ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    40,6568
    Dolar
  • Euro
    47,0778
    Euro
  • Altın
    4.380,640
    Altın
  • Bist-100
    10.748,00
    Bist-100
  • ADANA
    27/32°
    ADANA
  • ANKARA
    22/33°
    ANKARA
  • ANTALYA
    26/32°
    ANTALYA
  • BURSA
    23/30°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/32°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    23/34°
    IZMIR
  • KONYA
    22/33°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
AYM'den uzun süren boşanma davaları için kritik karar
AYM'den uzun süren boşanma davaları için kritik karar
Fırıncılar Federasyonu'ndan ekmek zammı açıklaması
Fırıncılar Federasyonu'ndan ekmek zammı açıklaması
750 lirayı geçen elektrik faturası 2 katı ödenecek
750 lirayı geçen elektrik faturası 2 katı ödenecek
Üzüm satışı için 4 Ağustos'ta izin çıkacak: 100 milyon dolar satış bekleniyor
Üzüm satışı için 4 Ağustos'ta izin çıkacak: 100 milyon dolar satış bekleniyor
20 Temmuz 2022 Çarşamba - 11:56

FETÖ'nün futbol yapılanması hakkında karar!

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, FETÖ'nün futbol yapılanmasına ilişkin davada yargılanan sanıklar eski futbolcular Zafer Biryol ve İsmail Şengül ile menajer Ersin Güreler'e verilen 6 yıl 3'er ay hapis cezalarını onadı.

FETÖ nün futbol yapılanması hakkında karar!

Daire, İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesinin 20 Ocak 2020'de 6 sanık yönünden verdiği mahkumiyet kararlarına ilişkin temyiz incelemesini tamamladı.


Buna göre, eski futbolcular Zafer Biryol ve İsmail Şengül ile menajer Ersin Güreler'in, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3'er ay hapse çarptırılması kararları onandı.

Kararda, bu sanıklar hakkında yargılama sürecindeki usuli işlemlerin kanuna uygun olarak yapıldığı, hükme esas alınan tüm delillerin hukuka uygun olarak elde edildiği bildirildi.

ETKİN PİŞMANLIKTAN YARARLANDILAR
Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak üzere itirafçı olan ve cezalarında indirim yapılarak 2 yıl 1'er ay hapse mahkum edilen sanıklar Bekir İrtegün, Uğur Boral ve Ömer Çatkıç hakkındaki hükümler ise bozuldu.

Dairenin kararında, bu sanıkların FETÖ'ye dair bildiklerini anlattıkları belirtilerek, sanıklara verilen cezada daha fazla indirim yapılması gerektiği ifade edildi.

Kararda, örgüte ne şekilde katıldıkları da dahil olmak üzere, örgütsel faaliyetleri ve diğer örgüt mensupları hakkında konumlarına uygun bilgiler verdikleri anlaşılan bu sanıklar hakkında belirlenen cezada, Türk Ceza Kanunu'nun 221/4'üncü maddesi gereğince üst hadden indirim yapılması gerektiği aktarıldı.

MÜTALAADA NE DENDİ
Sanıkların yargılandığı davada hazırlanan esas hakkındaki mütalaada, FETÖ'nün futbol yapılanması anlatmış, sanıkların örgüt içindeki konumlarından ve eylemlerinden bahsedilmişti.


Bekir İrtegün'ün 2007'den itibaren FETÖ'nün sohbet adı altındaki toplantılarına gittiği ve örgüte kurban bağışında bulunduğu belirtilen mütalaada, kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandığı, örgütle organik bağ içerisinde süreklilik ve yoğunluk gösteren eylemleriyle "silahlı terör örgütü üyesi olma" suçunu işlediği kaydedilmişti.

Mütalaada, Bekir İrtegün'ün, etkin pişmanlık kapsamında verdiği samimi bilgilerin örgüt içerisindeki konumuyla uyumlu ve örgütün faaliyetleri hakkında aydınlatıcı bilgiler olduğu belirtilmişti.

Ömer Çatkıç'ın da ByLock kullanıcısı olduğunun tespit edildiği, etkin pişmanlık yararlanarak samimi ifadelerde bulunduğu ve "örgüt üyeliği" suçundan etkin pişmanlık gözetilerek cezalandırılması gerektiği mütalaada aktarılmış, Uğur Boral'ın samimi beyanlarının da örgütün çözülmesi adına yararlı olduğu ifade edilmişti.

ABD'DE GÜLEN İLE GÖRÜŞTÜ
Mütalaada, Zafer Biryol'un yargılama aşamasındaki ifadelerinin samimi beyanlar olmadığı ve bu nedenle sanık hakkında, "örgüt üyeliği" suçundan ceza verilirken, etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanmaması gerektiği belirtilmiş, sanığın 2006'da Pensilvanya'ya giderek FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ile görüştüğü kaydedilmişti.

Sanık Güreler'in toplanan delillere göre "örgüt üyeliği" suçundan cezalandırılması, Şengül'ün ise beraatı talep edilmişti.
 

Etiketler:
 
Bayraklı sokaklarında seferberlik!
 
İzmir'e kaçak göçmen akını... Jandarma 775 kişiyi yakaladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den Kemeraltı hamlesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemeraltı’nı hem altyapısı hem de görüntüsüyle ...
Sahte içki şebekesine baskın!
İzmir'de boş alkol şişelerini toplayıp, merdiven altı içki imalatı yaparak, ...
İZBAN'dan 1 milyon sefer!
İzmir'in Aliağa ve Selçuk ilçeleri arasındaki banliyö tren hattında hizmet ...
 
SİT alanlarında talanın yolu açıldı!
Son dönemde cennet ormanları, deniz ve yayla arazilerini yapılaşmaya açan ...
Kaybolan çocuklardan kötü haber!
Denizli'nin Çivril ilçesinde su kanalına düşerek kaybolan iki çocuktan ...
Akılalmaz ihmal... Bagajdan düşen bebek can verdi!
Aksaray'da içinde 7 kişinin bulunduğu hafif ticari araçta, uyuduğu için ...
 
İzmir'de 43 kaçak göçmen yakalandı!
İzmir'in Foça ilçesinde, Yunanistan unsurlarınca Türk karasularına geri ...
Ölümden döndü avdan vazgeçmedi!
İzmirli iş insanı Oğuzhan Sonugür’ün kalbine 21 santimlik zıpkın saplandı, ...
Cübbeli Ahmet'ten FETÖ çıkışı!
Saadeddin Ustaosmanoğlu'nun "Kasetlerini patlatırız" tehdidine "Kasetleri ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Kayserispor 0 0 0 0 0 0 0 0
2 Beşiktaş 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Çaykur Rizespor 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Corendon Alanyaspor 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Galatasaray 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Gaziantep FK 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Gençlerbirliği 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Göztepe 0 0 0 0 0 0 0 0
10 ikas Eyüpspor 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Kasımpaşa 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Kocaelispor 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Antalyaspor 0 0 0 0 0 0 0 0
14 Rams Başakşehir 0 0 0 0 0 0 0 0
15 Samsunspor 0 0 0 0 0 0 0 0
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Fatih Karagümrük 0 0 0 0 0 0 0 0
18 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
19 Trabzonspor 0 0 0 0 0 0 0 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri