ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,5259
    Dolar
  • Euro
    45,4378
    Euro
  • Altın
    4.303,360
    Altın
  • Bist-100
    9.340,00
    Bist-100
  • ADANA
    22/37°
    ADANA
  • ANKARA
    14/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/34°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/33°
    BURSA
  • ISTANBUL
    21/29°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    24/37°
    IZMIR
  • KONYA
    15/26°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İran'dan İsrail'e yeni füze atışı... ABD savaş jetlerini gönderiyor!
İran'dan İsrail'e yeni füze atışı... ABD savaş jetlerini gönderiyor!
Tahliyesinin ardından Özdağ'dan ilk açıklama!
Tahliyesinin ardından Özdağ'dan ilk açıklama!
Özgür Özel her seferinde '50 liralık alıyorum' diyenlere böyle cevap verdi
Özgür Özel her seferinde '50 liralık alıyorum' diyenlere böyle cevap verdi
İmamoğlu ve arkadaşlarının aileleri 'Dayanışma Platformu' kurdu
İmamoğlu ve arkadaşlarının aileleri "Dayanışma Platformu" kurdu
2 Mart 2021 Salı - 18:11

Fatih Portakal hakkında karar verildi

Paylaştığı Twitter mesajı nedeniyle Bankacılık Kanunu'nun 'İtibarın Korunması' başlıklı 74'üncü maddesini ihlal ettiği ve ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamalarıyla hakkında iddianame düzenlenen ve 3 yıla kadar hapsi istenen gazeteci Fatih Portakal beraat etti.

Fatih Portakal hakkında karar verildi

Gazeteci Fatih Portakal'ın, “Biz bize yeteriz Türkiyem” kampanyası tanıtımında, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı ‘Tekalifi Milliye’ benzetmesi üzerine Twitter sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım nedeniyle Bankacılık Kanunu'nu ihlal ettiği ve yine aynı paylaşım nedeniyle ‘Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamalarıyla 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı her iki davadan da beraat etti.

İstanbul 46. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Fatih Portakal gelmezken taraf avukatları hazır bulundu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)'nın suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Portakal’ın, Bankacılık Kanunu'nun “Bir bankanın itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olunamaz ya da bu yolla asılsız haber yayılamaz” hükmü ile iddianame düzenlenmiş ve Portakal hakkında ‘itibarın zedelenmesi ve ‘Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamalarıyla 3 yıla kadar hapis istenmişti.

Mahkemede söz alan Portakal'ın avukatı söz konusu paylaşımlarda BDDK veya Cumhurbaşkanına yönelik suç teşkil edecek ifadelerin olmadığını belirterek “Kullanılan ifadeler ‘İfade özgürlüğü' kapsamında değerlendirilmelidir. Paylaşımda bankacıkla ilgili zikredilen tek kelime mevduat ibaresidir. Siyasilerin ve özellikle yüksek makamdaki siyasilerin diğer insanlara nazaran daha sert eleştirilere maruz kalabilecekleri ve bunun suç oluşturmayacağı Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay içtihatlarında kabul edilmiştir. Bu nedenle müvekkilin beraatini talep ederiz” dedi.

Mahkemeye heyeti, Fatih Portakal'ın yargılandığı itibarın zedelenmesi suçunun oluşması için bir bankanın itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olması ya da bu yolla asılsız haber yapması gerektiğini belirtti.

“İDDİANAMEYE KONU PAYLAŞIMIN HABER NİTELİĞİ YOK”

İddianameye konu paylaşımın haber niteliği olmayıp sanığın kişisel yorumunu içerdiği, asılsız haber olarak nitelendirilmeyeceği ve söz konusu paylaşımda bir bankaya ilişkin ifade ve bankaların veya BDDK’nın hedef alındığına dair olgu bulunmadığını da belirten heyet, atılı suçun yasal unsurlarının oluşmadığını ifade etti.

Mahkeme tarafından, dava konusu paylaşımın cumhurbaşkanına yöneltildiği hususunda kuşku bulunmamakla birlikte yazılan ifadelerin onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek boyutta, somut bir fiil veya olgu isnadı ya da sövme içermediği kaydedildi.

AÇILAN DAVALARDAN AYRI AYRI BERAAT

Mahkeme, Cumhurbaşkanına hakaret suçunun koşullarının da oluşmadığı ve yüklenen fiilin kanunda suç olarak tamamlanmamış olması nedeniyle Portakal hakkında açılan davalardan ayrı ayrı beraatine hükmetti.

 
Doktor ile hastası arasındaki tartışma karakolluk oldu
 
Benzin, otogaz ve motorin satışlarında büyük düşüş
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doktor ile hastası arasındaki tartışma karakolluk oldu
İzmir'de Çağlar Uluğ (30), alerji olan 10 aylık oğlunu muayenehanesine ...
Öğrencilere istismar davasında 82,5 yıl ceza alan sanık yeniden hakim karşısında
İzmir'in Menderes ilçesinde, yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 kız öğrencisine ...
Öğrenciyken 'öğretmen' oldular
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencileri, dezavantajlı bölgelerdeki ...
 
Çiğli’de depolanan yağmur suları tasarruf ettirecek
Çiğli Belediyesi tarafından, iklim değişikliği uyum çalışmaları kapsamında ...
Zeus Sunağı, Bergama'ya dönüyor: İade için ilk adım atıldı
Milattan önce 2’nci yüzyılda inşa edilen ve 1870'li yıllarda Almanya'nın ...
Atalık tohumlar İzmir'e yayılıyor... İkincisi Bornova'ya...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yok olan yerel tohumların ...
 
Teoman Sancar'a şantaj olayıyla ilgili gözaltı sayısı 2'ye yükseldi
Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) istifa eden Denizli Milletvekili Teoman ...
İzmir'de vaka sayısı 1 haftada yüzde 25 arttı...
Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre İzmir'de 15-21 Şubat arasında 100 ...
Yamanlar Dağı'nda şok! Büyükşehir'in teklifi reddedildi...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Grand Plaza şirketi aracılığıyla Yamanlar ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri