ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4448
    Dolar
  • Euro
    34,6469
    Euro
  • Altın
    2.388,870
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/28°
    ADANA
  • ANKARA
    14/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/27°
    IZMIR
  • KONYA
    13/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
1 Mayıs müdahalelerle başladı!
1 Mayıs müdahalelerle başladı!
Kripto piyasası yine sarsıldı!
Kripto piyasası yine sarsıldı!
Sendikalardan Taksim kararı... Özgür Özel ayrıldı!
Sendikalardan Taksim kararı... Özgür Özel ayrıldı!
Eski koca dehşeti: 2 ölü!
Eski koca dehşeti: 2 ölü!
26 Nisan 2023 Çarşamba - 11:17

Falaka davasında verilen cezaya itiraz!

Kayseri'de para karşılığı anlaştığı iddia edilen kadınları falakaya yatırıp, görüntü çeken kargocu Erkan T.'ye 'müstehcenlik' suçundan verilen 2 yıl 1 ay hapis cezası kararına avukatı itiraz etti. Avukatı Ahmet Bozkurt, dilekçesinde, söz konusu delillerin hukuka aykırı olduğunu ve davanın zaman aşımına uğradığını öne sürerek, müvekkiline ceza verilmemesi gerektiğini belirtti.

Falaka davasında verilen cezaya itiraz!

Melikgazi ilçesinde, kargo şirketinde çalışan, evli ve 2 çocuk babası Erkan T.'nin, maddi durumu iyi olmayan kadınları evine çağırıp gözlerine uyku bandı takıp, ayaklarını da kelepçe ve eşarpla bağlayıp falakaya yatırdığı iddia edildi. Erkan T.'nin, falakaya yatırdığı kadınlardan 'güzel' dediklerine 500 TL, 'çirkin' dediklerine ise 250 TL ödeme yaptığı öne sürüldü. Falaka görüntülerini kayıt altına alan Erkan T., başka kadınlara da çektiği videoları gönderdi. Benzer teklifte bulunduğu N.K. adlı kadının savcılığa suç duyurusunda bulunması sonrası Erkan T., gözaltına alınıp, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

KAMU DAVASINDAN BERAAT

Erkan T. hakkında eşi H.T.'ye eylemleri nedeniyle, 'Eşe karşı eziyet çektirme' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar, 'Müstehcenlik' suçundan da 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle, Kayseri 18'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın 3'üncü duruşmasına sanık Erkan T. ile eşi H.T. katılmadı, Erkan T.'nin avukatı Ahmet Bozkurt salonda hazır bulundu. Duruşma savcısı, davaya ilişkin görüşünün değişmediğini belirterek, mütalaasını tekrar etti. Savcı, sanığın 'Müstehcenlik' suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını, söz konusu görüntülerin ise müsaderesine (el konulmasına) karar verilmesini istedi. Ayrıca 'Eziyet' suçundan da sanığın beraatine karar verilmesini talep etti.

Hakim, Erkan T.'yi, 'Müstehcenlik' suçundan 'iyi hal' indirimi de uygulayıp 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdı, 'Eşe karşı eziyet' suçundan açılan kamu davası suçundan ise delil yetersizliğinden beraatine hükmetti.

'ZORLA DEĞİL RIZAYLA'

Videolarda zorlama olmadığını söyleyen Erkan T., ilk duruşmadaki ifadesinde, "Eşimin rızasıyla oldu. Bir kez de ismini H. olarak bildiğim bir kadınla rızası dahilinde bir video çektim. Kimseye benzer bir uygulama yapmadım. Kimseyi zorlamadım. Bu videoyu bir yerde paylaşmadım. Çünkü bu tarz videonun yasak olduğunu öğrendim. Videoların daha sonra nasıl yayıldığını bilmiyorum. Bu videolar emniyet tarafından sızdırılmış olabilir. Hiçbir yerde paylaşmadım. Cep telefonumda tespit edilen videolar, bu tarz internet sitelerinden aldığım videolardır. Bu tarz videoları yüklerken kadınların çıplak ya da giyinik olduklarına bakmadım. Bu durum beni ilgilendirmiyordu. Bu videoları örnek olsun diye yükledim, ardından sildim. N. isimli kadına bu tarz videolar çekip, paylaşmak istediğimi söylemiştim. O da kendisinin de merak ettiğini söylemişti. Daha sonra N. ile bu tarz paylaşım yaparak para kazanacağımızı düşündüm" ifadelerini kullanmıştı.

'FANTEZİ AMACIYLA 1 KEZ YAPTIK'

Eşinden şikayetçi olmadığını söyleyen H.K. ise "Bana karşı zorla bir eylemi olmadı. Bir video izletti ve bu şekilde video çekme teklifinde bulundu. İlk başta bu teklifi kabul etmedim. Fakat daha sonra kendi rızamla bu teklifi kabul ettim. Değişiklik amacıyla 1 kez yaptık. Amacımız fantezi yapmaktı. Falakaya yatırdı, ayaklarımı bağladı. Sadece acı çekiyor gibi yaptım. Kesinlikle acı çekmedim. Acı çeksem söylerdim. Şu anda salonda basın mensupları olduğu için rahat konuşamıyorum ama söylemek istemediğim cinsel arzular da vardı. Benim yanımda herhangi başka bir kadına, eşim benzer bir uygulama yapmadı. Yayınlayıp, para kazanmaktan bahsetmedi. Şikayetçi değilim" demişti.

Erkan T.'nin avukatı Ahmet Bozkurt, karara itiraz edip dosyayı Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşıdı. Bozkurt, itiraz dilekçesinde, söz konusu delillerin hukuka aykırı olduğunu ve davanın zaman aşımına uğradığını öne sürüp, müvekkilinin anayasal haklarının zedelendiği gerekçesiyle ceza verilmemesi gerektiğini belirtti. 

 
Haldun Dormen Gaziemir sahnesinde
 
Kola fiyatlarına zam geliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Haldun Dormen Gaziemir sahnesinde
Gaziemirlilerle söyleşi yapan Haldun Dormen, sanat hayatından örnekler ...
İzmir'de aranan 8 kişi yakalandı
İzmir'de haklarında çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan ...
STAR Rafineri, kapasiteyi iyice aştı...
SOCAR Türkiye Üst Yöneticisi Elchin Ibadov, "Rafinerilerde standart bir ...
 
Foça Belediyesi Çocuk Evi 23 Nisan'ı kutladı
Foça Belediyesi Çocuk Evinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması yapıldı.
Başkan Batur’dan Kılıçdaroğlu’nun İzmir mitingine destek çağrısı
İlçedeki sivil toplum örgütleri ile esnaf kuruluşlarını ziyaret eden Konak ...
112'yi meşgul edenlere para cezası!
İzmir'de 112 Acil Çağrı Merkezi'ni gereksiz yere meşgul ettiği gerekçesiyle ...
 
Erdoğan’ın sağlık durumu ile ilgili açıklama geldi!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Kanal 7 ve ...
Kızılay’dan kana yüzde 95 zam!
Depremde çadır satmasıyla gündeme gelen Kızılay bir skandala daha imza ...
İzmir'de kanlı pusu... Önünü kesip kurşun yağdırdılar!
İzmir’in Bayraklı ilçesinde otomobiliyle seyir halinde olan Volkan Süvari ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri