ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,1973
    Dolar
  • Euro
    35,0089
    Euro
  • Altın
    2.498,570
    Altın
  • Bist-100
    10.740,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/31°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/23°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    17/35°
    IZMIR
  • KONYA
    15/26°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Türkiye'de 1 günlük milli yas ilan edildi!
Türkiye'de 1 günlük milli yas ilan edildi!
18 yaşındaki genç kız boynunda iple ölü bulundu
18 yaşındaki genç kız boynunda iple ölü bulundu
Kireç silosu çöktü: 2 ölü!
Kireç silosu çöktü: 2 ölü!
CHP'den Suruç kararı... İzmir vekiline görev!
CHP'den Suruç kararı... İzmir vekiline görev!
30 Ocak 2022 Pazar - 12:47

Eşini öldürüp çocuklarını yaralayan adam için istenen ceza belli oldu

İzmir Bergama'da eşi Saime Üzüm'ü (40) bıçaklayarak öldürüp, çocukları H.F.Ü (9) ve Z.Ü.'yü (5) yaraladıktan sonra, aynı bıçağı göğsüne saplayıp, intihar girişiminde bulunan tutuklu sanık Baykent Üzüm (42) için ağırlaştırılmış müebbet ve 40 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Eşini öldürüp çocuklarını yaralayan adam için istenen ceza belli oldu

Olay, geçen yıl 11 Şubat saat 09.30 sıralarında, Gaziosmanpaşa Mahallesi, Fesleğen Sokak'taki evde meydana geldi. İnşaatlarda boya ustası olarak çalışan Baykent Üzüm, iddiaya göre, cinnet getirip, bıçakla eşi Saime Üzüm'ü öldürdü. Daha sonra da çocukları H.F.Ü. ve Z.Ü.'yü yaralayıp, aynı bıçağı göğsüne saplayarak, intihar girişiminde bulundu.

Çığlıkları duyan komşuların ihbarıyla gelen polis ekipleri, Saime Üzüm'ün cansız bedeni ile yaralı baba ve 2 çocuğu ile karşılaştı. Yaralanan iki çocuk ile baba, Bergama Necla-Mithat Öztüre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumları ağır olan çocuklar, ilk müdahalenin ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Hayatını kaybeden Saime Üzüm toprağa verilirken, tedavileri tamamlanan baba ve iki çocuğu taburcu edildi. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Baykent Üzüm, tutuklandı.

'KAÇ KERE BIÇAKLADIĞIMI HATIRLAMIYORUM'

Hazırlanan iddianamede, sanık Üzüm'ün ifadesine de yer verildi. Üzüm, ifadesinde "Bir gün mahallede dolaşırken bir kadın, 'Abin Tuncer ve eşinin ailesi, seni öldürecek ve çocuklarını elinden alacak' dedi. Şoke oldum ama kimseye anlatamadım. Olaydan bir ay önce eşim telefonda konuştuğu birine yemeklere çamaşır suyu kattığını söyledi. Birkaç kez midem bozuldu. Evde yemek yememeye başladım. İşlerim bozuk olduğundan eşime İstanbul'a gitmeyi teklif ettim. 'O da sen git çalış' deyince üzüldüm. Ortak bir karara varamadık. Saat 05.00 gibi uyandım ve İstanbul'a gitmeye karar verdim. Ev kiralamak için dolaptan altınları aldım. Saat 08.00 gibi dışarıya çıktım. Marketten bıçak alıp, eve döndüm. Kafam çok karışıktı. Ailemi öldürmek gibi niyetim yoktu. Eve gittiğimde eşim neden geldiğimi sordu. Ben de 'Öylesine' dedim. Eşim kahvaltı hazırlıyordu. H.F.Ü. mutfaktaydı, kızım ise yatak odasındaydı. Eşim neden geldiğimi yine sorunca gözüm karardı. Evde herkes bağırıyordu, eşimi bıçakladım. Kaç kere olduğunu hatırlamıyorum. Ardından önce çocuklarımı sonra kendimi bıçakladım. Çok pişmanım. Böyle bir şey aklımda yoktu" dedi.

ÇOCUKLAR DEHŞET ANINI ANLATTI

Sanık Üzüm'ün yaraladığı H.F.Ü. ve Z.Ü.'nün ifadeleri de iddianamede yer aldı. H.F.Ü., "Babam sabah eve geldi. Elini yüzünü yıkadıktan sonra mutfağa geldi. Annem kahvaltı hazırlıyordu. Babam montunun cebinden bıçak çıkardı. Bize bıçakla saldırıp, 'Hepinizi öldüreceğim' diyordu. O sırada kardeşim Z.Ü. odasında oynuyordu. Babam önce annemi boynundan bıçaklayıp, öldürdü. Annem bahçeye doğru kaçarken, bize 'Kaçın' diye bağırdı. Babam sonra kardeşimle beni de bıçakla yaraladı" dedi. Z.Ü. ise "Babam, annemi öldürdü, ağabeyim ve beni yaraladı. Hangimizi önce yaraladığını hatırlamıyorum. Abimle komşuları çağırdık. Annem ile babam çok kavga ederdi" ifadelerini kullandı.

'CEZAİ EHLİYETİ TAM'

İddianamede İstanbul Adli Tıp Kurumu İhtisas Dairesi'nden ve Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden alınan raporlar da yer aldı. İstanbul Adli Tıp Kurumu İhtisas Dairesi'nden gelen raporda, sanığın kanında ve idrarında çamaşır suyuna rastlanmadı, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden alınan raporda ise cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi. Toplanan deliller ışığında çift arasında İstanbul'a gidip gitmeme konusunda tartışma çıktığı, sanığın olay günü bıçak alıp eve geldikten sonra 'Hepinizi öldüreceğim' diyerek önce eşi Saime Üzüm'ü birçok kez bıçakladığı, ardından önce oğlunu sonra kızını bıçakladığı iddianamede yer aldı. Sanığın olayda kullandığı suç aletinin niteliği, darbe sayısı, maktul ve mağdurların yaralandığı bölgeler göz önüne alındığında 'eşi kasten öldürmek' ve iki çocuk için ayrı ayrı 'çocuk ve kendini savunamayacak durumda olan altsoyu öldürmeye teşebbüs' suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 40 yıl hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

Etiketler:
 
Yarı yıl tatili Bornova’da daha güzel
 
Göztepe'de yeniler görücüye çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer'den beklenen muhacir çıkışı: PRİŞTİNELİ MUSTAFA SABRİ'NİN TORUNU OLMAKTAN ONUR DUYUYORUM!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Ekonomik Kalkınma ...
Başkan Arda: Gaziemir'de mezarlık kalmadı
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, ilçedeki mezarlıkların dolduğunu ...
Can dostlara sıcak yuva
Karabağlar Belediyesi, ilçe genelinde bulunan parklara ahşaptan yapılan ...
 
CHP'li Bakan'dan Çeşme projesine sert tepki: İZMİR'İN KANAL İSTANBULU'DUR!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan; Çeşme Projesi’nin merkezine, planları ...
Sedef Kabaş'tan saray mesajı!
‘Cumhurbaşkanı'na hakaret' iddiasıyla tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş'ın ...
Günlük vaka sayısı 100 bine yaklaştı
Sağlık Bakanlığı’nın 29 Ocak’a ilişkin koronavirüs verilerine göre; son ...
 
Erdoğan: Birileri kafayı bulmaya gidiyor...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sel felaketi oldu bakan arkadaşlarım ben hep beraber ...
Akıllı telefonla yapılan Covid testi geliştirdiler!
Araştırmacılar, akıllı telefon kullanarak uygulanan koronavirüs testi ...
İzmir'de torbacı operasyonu!
İzmir'de Karabağlar ilçesinde, 'torbacı' olarak tabir edilen sokak satıcılarına ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri