ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,4541
    Dolar
  • Euro
    43,7275
    Euro
  • Altın
    3.985,090
    Altın
  • Bist-100
    9.078,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/21°
    ADANA
  • ANKARA
    10/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/12°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/17°
    IZMIR
  • KONYA
    10/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İmamoğlu'dan Erdoğan'a 'Telef' yanıtı
İmamoğlu'dan Erdoğan'a 'Telef' yanıtı
14 yaşındaki çocuk dehşet saçtı! Genç kadının boğazını keserek altınlarını çaldılar!
14 yaşındaki çocuk dehşet saçtı! Genç kadının boğazını keserek altınlarını çaldılar!
Ralli tutkunu ünlü iş insanından acı haber!
Ralli tutkunu ünlü iş insanından acı haber!
Sağlık Bakanlığı'ndan 9 zihinsel engelli çocuğa taciz açıklaması!
Sağlık Bakanlığı'ndan 9 zihinsel engelli çocuğa taciz açıklaması!
13 Ocak 2022 Perşembe - 18:25

Erdoğan'ın açacağı yol harabeye döndü!

Zonguldak'ta yapımı yılan hikayesine dönen ve 22 Ocak'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılması beklenen Kilimli Sahil Yolu, dün şiddetli fırtınada harabeye döndü.

Erdoğan ın açacağı yol harabeye döndü!

Yapımı 2002 yılında Kilimli Belediyesi tarafından başlatılan ancak Karayolları Yol Ağı’nda bulunmadığı için tamamlanamayan Kilimli Sahil Yolu, 2011 yılında ihale edildi. İhaleyi alan şirket 120 günde teslim edeceğini açıkladı. Bölüm bölüm ihale edilen yolun yapımını üstlenen şirket, belirtilen sürede yolu teslim edemedi ve çalışmalar durdu.

Sözcü'nün haberine göre, yapımı yılan hikayesine dönen yol 2020 yılında bir kez daha ihaleye edildi. Toplamda yaklaşık 500 milyon liraya mal olan yol, 22 Ocak’ta tam 9 gün sonra Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacaktı.

DALGALAR YOLU HAREBEYE ÇEVİRDİ
Zonguldak- Kilimli arasındaki yaklaşık 11 kilometrelik yolu yarıya indirecek ve 5 dakika sürecek olan Sahil Yolu Projesi’nin, yapımı devam eden Filyos Limanı için de büyük önem taşıdığı belirtiliyordu. 22 Ocak’ta açılışı yapılacak olan yol, dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli fırtına nedeniyle oluşan dev dalgalar tarafından adeta yutuldu. Yer yer asfaltı söken dalgalar, karayolunu da taş ve su altında bırakarak kullanılamaz hale getirdi.

“AKP’Lİ MÜTEAHHİTLER ZENGİN OLSUN DİYE YOL YAPILMAZ”
Çevreci derneklerin ilk başından itibaren karşı çıktığı sahil yolu projesinin Karadeniz’deki dalgalara dayanamayacağını söyleyen CHP Kilimli İlçe Başkanı Erol Sarıal, yolun bitirildikten sonra ikinci kez dalgalar tarafından yutulduğunu söyledi.

Sarıal, yapılan uyarılara rağmen ek önlemler alınmadığını söyleyerek, “Sağlam yol yapın. Güvenlik katsayısı yüksek yol yapın diyoruz. Müteahhitleri zengin edecek yol yapıyorsunuz. Ereğli-Zonguldak; Zonguldak-Devrek-Mengen yolları her yıl kayıyor, yıkılıyor yeniden yapılıyor. Kilimli Sahil Yolu, güzel olur hoş olurdu; ancak kıyısında uzanan azgın dalgaları olan Karadeniz değil de Konya Ovası olsaydı hoş olurdu. AKP'nin müteahhitleri zengin olsun diye yol yapılmaz. Yol yapımı, ihale verilme aşamasından ibaret değildir. İhaleler her aşamada denetlenmelidir. Bitirilme aşamasında da denetlenip öyle ödeme yapılmalıdır” dedi.


“BU YOL KARADENİZ DALGALARINA DAYANMAZ”
Karadeniz’de daha şiddetli fırtınalar olduğuna dikkat çeken Sarıal, “Karadeniz'ini Kestane Karası, Ayaser Fırtınası, Kar Fırtınası gibi üç büyük fırtınası var. Böyle yıkıp viraneye çeviren dalgaları vardır. 4 ila 5 metreyi aşan çok güçlü dalgaları var. Dalga kıranları da aşıp, korunakları yıkan, liman içinde kayıkları, mendirekleri parçalayan şiddeti vardır bu dalgaların. Zonguldak- Kilimli- Filyos’ta yolun bu şekilde yapılması demek, daha güçlü bir dalgaların bu yolu yok etmesi demek. Bu yol sağlam bir yol değil. Bu yol Karadeniz'in dalgalarına dayanmaz. Halkın kaynaklarını çarçur etmeyin” diye konuştu.


AÇILIŞA YETİŞTİRMEK İÇİN YOĞUN ÇALIŞMA BAŞLADI
Zonguldak’ta etkili olan fırtına nedeniyle meydana gelen dalgaların zarar verdiği Kilimli Sahil Yolunu açılışa yetiştirmek için ekipler yoğun şekilde çalışmaya başladı.

22 Ocak'ta açılması beklenen yolda dalgaların verdiği zararın giderilmesi için Kilimli Sahil Yolu’nda çalışmalar başlatıldı. Yolu yapan şirkete ait iş makineleri yoldaki taşları kaldırırken, yıkılan yerler de onarılmaya başlandı. Belediye ait araçlarda yolda biriken suları ve çamuru temizledi.

 
İzmir'de madenciler zehirlendi!
 
Akit, Tarkan'ı hedef aldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de madenciler zehirlendi!
İzmir'in Tire ilçesinde, kömür ocağında karbonmonoksit gazından zehirlenen ...
OYAK'tan Harmandalı'na toplu konut!
OYAK, İzmir'in Çiğli ilçesine bağlı Harmandalı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ...
Başkan İduğ'dan sert tepki: Kimse işime karışmasın, kötü niyet var, hainlik var!
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, yandaş basına sızdırılan konuşmaları ...
 
DEVA Partili İl Başkanı'na FETÖ gözaltısı!
FETÖ/PDY'nin yeniden yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, Demokrasi ...
İzmir'de her 5 örnekten biri pozitif!
Son dönemde Kovid-19 vakalarının yükseldiği İzmir'de PCR laboratuvarlarında ...
Karabağlar'dan CHP İzmir İl Başkanlığı'na 'hayırlı olsun' ziyareti!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Belediyesi'nin ...
 
İşte Omicron Varyantı'nın en çok etkilediği yaş grubu!
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Omicron’dan en çok etkilenen, en çok virüsü ...
İzmirliler dikkat... Manas Bulvarı'nda çalışma!
İzmir Ana Kuşaklama Kanalı kolektöründe yapılacak temizlik, bakım ve onarım ...
İzmir'de kaçak şarap baskını!
İzmir'in Menderes ilçesinde düzenlenen operasyonda kaçak üretilmiş 2 bin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 32 12 7 13 41 44 -3 43
10 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
11 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
12 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
13 Onvo Antalyaspor 31 11 7 13 34 55 -21 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri