ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    46,4909
    Dolar
  • Euro
    52,8545
    Euro
  • Altın
    5.979,016
    Altın
  • Bist-100
    14.331,21
    Bist-100
  • ADANA
    24/34°
    ADANA
  • ANKARA
    19/29°
    ANKARA
  • ANTALYA
    24/32°
    ANTALYA
  • BURSA
    21/32°
    BURSA
  • ISTANBUL
    22/29°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    21/35°
    IZMIR
  • KONYA
    18/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
CHP'li Murat Emir'den 'kurultay' ve 'yeni parti' açıklaması: 'Bütün seçenekler masada'
CHP'li Murat Emir'den 'kurultay' ve 'yeni parti' açıklaması: 'Bütün seçenekler masada'
Keşan Belediye Başkanı CHP'den istifa etti!
Keşan Belediye Başkanı CHP'den istifa etti!
CHP il başkanlarından Genel Merkez’e: 'Görevden almalarınızı, ihraçlarınızı tanımıyoruz'
CHP il başkanlarından Genel Merkez’e: 'Görevden almalarınızı, ihraçlarınızı tanımıyoruz'
Martı TAG davasında mahkeme kararını açıkladı
Martı TAG davasında mahkeme kararını açıkladı
29 Nisan 2020 Çarşamba - 10:40

Erdoğan erken seçime hazırlanıyor

Koronavirüs can almaya devam ediyor... CHP, HDP ve İYİ Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın salgın hastalık sürecinde muhalefete yönelik eleştirilerini arttırmasını, “Erken seçime hazırlık” olarak değerlendirdi. Muhalefet partilerinin ortak görüşü; “Erken seçimde AKP kaybeder, ülke kazanır” yönünde.

Erdoğan erken seçime hazırlanıyor

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, Halk, binlerce kişinin yaşamını yitirdiği coronavirüs salgınına karşı yeni önlem ve ekonomik destek paketlerinin hayata geçirilmesini beklerken AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise “Ulusa Sesleniş” konuşmalarında bile kutuplaştırıcı söylemlerini sürdürdü.

Erdoğan’ın bu tavrı, muhalefet tarafından “erken seçim hazırığı” olarak yorumlandı.

Erdoğan, salgının ardından yeni bir siyasal sürece girileceğini bildirirken siyasette de son süreçte birbiri ardına “salgın dışı gelişmeler” yaşandı. TBMM’ye milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını talep eden çok sayıda yeni fezleke sunulurken, muhalefet belediyeleri üzerindeki baskılar da arttırıldı.

Son olarak Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a yönelik eleştiriler, AKP kurmayları tarafından sert sözlerle eleştirildi, çeşitli soruşturmalarla tabana mesaj verildi.

CHP, HDP ve İYİ Parti temsilcileri, Erdoğan’ın bu tavrının erken seçime hazırlık olduğunu, sonucunda kazananın ise Türkiye olacağını ifade etti.

CHP: Erdoğan'ın aklında bir plan var biz de bu yüzden seçim olacakmış gibi çalışıyoruz

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, BirGün’e yaptığı değerlendirmede, “Biz, Erdoğan’ın aklında erken seçim gibi bir plan olduğunu biliyoruz ve bir süredir, ‘Yarın seçim olacakmış gibi’ çalışıyoruz” dedi."

Koronadan sonra erken seçim yapmak Türkiye'nin kurtuluşu olaak"Erdoğan’ın içerisinde bulunduğu ruh halinin “sağlıklı olmadığını” söyleyen Altay, “Erdoğan azmiyle yükseldi, hırsıyla batıyor. Unutulmasın ki batanlar, kendileri açısından çılgın kararlar alabilirler. Korona belasından kurtulduktan sonra erken seçim olursa sonucu ‘Türkiye’nin Erdoğan’dan kurtuluşu’ şeklinde olur. Arkasına Cumhurbaşkanlığı forsunu alıp Türkiye’nin en çok oy alan ikinci partisinin genel başkanına laf söylemek, Erdoğan’ın gücünü kaybettiğini ve kontrolsüz hareket ettiğini gösteriyor. İtibarını yitirdi. Korona belasını bertaraf ettikten sonra Türkiye’de bir erken seçim yapılması demek Türkiye’nin kurtuluşu demektir” dedi.

HDP DE 'ERKEN SEÇİM SİNYALİ' DEDİ

HDP Milletvekili Mahmut Toğrul da iktidarın tutumunun erken seçimin sinyallerini verdiğini söyledi. Toğrul, Türkiye’de parlamenter demokrasinin yok olduğunu, çoğunlukçu bir sistemin inşa edildiğini ve bu sistemde AKP ile MHP’nin istediği vakit erken seçime gidebileceğini söyledi.

HDP’li Toğrul, “AKP hep algıyı yönetmeye çalışıyor. Yönetebilirlerse bir erken seçime gideceklerdir. Ben, bu dönemde özellikle ezilenlerin, yoksulların, daha da kötü bir sürece girdiklerini gördüm. Ne yaparlarsa yapsınlar AKP’nin tılsımı bozuldu. Kutuplaştırıcı söylem taktikleri artık tutmayacaktır. Bu gibi salvolarla tekrar tabanlarını konsolide ederek erken seçime girme hedefleri olabilir ama bu onların zararına olacaktır” diye konuştu.

İYİ PARTİ: DÜNYA HALKTAN İBAN İSTERKEN; TÜRKİYE HALKA İBAN GÖNDERDİ

İYİ Parti Milletvekili Feridun Bahşi ise “Halk, kendini kötü bir sürece sürükleyen iktidarın bu yönetimini erken seçim süreci ortaya çıktığında unutmayacaktır” dedi.

Koronavirüs salgınının sona ermesinin ardından siyasi hayatın yeniden şekilleneceğini, erken seçimin de bu süreçte kuvvetli bir ihtimal olacağını bildiren Bahşi, “Halk, bu günlerde yaşadığını unutmaz. Tüm dünyada devletler halkından IBAN isterken Türkiye’de halka IBAN verdiler. Bunu unutmayacaklar. 20 yıldır AKP’li belediyeler her türlü yardımı yaparken bugün Millet İttifakı’nın belediyelerinin yardımlarının engellenmesini unutmayacak. Önümüzdeki dönem yeniden yapılanma sürecinde halk, tek adam diktasına prim vermeyecektir. Zor zamanlarda kimin yanında olduğunu unutmadan karar alacaktır. Bu da AKP’nin aleyhine olacaktır” dedi.

 

 
Karşıyaka'nın görev adamı Harun
 
AK Partili belediyenin salgın ihalesi tanıdık isme gitti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli’den Ankara ve İzmir Barosu’na tepki
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli açıklamasında, "Diyanet İşleri Başkanı’nın ...
Erdoğan'dan normalleşme açıklaması
AK Parti MYK toplantısı öncesinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı ...
"Belediyelere izin yok, cemaat derneklerine var"
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin ...
 
Ankara Barosu'ndan soruşturma başlatılması hakkında açıklama
Ankara Barosu, Diyanet İşleri Başkanlığı hakkında yağılan açıklama nedeniyle ...
AK Partili Kaya: İzmir Barosu da yaptı!
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a yönelik ifadeleri nedeniyle Ankara ...
AK Parti'den korona seferberliği... 1294 muhtarla görüşüldü
AK Parti İzmir İl Başkanlığı; koronavirüsle mücadele ve tedbirlerle ilgili ...
 
CHP'li Beko: Tarımda dehşet tablosu!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “Sarayın Koronavirüs önlemleri kapsamında ...
Gelecek Partisi'nden 'parlamenter sistem' kampanyası!
Gelecek Partisi, TBMM’nin 100. kuruluş yılında parlamenter sistemi savunan ...
Çarpıcı anket: Vatandaş umudu kesti...
Açılışının 100. Yılında TBMM’nin Vatandaş Algı Araştırması adı altında ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 34 24 5 5 77 30 47 77
2 Fenerbahçe 34 21 11 2 77 37 40 74
3 Trabzonspor 34 20 9 5 61 39 22 69
4 Beşiktaş 34 17 9 8 59 40 19 60
5 Rams Başakşehir 34 16 9 9 58 35 23 57
6 Göztepe 34 14 13 7 42 32 10 55
7 Samsunspor 34 13 12 9 46 45 1 51
8 Çaykur Rizespor 34 10 11 13 46 52 -6 41
9 Tümosan Konyaspor 34 10 10 14 43 50 -7 40
10 Kocaelispor 34 9 10 15 26 38 -12 37
11 Corendon Alanyaspor 34 7 16 11 41 41 0 37
12 Gaziantep FK 34 9 10 15 43 58 -15 37
13 Kasımpaşa 34 8 11 15 33 49 -16 35
14 Natura Dünyası Gençlerbirliği 34 9 7 18 36 47 -11 34
15 ikas Eyüpspor 34 8 9 17 33 48 -15 33
16 Hesap.com Antalyaspor 34 8 8 18 33 55 -22 32
17 Zecorner Kayserispor 34 6 12 16 27 62 -35 30
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 34 8 6 20 31 54 -23 30
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri