ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5329
    Dolar
  • Euro
    34,9198
    Euro
  • Altın
    2.437,800
    Altın
  • Bist-100
    9.717,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    16/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Rezidansta kadın cinayeti!
Rezidansta kadın cinayeti!
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
30 Mayıs 2023 Salı - 15:24

Erdoğan'dan ekonomi mesajları!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TOBB 79. Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan ''Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeme politikamıza sıkı sıkıya bağlıyız. Tek haneli rakamlara indirerek halkımızı rahatlatan bizdik. Yine biz olacağız'' dedi. 

Erdoğan dan ekonomi mesajları!

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları:

''Ne yaptıysak beraber yaptık, sırt sırta vererek beraber yürüdük. Ekonomimize saldıranları beraber püskürttük. Türkiye'yi her yıl ortalama yüzde 5.5 beraber büyüttük. Milletimizin 60 yıllık hayali olan Türkiye'nin otomobili TOGG'u sizlerin de katkısıyla gerçeğe dönüştürdük. Son 21 yıla damga vuran bu eşsiz başarı hikayesini kamu, özel sektör dayanışmasıyla beraberce yazdık. Bundan sonra da yolumuza beraber devam edeceğiz. Farklı hesapları olanları asla aramıza sokmayacağız. Ülkemizin sorunlarına ortak akılla çözüm arayacağız. Türkiye Yüzyılı'nı hep beraber inşa edeceğiz.

''KAZANAN TÜRK MİLLETİ OLMUŞTUR''
14 Mayıs'ta meclis kısmı tamamlanmıştır, 28 Mayıs'ta cumhurbaşkanlığı seçimi tamamlanmıştır. Yüzde 90'lara varan bir katılım oldu. Seçim sonuçlarının bir kez daha hayırlar getirmesini rabbimden niyaz ediyorum. Tercihini sandıklara yansıtan her bir vatandaşımıza teşekkür ediyorum. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı da yüksek katılım nedeniyle ayrıca tebrik ediyorum. Elbette seçim sürecini tüm yönlerini enine boyuna değerlendireceğiz. Gerek anlamı, gerek sonuçları itibariyle ülke olarak bir kader seçimi yaşadığımızın farkındayız. Tıpkı 15 Temmuz gecesi olduğu gibi hayasız akınları görmüş, iradesine sahip çıkmıştır. Ülkemiz için hayal kuran her bir vatandaşım bu seçimin kazananıdır. Tüm kışkırtmalara rağmen, her bir insanımız bu seçimin kazananıdır. Anadolu irfanı bir kez daha siyaset mühendisliklerine galip gelmiştir, kazanan Türk milleti olmuştur. Sırf farklı tercihte bulunduğu için en büyük hakaretlere uğrayan depremzedelerimiz bu seçimin en büyük kazananıdır. Millet, 'istikrar sürsün, Türkiye büyüsün' demiştir.
MUHALEFETE ELEŞTİRİLER
Hesap uzmanıyım diye geçinenler Dimyat'a pirince giderken ellerindeki yaklaşık 40 milletvekilinden de olmuştur. Ben hesap uzmanı değilim, ekonomistim. CHP'nin vekili 146 idi, 169'a çıktı, burada tabii kiralık vekiller var, onlar da 40 tane. CHP'nin vekil sayısı 129'a düştü. Hesap uzmanı bu işi böyle yapar mı? Bundan sonrasını oraya gönül vermiş tüm CHP'li arkadaşlar düşünecek.

Ne dediler, güçlendirilmiş parlamenter sistem... Tutmadı. Kampanya sonuna doğru kullanmaktan vazgeçtiler. Bu noktada dünyanın en gelişmiş ülkelerinin dolayısıyla bizim de ortaya koyduğumuz sistem destek buldu. Yeni dayatmalardan artık vazgeçilmelidir. Akıntıya kürek çekmenin hiçbir faydası yoktur. Dün dünde kaldı cancağzım, yeni şeyler söylemek lazım. Sandıkta tecelli eden irade ile kavga edilmeyeceğini tüm muhalefet partilerinin anladığını düşünüyorum. Türkiye'nin en büyük eksiklerinden biri de muhalefet eksiğidir. Samimi bir öz eleştiri yaptıktan sonra da muhalefetin bu çağrıyı dinleyeceğini düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde ülkemize hizmet etmeyi sürdüreceğiz.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÇALIŞMALAR
Şimdi gündemimizdeki esas konulara odaklanabileceğiz. Dünden itibaren çalışmaya başladık. Depremlerin yaralarının sarılması en öncelikli işimiz. Her şehrimize 3-4 kez giderek yanlarında olduğumuzu gösterdik. 180 bine yakın konutun inşası başladı. Deprem bölgesinde 319 bini ilk 1 yıl içinde olmak üzere toplam 650 bin konut inşa edeceğiz. Biliyorsunuz bunu İzmir'de depremden sonra hemen gerçekleştirdik. Şahsımıza çok güçlü destek veren deprem şehirlerine teşekkür ediyorum. Depremin ekonomimize maliyeti 104 milyar dolar olarak hesaplanıyor. En çok yıkıma uğrayan kentlerde ticari hayat da olumsuz etkilendi. Buralardaki ticareti hep beraber canlandıracağız.

ENFLASYONLA MÜCADELE
Bir diğer sıkıntımız enflasyonun yol açtığı fiyat artışından kaynaklanan sıkıntılardı. Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeme politikamıza sıkı sıkıya bağlıyız. Tek haneli rakamlara indirerek halkımızı rahatlatan bizdik. Yine biz olacağız. Yakın çevremizdeki krizlerin çözümünde daha çok inisiyatif alarak bunların çözümünü sağlayacağız. Dün akşam itibariyle 110'a yakın telefon ve mesajlarla ülke liderleriyle görüşme yaptık. Hepsiyle mutabakatımız şu; her alanda birliğimizi çok daha güçlü bir şekilde devam ettireceğimize inanıyoruz. İnşallah kabinemizin oluşmasından sonra süratle ziyaretlerimize başlayacağız. Hedefimiz çevremizde barış ve güvenlik sağlamak. Sayın Putin ile yaptığımız son görüşmede tahılların özellikle fakir Afrika ülkelerine gönderilmesini teyit ettik. Tüm ülkelerle işbirliğimizi artırmaya devam ettik.

Milletimizin tüm kesimleri gibi iş dünyasının beklentilerinin de farkındayız. TOBB'un genel kurullarında sizlerle bir araya gelmeye çaba gösterdik. İstişarelerimize devam edeceğiz.

VİZE MESAJI
Vize sorununu en kısa sürede hal yoluna sokacağız. Sizlerin önünüzü açmak için çalışmayı sürdüreceğiz. Tüm iş dünyamıza seslenmek istiyorum; dünyanın içinde bulunduğu durum belki de en büyük fırsatları sunuyor. Boşa harcayacak tek bir anımız bile yok. Tüm Türkiye olarak altın değerinde 5 sene daha kazandığımıza inanıyorum. Yükümüz ağır, bunun hep farkındayız. Önümüzdeki 5 seneyi inşallah dolu dolu değerlendireceğiz. Seçim süreci boyunca atmadıkları yalan kalmadı. Belediye başkanları var, ne yaptınız, ispatlayın. Tüm tuşlara bastılar, ne oldu? Dün 29 Mayıs'tı, bankalar kapandı mı, ne oldu? Hepsi yalan. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Millete ve iş dünyasına korku salmak için her türlü çirkefliği sergilediler. Siyasi tarihimizin en rezil kampanyasını yürüttüler. Bu ülkenin ekonomisini bunlar Londra tefecilerine emanet edeceklerdi, başaramadılar. Sizlerden felaket tellallarına fırsat tanımamanızı istiyorum. Biz yine işimize bakacağız, gündemimize odaklanacağız. Yeni pazarlar, yeni müşteriler bulmanın peşinde koşacağız. Daha fazla üretecek, daha fazla ihracat yapacağız.''

 
Mecliste sandalye sayıları kesinleşti!
 
Takside cinsel istismara '19 yaş' savunması!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mecliste sandalye sayıları kesinleşti!
YSK Başkanı Ahmet Yener kesin milletvekilliği seçimleri sonuçlarını açıkladı. ...
Bakan Özer, İzmir'de... ''Köy okulları hizmete açılacak''
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İzmir Urla Barbaros Köy Yaşam Merkezi'nde ...
İzmirliler dikkat... Yağış yarın da sürecek!
Meteoroloji'den, yarın İzmir'in iç kesimlerinde gök gürültülü ve kuvvetli ...
 
İzmir'de uyuşturucudan 72 tutuklama!
İzmir'de gerçekleştirilen 58 uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan ...
Dumandan etkilenen 39 kişi taburcu edildi!
İzmir Çevre Yolu Bayraklı Tünelleri'nde dün bir TIR'ın yanması sonucu ...
13 yaşındaki çocuğu taciz etti!
Tekirdağ'da, Alper D., markette aldığı ürünleri kasadan geçirdiği sırada ...
 
İbrahim Usta hayatını kaybetti!
Türkiye Futbol Federasyonu eski başkan vekili İbrahim Usta, hayatını kaybetti. ...
İZSU'dan açıklama: Müsilaj yok!
İzmir Körfezi’nde müsilaj oluşumuna rastlandığı ve önlem alınmazsa şiddetle ...
RTÜK, 6 kanal hakkında inceleme başlattı!
RTÜK; Halk TV, Tele 1, KRT, TV5, Flaş Haber ve Sözcü TV'ye inceleme başlatıldığını duyurdu.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri