ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/22°
    ADANA
  • ANKARA
    9/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/15°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/13°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/22°
    IZMIR
  • KONYA
    10/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Fenerbahçe-Monaco maçında ortalık karıştı!
Fenerbahçe-Monaco maçında ortalık karıştı!
Seçil Erzan davasında yeni gelişme... İki yeni iddianame hazırlandı!
Seçil Erzan davasında yeni gelişme... İki yeni iddianame hazırlandı!
Türkiye'de kaza yapmıştı... Sudan cumhurbaşkanının oğlundan kötü haber!
Türkiye'de kaza yapmıştı... Sudan cumhurbaşkanının oğlundan kötü haber!
O ülke de İsrail ile ilişkilerini kesti!
O ülke de İsrail ile ilişkilerini kesti!
15 Mayıs 2023 Pazartesi - 02:51

Erdoğan'dan balkon konuşması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sandıkların yüzde 90’nın açılmasının ardından balkon konuşması yaptı. Erdoğan, ' Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turda bitip bitmediğini henüz bilmiyoruz. Şayet milletimiz tercihini seçimin 2. turda kalmasından yana yapmaya karar verdiyse, başımızın üstünde yeri vardır.

Erdoğan dan balkon konuşması!

İstanbul'dan Ankara'ya geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Genel Merkezi'nde balkon konuşması yaptı. Erdoğan'ın açıklamaları özetle şöyle:

Biz sizleri çok seviyoruz. Bu sevdalıların buluşması. Bütün bu maratonun neticesini sizlerle yaşıyoruz. Birileri mutfakta, biz de balkonda. Aziz milletim ekranları başında bizleri izleyen kıymetli vatandaşlarım. Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Ülkemiz, 14 Mayıs seçimleriyle bir demokrasi şölenini daha alnının akıyla tamamlamıştır. Henüz kesin sonuçlar belli olmamakla beraber açık ara önde bulunuyoruz. Hem yurt içi oylarımızın sayımı, hem yurt dışı oylarının sonuçlarını sayımı biraz daha vakit alacak gibi duruyor. Biz milleti bir kez daha ve muhtemelen son kez kandırmaya çalışanlar gibi değiliz. Seçimde açık ara önde olduğumuzu biliyor, sonuçlar henüz resmen önümüze gelmediği için milli iradenin tezahürünü bekliyoruz. Sonucu beklerken sizin buradaki sevgisine mukabele etmek için geleneksel balkon konuşmamızı şimdiden yapalım dedik. Bu ne aşk bu ne sevda.


Sözlerime İstanbul'dan Ankara'ya ve buraya gelene kadar sevgileriyle, coşkularıyla bizleri yalnız bırakmayan tüm kardeşlerime teşekkür ederek başlamak istiyorum. Sandık kurullarında görev alan müşahit olarak ya da bireysel gayretleriyle gönüllü şekilde sandıklara sahip çıkan her bir kardeşime de teşekkür ediyorum.

'Tarihimizin en yüksek katılımlı seçimlerinden birini yaşadık'

En büyük teşekkürü rekor bir katılımla sandık başına giderek, ülkesinin ve kendisinin geleceği için tercihini sandığa yansıtan vatandaşlarımın her birine ediyorum. Seçimde tercihin bizden, AK Parti'den Cumhur İttifakı'ndan yana kullanan kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Kazanan seçim rakamlarının ötesinde ülkemiz olmuştur. Milletimiz olmuştur. Türkiye milli iradenin üstünlüğüne olan bağlılığı ile, dünyanın önde gelen demokrasileri arasında yer aldığını bir kez daha ispatlamıştır. Bu gerçeği seçimlere katılım rekoruyla gösterdik. Tarihimizin en yüksek katılımlı seçimlerinden birini yaşadık. Kayde değer hiçbir üzüntü verici hadise yaşanmadan bu seçimi tamamlandık. Kimsenin bu güzel tabloyu kendi kısır siyasi hesapları için bozmaya hakkı yoktur. Biz siyasi hayatımız boyunca milli iradenin kararına saygı duyduk. Bu seçimde de saygı duyuyoruz. Bundan sonraki seçimlerde de saygı duyacağız. Cumhur ittifakı işini biliyor. Gereğini yaptınız. Herkesten aynı demokratik olgunluğu bekliyoruz. Herkes milletimize sözünü söylemiş, milletimiz de bugün kararını vermiştir. Artık buna yeni yeni kılıflar uydurmanın bir anlamı yok. Milletimizin kararının ne olduğunu resmi sonuçlar açıklandığında hep beraber göreceğiz. Sonuç ne olursa olsun bugünkü seçimlerde Cumhurbaşkanlığı tercihini bizden yana yapan 27 milyona yakın vatandaşıma şükranlarımı sunuyorum. Bu demokrasi şölenine katılan 56 milyon vatandaşımızın her birine teşekkür ediyorum. En yakın rakibimize 2 milyon 600 bin civarında fark attık. Kesin sonuçların çıkması ile bu rakamın çok daha yükseleceğine inanıyorum. Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turda bitip bitmediğini henüz bilmiyoruz. Şayet milletimiz tercihini seçimin 2. turda kalmasından yana yapmaya karar verdiyse, başımızın üstünde yeri vardır. Biz yüzde 50'nin üstünde bir oy ile bu turu bitireceğimize inanıyoruz. Yurt dışı oylar tamamen gelmiş değil. Tüm kardeşleriminden işlemler bitene kadar teyakkuz halinde olmaya devam etmelerini istiyorum. En küçük bir rehavete izin vermeden süreci takip edeceğiz .TBMM üyeliği seçimleri, mevcut tabloyla bile Cumhur İttifakı'nın çoğunluğu kazanmasıyla neticelenmiştir.


Parlamentoda çoğunluk Cumhur İttifakı'dadır. Dolasıyıla Meclis'te çoğunluğu Cumhur İttifakı'na veren milletimizin Cumhurbaşkanlığındaki tercihinden de şüphe duymuyoruz. Biz bu seçim sürecinde de gittiğimiz her meydanda ne söylediysek, seçimde de onun sonucunu aldık. Diri olacağız dedik. Milli iradenin üstünlüğü üzerindeki bulutları dağıtarak bir olduk mu? Kardeş olacağız dedik, sandıktaki tercihi ne olursa olsun yeni güne kardeş olarak girdik mi? Dikkat edin biz teröristlerle kol kola girdik mi? Biz Diyarbakır'daki Kürt kardeşlerimizin ölümüne neden olan Selo ile birlikte olmadık. Biz Kandil'den talimat alanlarla birlikte olmadık. Biz talimatı sadece rabbimizden ve milletimizden alırız. Hep birlikte Türkiye olacağız dedik, gönül köprüleri kurduğumuz tüm kardeşlerimizle büyük ve güçlü Türkiye olduk. Seçim sonuçlarının kesin sonuçlanmamış olması, milletimizin tercihinin açık ara biz olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor. 


14 Mayıs seçimleri siyasi tarihimizde ayrı bir öneme sahip olmuştur. Bu seçimi yaşayanlar, çocuklarına, torunlarına Türkiye'nin nasıl bir siyasi iklimden geçerek Türkiye Yüzyılı'na ulaştığını anlatacak. Milli iradenini gücünün nasıl bir destan yazdığını anlatacak. Bu destanı hep birlikte yazıyoruz. Yarın sabahtan itibaren Türkiye Yüzyılı için, gençlerimizin umutlarını en yükseğe çıkarmak için çalışmaya başlıyoruz. Hiçbir oyuna gelmeden sadece ve sadece milletimizin gönlünü kazanmak için çalışacak, koşturacağız. Unutmayın Türkiye Yüzyılı'nın yükselişinin önüne kimse geçemeyecektir. 14 Mayıs demokrasi şöleninin herkese hayırlı olmasını diliyorum.

 
Kılıçdaroğlu: Milletin iradesine bloke koymayın!
 
YSK Başkanı ilk kez verileri açıkladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: Milletin iradesine bloke koymayın!
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu açıklamalarda ...
HalkTV ve Sözcü'ye siber saldırı!
Halktv.com.tr ile Sözcü TV ve Sözcü gazetesinin haber sitelerine siber ...
Sinan Oğan: Korsan balkon konuşması yapmaya kalkışmayın!
ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, yaptığı açıklamada "Hiç bir ...
 
Erzincan’da Mustafa Sarıgül farkı!
14 Mayıs seçimlerinde Mustafa Sarıgül'ü memleketi Erzincan'dan aday gösteren ...
YSK Başkanı açıkladı... İşte açılan sandık sayısı!
YSK Başkanı Ahmet Yener, seçimlere ilişkin son verileri paylaştı.
İmamoğlu: Milletimizi aldatıyorsunuz, yazıktır günahtır...
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş açıklama yaptı.
 
Bahçeli’nin sandığında Kılıçdaroğlu büyük fark attı!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin oy kullandığı sandıktan Kemal Kılıçdaroğlu'na ...
Kılıçdaroğlu'ndan yeni paylaşım!
CHP lideri ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
İmamoğlu ve Yavaş'tan son dakika açıklaması: Öndeyiz!
Türkiye genelinde oy sayımı devam ederken İBB Başkanı İmamoğlu ve Ankara ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri