ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4401
    Dolar
  • Euro
    34,8514
    Euro
  • Altın
    2.427,720
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
Mahzen operasyonu... Bir çete daha çökertildi!
Mahzen operasyonu... Bir çete daha çökertildi!
Otomobil dereye yuvarlandı: 3 ölü, 2 yaralı!
Otomobil dereye yuvarlandı: 3 ölü, 2 yaralı!
10 Mayıs 2023 Çarşamba - 15:14

Erdoğan'dan yeni Anayasa mesajı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Amacımız, ülkemizi yeni ve sivil bir anayasaya kavuşturarak diğer alanlarla birlikte yargımıza da önemli bir hizmet yapacağımıza inanıyoruz. Türkiye'yi milli irade eliyle hazırlanmış sivil ve özgürlükçü bir anayasaya kavuşturmak istiyoruz. Bunu başarmamız demokrasimizin üzerindeki son bulutların da dağılması anlamına gelecektir" dedi.

Erdoğan dan yeni Anayasa mesajı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Danıştay Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Danıştay Başkanlığı 155’inci kuruluş yıl dönümü töreninde konuştu. Erdoğan, şunları söyledi:

*Ülkemizin idari reform tarihinin en önemli adımından biri olan teşkilatımız kurulduğundan bugüne sürekli gelişerek hizmet vermeyi sürdürmüştür. Devletle vatandaş arasındaki ihtilafların hukuki sınırlar içinde ve hakkaniyet duygusuna uygun şekilde çözülmesinde Danıştay çok önemli görevler ifa etmektedir.

*Biliyorsunuz; 2017deki Anayasa değişikliği ile ülkemiz tarihinin en önemli yönetim reformlarından birini gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini kurarken güçler ayrılığı ilkesini de tahkim ettik. Yasama, yürütme ve yargı arasındaki ilişkileri daha keskin hatlarla belirleyerek demokrasimizin standardını yükselttik.

*Yine bu Anayasa değişikliği ile yargının bağımsızlığı umdesine tarafsızlığı ibaresini de ekledik. Böylece yargıyı geçmişte içine düştüğü tartışmalardan kurtaracak önemli bir adım attık.

“SEÇİMİN ARDINDAN GÜNDEME TAŞIYACAĞIZ”

*Yargı ile diğer erkler, özellikle de yürütme arasındaki ilişkiler dünyanın her yerinde tartışmalara konu oluyor. Ancak ülkemizde vesayet ve darbe süreçlerinde bu tartışmalar gerçekten can acıtıcı, kurumları yıpratıcı bir şekil almıştır.

*Mesela, bir dönem yargımızın üzerine çöken FETÖ gölgesi hepimizi çok üzmüştür. Hamdolsun devletimizin diğer kurumlarıyla birlikte yargımızı da bu ihanet çetesi mensuplarından temizleyerek yeni bir dönem başlattık.

*Ülkemizin her türlü hukuk dışı oluşum gibi hangi isim ve görünümü altında olursa olsun terör örgütleri ile yürüttüğü mücadelede yargımızın gösterdiği sağlam duruşun şahidiyiz.

*Her ne kadar vesayet dönemi hayali ve hevesi ile yargı kurumlarımıza saldıranlar hala varsa da artık bu taktik söylemlere kimse itibar etmiyor.

*Milletimiz kendi adına karar veren yargı kurumlarına giderek daha güçlü bir şekilde güvenmekte, sarıp sarmalamaktır.

*Amacımız, ülkemizi yeni ve sivil bir anayasaya kavuşturarak diğer alanlarla birlikte yargımıza da önemli bir hizmet yapacağımıza inanıyoruz. Türkiye’yi milli irade eliyle hazırlanmış sivil ve özgürlükçü bir anayasaya kavuşturmak istiyoruz. Bunu başarmamız demokrasimizin üzerindeki son bulutların da dağılması anlamına gelecektir.

*Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun en önemli hedeflerinden biri bu olacaktır. Seçimlerin ardından bu konuyu hem milletimizin hem Meclisimizin gündemine tekrar taşıyacağız. Yargı temsilcilerimizden de bu hususta katkı bekliyoruz.

“MİLLETİMİZİN DESTEĞİNİ HEP YANIMIZDA TUTMAYI BAŞARDIK”

Erdoğan, Türkiye’nin 2 asırlık demokrasi serencamının son yarım yüzyılını bizzat yaşamış birisi olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

*Aklımızın ermeye başladığı yıllara dair ilk hatıramız 1960 darbesi ve sonrasında yaşanan acı görüntülerdir. İlk gençlik yıllarımızı muhtıra tartışmalarıyla geçirdik. Ardından ülkenin ideolojik çekişmelerinden sokak kavgalarına, terör eylemlerine evirildiği süreci yaşadık. Bu sürecin aslında 12 Eylül darbesinin zeminini hazırlama oyunu olduğunu ilerleyen dönemlerde bizzat projenin sahiplerinin ikrarıyla öğrendik.

*Siyasetin yeniden toparlanmaya çalıştığı 1980li yılları, 1990lı yılları siyasi istikrarsızlık ve sosyal gerilim dönemi izledi.

*Demokrasi tarihimizin en yüz kızartıcı dönemi 28 Şubat’ta kimin nerede durduğu, hafızalarımızda hala tüm ayrıntılarıyla canlıdır. Ülkemize bu utancı yaşatanların siyasetçisinden akademisyenine kadar hiçbirini asla unutmayacağız.

*Biz işte böyle iklimde siyasete yeni bir ses, yeni bir yaklaşım, yeni bir program getirerek milletimizden yetki istedik. Son 21 yılda bu ülkede her ne yapılmışsa gerisinde asırlık demokrasi ve kalkınma eksiklerimizi telafi etme çabası vardır.

*Türkiye’ye o kadar çok vakit kaybettirdiler, milletimizin enerjisini o kadar boş yere harcattılar ki kaybedecek tek bir anımız, tek bir günümüz yoktur. Güven ve istikrar iklimini zehirleyerek siyaseti ve yönetimi rayından çıkarma çabaları bizim dönemimizde de hiç eksik olmadı. Ama önceki süreçlerden farklı olarak biz dirayetli ve kararlı duruşumuzla milletimizin desteğini hep yanımızda tutmayı başardık.

“ESKİ SIKINTILARIN HİÇBİRİNİ YAŞAMAMIŞ BİR NESİL VAR”

*Hatırlarsanız, 15 Temmuz gecesi televizyonlara bağlandığımda bir şey söylemiştim. Demiştim ki; ‘biz milletin gücünün üstünde güç tanımıyoruz.’ Evet; bu güç bizi vesayetin cenderesinden, terör örgütlerinin saldırılarından kurtardığı gibi darbecilerin silahlarına, namlularına da göğsünü siper etti.

*Biz de milletimize şükranımızı eserlerimizle, hizmetlerimizle, reformlarımızla gösterdik, gösteriyoruz. Tabii ülkemizde eski Türkiye’de bizlerin yaşadığı sıkıntıların hiçbirini yaşamamış, gördüğü manzaraların hiçbirini görmemiş bir nesil var.

*Diğer pek çok mesele gibi bu yeni nesle demokraside, özgürlüklerde, hukuk devletinde bugün bulunduğumuz yerin kıymetini anlatmakta zorlanıyoruz. Çünkü gençlerimiz mukayesesini eski Türkiyeyle değil, kendilerine göre çok daha iyi uygulamalara sahip ülkelerle yapıyor. Halbuki biz her ülkenin kendi hikayesi olduğunu, ülkemizin hikayesinin de hiç de öyle kolay yazılmadığını çok iyi biliyoruz.

*Bunun için gençlerimize hem sahip olduğumuz imkanları hem Türkiye Yüzyılı ile ulaşmak istediğimiz hedefleri bıkmadan usanmadan anlatmayı sürdüreceğiz. İnşallah gençlerimize bırakacağımız en büyük miras, onlara hayallerini hayata geçirebilecekleri, altyapısı tamamlanmış bir Türkiye olacaktır. Yargı teşkilatımıza duyulan güvenin artması, yargının itibarının yükselmesi bu sürecin önemli kazanımlarından biri olarak ortak hanemize yazılacaktır” diye konuştu.

Etiketler:
 
Yurt dışında kullanılan oylar Türkiye'ye getirildi!
 
Rusya'dan Türkiye'ye can suyu... Ertelenen borç miktarı belli oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fenomenlere kötü haber!
Fransa'da Senato, influencerların faaliyetlerinin denetlenmesine yönelik tasarıyı kabul etti.
Muharrem İnce’nin İzmir programı iptal edildi!
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin sağlık problemleri nedeniyle ...
İzmir'de icradan satılık akaryakıt istasyonu!
İzmir'in Menemen İlçesi'nde Çanakkale yoluna cephesi bulunan akaryakıt ...
 
Efes Selçuk'tan iktidar mesajı!
14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimine günler kala düzenlenen ...
Narlıdere Metrosu'nda tarihi gün... Test sürüşü yapıldı!
Fahrettin Altay - Narlıdere Metro hattı deneme sürüşü İzmir Büyükşehir ...
Twitter’a sesli ve görüntülü arama geliyor!
Elon Musk, Twitter'a gelecek yeni özellikleri sıraladı. Musk, platform ...
 
İzmirliler dikkat... Seçim günü o ilçede plajlar kapalı olacak!
Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, seçim nedeniyle 14 Mayıs Pazar günü ...
Viyadük etabı hizmete açıldı... İlk geçişi Soyer yaptı!
Buca ile Bornova’yı kesintisiz birbirine bağlayacak projenin 2,2 kilometrelik ...
Okul hırsızları yakalandı!
İzmir'de iki okuldan bilgisayar ve elektronik cihaz çaldıkları iddiasıyla ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri