde gördük. 
Dünyanın terörle mücadele tecrübesi en eski ve en etkin ülkelerinin başında geliyoruz. İnsani krizlerin yükünü en fazla taşıyan ülke konumundayız. Sınır ötesi harekatlarımızla dost ve kardeş ülkelere verdiğimiz desteklerle, ilkeli duruşumuzla farkımızı her alanda gösteriyoruz. Rusya Ukrayna savaşı bir kez daha göstermiştir ki kendi vizyonu bulunmayan ülkelerin işi çok zordur. Bize yöneltilen tenkitler hatalarımızdan değil, Türkiye'nin kendi belirlediği istikamete yürümesinden kaynaklanıyor. 

"YENİ HAREKATLARA BAŞLAYACAĞIZ"

Irak sınırımızı teröristlerin saldırılarından kurtaracak operasyonlarımız başarıyla sürüyor. Suriye sınırında hazırlıklarımız biter bitmez yeni harekatlara başlayacağız.

MARMARİS'TEKİ YANGINDA CHP'Yİ HEDEF ALDI

Marmaris'teki yangın afetinin sona ermesi için tüm imkanları sağladık. Marmaris yangınında herhangi bir ölüm ve yaralanma olmaması teselli kaynağımız oldu. Sabotaj nedeniyle çıkan yangın sonrasında zarar gören 5 bin 142 hektar alan fidan dikilmek suretiyle yeniden ihya edilecektir.

Tabii yavruların da var, ortakların da var. Onlar da ne yapıldığını, kimlerle yapıldığını tekrar duymuş olsunlar. Sabotaj sonucu çıktığı belirlenen yangında 5 bin 142 hektar alan fidan dikilmek suretiyle yeniden ihya edilecektir. Dikkat et, Muğla'da Büyükşehir Belediyesi, sende... Acaba ne yaptınız, ne gibi bir çalışma ortaya koydunuz. Büyükşehir Belediyeleri'nin itfaiyesi yok mu? Onlar ne iş yaptılar? Ama bizler, burası CHP belediyesidir demedik. Bakanlarımızla, tüm ekiplerimizle buraya indik ve atılması gereken adımları da yerinde attık. Bundan sonra da olsa yine aynı şekilde atmaya devam ederiz.

NATO ZİRVESİ

PKK, FETÖ gibi terör örgütleri konusunda sergilenen riyakarlıkları muhataplarımızın yüzlerine belgeleriyle ifade edeceğiz. Bu tablo değişmeden Türkiye'den farklı bir tavır beklenmesinin mümkün olmayacağını açıkça söyleyeceğiz. 

“MİLLETİMİZDEN BİRAZ DAHA SABIR BEKLİYORUZ”

Gelişmeler öyle bir noktaya geldi ki, bize tuzak kuranlar bizden daha fazla bedel ödeyecek duruma düştüler. Dünyayı takip eden akıl ve vicdan sahibi herkes yaşananları ve işin nereye gittiğini anlıyor, görüyor ve biliyor. Bizim vazifemiz milletimize en iyisini vermektir. Bizim için önemli olan Türkiye’nin ne durumda olduğu, insanlarımızın hangi sıkıntıları çektiğidir.

Kur dalgalanması, enflasyonda yaşanan ciddi yükseliş hepimizin canını sıkmıştır. Her ne kadar sistemi dengeye oturtmuş olsak da enflasyon yükünü bir müddet daha çekeceğimiz açıktır. Milletimizden biraz daha sabır bekliyoruz. İnşallah 2023’ün Şubat ve Mart aylarından itibaren enflasyonu makul ve daha aşağı indireceğimiz seviyeye çekmiş olacağız.

ERDOĞAN'DAN KENDİ MAAŞIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA: TBMM'YE ÇAĞRIDA BULUNDU

Kamu hizmetlerinin, ücretlilerin dar gelirlilerin hayatlarının belli bir seviyenin altına düşmemesi için çalıştık ve tedbir aldık. Hala faiz ödemelerini dillerine dolayanların gerçek niyetlerini ise küçük bir örnekle kamuoyuna sunmakta fayda görüyoruz. Bizim hükümete geldiğimizde toplanan her 100 liranın 86 lirası faize gidiyordu. Ek bütçenin 217 milyar lirası personel ödemesi, 154 milyar TL sosyal güvenlik kuruma yapılacak transferler, 134 milyarı vatandaşlarımıza daha uyguna verilecek elektrik ve doğalgaz desteği, 45 milyar lirası dezavantajlı kesimlere yapılacak yardımlar. Bu vesileyle Cumhurbaşkanı maaşı üzerinden fırtına kopararak bir çift söz söylemek istiyorum. Bay Kemal yandaşı ve tayfasına. Bizim sistemimizde Cumhurbaşkanı maaşı aynı zamanda emekli milletvekilleri, merhum başkanların ailesine yapılan ödedir.. Sayın Kılıçdaroğlu'nun emekli milletvekili maaşı Cumhurbaşkanı maaşına ektir. Son bütçe görüşmelerinde muhalefet tarafı işi öyle zıvanadan çıkardı ki bu zihniyeti taşımak mümkün değildir. Meclis'ten buradan talep ediyorum: Ek bütçenin Cumhurbaşkanı maaş ödeneğinin kanun maddesinden çıkarılmasını talep ediyorum.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Asgari ücreti artırarak, işverenlerin de omuzlarındaki yükü kaldırarak adil bir yükseliş yapmıştık. Bunun için Çalışma Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. Böylece yapılan artışın istihdam herhangi olumsuz bir etkiye yol açmasına izin verilmeyecektir. İnşallah kısa bir sürede müjde vereceğiz. Amacımız enflasyon oranı kaç olursa olsun, hiçbir çalışanımızın ve emeklimizin hayat pahalılığı altında ezilmesine müsaade etmemektir. Detaylarını açıklayacağımız bu çalışmanın emeklilerimize ve çalışanlarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. NATO görüşmelerinden döner dönmez açıklayacağım. Ayrıca memurların Temmuz ayı bayram maaşlarının Kurban Bayramı öncesinde zamlı haliyle ödeneceğini ifade etmek istiyorum. Yeni yatırımlarla, yeni fırsatlarla ve yeni finansman kaynaklarıyla istihdamı ve üretimi destekliyor, ihracatçıları pazarlarını büyütmeleri konusunda teşvik ediyoruz. Bize yan gelip yatmak yoktur. Dünyada başı dik gezebilmenin tek yolu budur.

 
Karadeniz'de sel felaketi... Bilanço çok ağır!
 
CHP'den Aykut Erdoğdu açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Siyanür skandalında flaş gelişme!
Erzincan'ın İlyiç ilçesindeki altın madeninin çevreye siyanür saçtığı ...
Beşiktaş’taki cinsel ilişki skandalında yeni gelişme!
Geçtiğimiz haftalarda Türkiye’nin gündeminde uzun süre yer tutan İstanbul’da ...
E-faturaya geçişte son tarih belli oldu
1 Temmuz 2022 itibarıyla e-faturaya geçiş zorunluluğu getirtildi. 2022 ...
 
İzmir'de ekmeğe zam kararı!
İzmir'de, ekmek fiyatlarında artış talebi için ilgili kurumlardan oluşturulan ...
İzmir'deki lojmanlar satılıyor!
İzmir'de Orman Genel Müdürlüğü ve Toprak Mahsülleri Ofisi'ne ait lojmanlar ...
İzmir'de tarihi eser operasyonu!
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde düzenlenen operasyonda Roma dönemine ait ...
 
CHP'li Özkara'dan AK Partili Atmaca hakkında suç duyurusu!
Gaziemir Belediyesi, Haziran Ayı Meclis Toplantısı'nda AK Parti Grup Başkanvekili ...
Eski eşini vurup çocukları kaçırdı!
 İzmir'in Bayındır ilçesinde eşini av tüfeğiyle yaraladıktan sonra kaçan koca yakalandı.
İzmir'de kargoyla uyuşturucu sevkiyatı!
İzmir'de kargoyla sentetik hap teslim alan 2 şüpheli, polisin 'dur' ihtarına ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri