ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,5687
    Dolar
  • Euro
    43,6369
    Euro
  • Altın
    4.018,460
    Altın
  • Bist-100
    9.168,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    9/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    9/15°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Garanti Bankası'nın internet sistemine erişilemiyor
Garanti Bankası'nın internet sistemine erişilemiyor
Sokak hayvanları düzenlemesi: AYM, iptal istemini görüşecek
Sokak hayvanları düzenlemesi: AYM, iptal istemini görüşecek
Kütahya'da 4.2 büyüklüğünde deprem!
Kütahya'da 4.2 büyüklüğünde deprem!
Ünlü iki su markasına dev ceza
Ünlü iki su markasına dev ceza
8 Kasım 2019 Cuma - 16:18

Erdoğan’a Man Adası şoku

İstinaf, Man Adası belgelerini açıkladığı gerekçesiyle Kılıçdaroğlu’na verilen 694 bin TL’lik tazminat davası cezalarını usulden bozarak, dosyayı yerel mahkemeye gönderdi.

Erdoğan’a Man Adası şoku

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi, Man Adası belgelerine ilişkin sözleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun üç ayrı davada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a 360 bin TL, aile bireylerine ise 334 bin TL olmak üzere toplamda 694 bin TL tazminat ödemeye mahkum edilmesine ilişkin kararların kaldırılmasına hükmetti.

'HUKUKA AYKIRI'

Dosyayı yeniden yargılama yapılması için yerel mahkemeye gönderen istinaf dairesi, bozma gerekçesinde Kılıçdaroğlu’nun avukatının reddi hakim talebinin değerlendirilmemesinin hukuka aykırı olduğunu vurguladı. Bu karar sonrasında İstanbul’daki üç ayrı mahkeme, reddi hakim taleplerinin değerlendirilmesi için dosyayı bir üst mahkemeye göndermek zorunda.

NE OLMUŞTU?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 21 Kasım 2017’de partisinin grup toplantısında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yakınlarının Man Adası’nda bulunan Bellway şirketinin yurt dışında bulunan hesabına para gönderdiğini iddia etti. “Senin çocuklarının yurtdışı hesaplarına gönderdiği milyonlarca dolar para var mı” diye soran Kılıçdaroğlu, “Sevgili Erdoğan, çocuklarının, eniştenin, dünürünün, kardeşinin, eski özel kalem müdürünün yurtdışında vergi cennetlerinde bir şirkete milyonlarca dolar para gönderdiklerini biliyor musun? Bunun cevabını bekliyorum. Sen misin yerli milli, bn miyim yerli ve milli?” dedi. İstanbul 20. Asliye Hukuk Mahkemesi, bu sözlerden dolayı Kılıçdaroğlu’nu Erdoğan’a 150 bin TL; kızları Esra Albayrak, Sümeyye Erdoğan, oğulları Bilal Erdoğan, Burak Erdoğan; kardeşi Mustafa Erdoğan, dünürleri Sadık Bayraktar, Osman Ketenci, Orhan Uzuner ve Özdemir Bayraktar, eniştesi Ziya İlgen’e ise toplamda 205 bin TL ödemeye mahkum etti. 

İstanbul 5. Asliye Hukuk Mahkemesi ise Kılıçdaroğlu’nu 28 Kasım 2017’deki partisinin grup toplantısında benzer bir konuşma nedeniyle tazminata mahkum etti. Mahkeme, Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a 110 bin TL, diğer yakınlarına ise 87 bin TL ödemesine karar verdi. 

İstanbul Anadolu 9. Asliye Hukuk Mahkemesi de 5 Aralık 2017’de Ankara Arena Spor Salonu’nda düzenlenen “Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması”ndaki konuşmasından dolayı Kılıçdaroğlu’nu Erdoğan’a 100 bin TL, akrabalarına ise 42 bin TL ödemesine hükmetti. 

Her üç mahkemedeki duruşmada, Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, hakimlerin tarafısız davranmadığı gerekçesiyle reddi hakim talebinde bulunmuş, ancak mahkeme bunu kabul etmemişti. Çelik de, mahkemeyi, cübbesini çıkararak terk etmişti.

"HUKUKİ DİNLENİLME HAKKININ İHLALİ"

Avukat Çelik, reddi hakim taleplerinin gereği yerine getirilmediği gerekçesiyle her üç davayı da istinafa taşıdı. Dosya bu nedenle İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesinin önüne geldi. İncelemesini yapan daire, 3 davada da usul hükümlerine uyulmadığı gerekçesiyle bozma kararı vererek, dosyaların yeniden yargılama yapılmak üzere yerel mahkemeye gönderilmesine hükmetti. Üç tazminat kararının kaldırılmasına hükmeden daire, “reddi hakim talebiyle ilgili kanunda öngörülen emredici prosedürün usule uygun olarak yerine getirilmediğini, bu durumun hukuki dinlenilme hakkının ihlali mahiyetinde olduğunu” vurguladı.

Karar uyarınca 3 dosya da ilgili yerel mahkemeye gönderilecek. Avukat Çelik’in reddi hakim talepleri, yerel mahkemelerdeki bir üst mahkemece karara bağlanacak. Reddi hakim talebinin kabul edilmesi durumunda ise, tazminata hükmeden 3 mahkemeye de yeni hakim atanacak ve davalar yeniden görülmeye başlanacak.

"DİLERİZ Kİ GEREKLİ DERSİ ÇIKARIR"

Kararı değerlendiren Avukat Celal Çelik, “O süreçte tüm taleplerimiz o hakimlerce reddedilip tazminatlara karar verilmiştir! Ancak o aşamada dahi o hukuksuz kararların yok hükmünde olduğunu, nihayetinde bunun ve haklılığımızın açığa çıkacağını ifade etmiştik. Gelinen süreçte de haklılığımız, istinaf tarafından tespit edilerek hukuksuz mahkeme kararları ortadan kaldırılmıştır. Açıkçası baskı altındaki yargı, Erdoğan’a iyi bir ders vermiştir. Dileriz ki bundan sonra Erdoğan, gerekli dersi çıkarır ve yargıyı emellerine alet etmekten kaçınır!” dedi.

ERDOĞAN'IN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

"Davalı sıfatını koruyan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu lehine bozma kararı verildiği yönündeki kamuoyunu yanıltıcı haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu minvalde yerel mahkemeler tarafından verilen kararlara ilişkin Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf) tarafından usule ilişkin bir bozma kararı verilmiş olup dosyanın esası incelenmemiştir. Yerel mahkemede açılan ve müvekkillere atılan iftira yollu hareketlere ilişkin kazanılan tazminat miktarları vekil sıfatıyla icraya konulmuş olup, yatırılan tazminat miktarları icra dosyasında depo edilmiştir."

Bölge Adliye Mahkemesi tarafından usuli eksikliklerin giderilmesi nedeniyle verilen bozma kararının dosyadaki davalı tarafından işlenen haksız fiil tazminat miktarına ilişkin olmadığını belirten Özel, verilen kararın sadece usuli yönden bir bozma kararı olduğunu söyledi.

'ANLAŞILAN MESLEKTAŞIMI FETÖ DAVALARI KÖRELTMİŞ!'

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel'e şu yanıtı verdi: “Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel; Man Adası kararları Kılıçdaroğlu lehine bozulmadı. Oysa İstinaf talebimizin kabul gördüğü ve tazminat kararlarının kaldırıldığı çok açık! Anlaşılan meslektaşımı FETÖ davaları köreltmiş!” şeklinde açıklama yaptı. (Cumhuriyet)

 
Karşıyaka henüz yolun başında...
 
Soylu: Karayılan'ı ölü yılan haline getireceğiz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı gözaltına alındı
Van’ın İpekyolu Belediye Başkanı Azim Yacan ve Eş Başkan Şehzade Kurt, ...
Davutoğlu’ndan flaş yeni parti açıklaması...
Yeni parti kurma çalışmaları sürdüren Ahmet Davutoğlu, Saadet Lideri Karamollaoğlu ...
CHP'li Kılıç, şok iddiayı Meclis gündemine taşıdı
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Sevda Erdan Kılıç, Tarım ...
 
"Bütçe yükü vatandaşın sırtına yükleniyor"
CHP İzmir Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Kamil Okyay Sındır, ...
'ABD'ye gitmeye karar verdim, sözler tutulmadı'
Macaristan ziyareti öncesinde havalimanında gazetecilere açıklama yapan ...
CHP'li Sertel'den Sayıştay eleştirisi... Denetler-miş gibi!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi ...
 
Erdoğan karar verdi, ABD'ye gidiyor!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda ...
CHP'li Başkan'a MHP teşekkürü
MHP Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Muhammet Şahin, “Bütün dikkat, ilke ...
Karamollaoğlu'ndan Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan açıklaması
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, gazeteci Ahmet Altan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 33 12 7 14 41 45 -4 43
10 Onvo Antalyaspor 32 12 7 13 35 55 -20 43
11 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
12 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
13 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri