ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,6593
    Dolar
  • Euro
    45,6389
    Euro
  • Altın
    4.296,650
    Altın
  • Bist-100
    9.102,00
    Bist-100
  • ADANA
    22/34°
    ADANA
  • ANKARA
    18/30°
    ANKARA
  • ANTALYA
    24/35°
    ANTALYA
  • BURSA
    16/33°
    BURSA
  • ISTANBUL
    21/29°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    24/38°
    IZMIR
  • KONYA
    19/31°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İmamoğlu'nun avukatı tutuklandı!
İmamoğlu'nun avukatı tutuklandı!
İBB operasyonunda yeni gözaltılar
İBB operasyonunda yeni gözaltılar
Akaryakıta cumhuriyet tarihinin en büyük zammı geliyor
Akaryakıta cumhuriyet tarihinin en büyük zammı geliyor
CHP'li 81 il başkanından ortak açıklama: Kayyum ya da butlan kararını tanımayacağız
CHP'li 81 il başkanından ortak açıklama: Kayyum ya da butlan kararını tanımayacağız
28 Temmuz 2021 Çarşamba - 10:05

Federasyon başkanından o esnafa destek!

İzmir'de restoranının girişine astığı "aşı olmayan giremez" uyarısıyla gündeme gelen esnafa; Türkiye Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice'den destek geldi. Bu tavrı koyan esnafı sonuna kadar desteklediklerini ancak hukuki dayanakları olmadığını vurgulayan Yenice, hükümeti aşı karşıtlarıyla ilgili acilen karar almaya çağırdı.

Federasyon başkanından o esnafa destek!

İzmir Alsancak'taki Mülkiyeliler Birliği Lokali'ni işleten Kemal Özçakar'ın aşı karşıtlarına tepki amacıyla mekanının girişine astığı "aşı olmayan giremez" uyarısının yankıları sürüyor.

Aşı olmayanları lokantasına almak istemeyen esnaf Özçakar'a destek veren Türkiye Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, hükümete de çağrıda bulundu.

Yenice, "Aşıya karşıt olmak demek bana göre insanlığa karşıt olmak demek. Çünkü son günlerde insanlığın başına gelen en büyük felaket olan salgına karşı eğer dünya bir seferberlik başlatmışsa, ciddi mesafeler alınmışsa, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti de fedakarlık yapıp aşı konusunda ciddi atak yapmışsa bizim de kendimizi ve neslimizi düşünüp bu aşıya karşı olmamamız gerekir" dedi.

"SORUMSUZ İNSANLARIN BEDELİNİ BİZ NİYE ÖDEYELİM!"

Pandemide en büyük zararı lokantacı, kebapçı ve pastacıların gördüğünü aktaran Yenice, şunları söyledi:

"Açlığı, borcu, gözyaşını, iflası, intiharı gördük. Böyle bir süreçte, aşılama grafiği yukarı giderken, ortaya bir serbestlik çıkmışken halen 'aşıya karşıyım' diye bu kentin sokaklarında gezip benim lokantama, restoranıma pastaneme gelen insanlara ben de karşıyım. Çünkü bugün onların yaptığı bu sorumsuz davranış, hiçbir bilime dayanmayan bu davranış şekli ilk önce bana yansıyacak. Kapanma geldiği zaman, sayın Cumhurbaşkanının ağzından çıkan ilk sektör bizim sektörümüz. Açılma geldiğinde de ağzından çıkan en son bizim sektörümüz. Dolayısıyla sektörümüzün tekrardan bu acıları yaşamaması için sonuna kadar bu ‘aşı olmayan giremez’ tavrını destekliyorum. Böyle, bilimsel bir gerçekliğe dayanmayan aşı karşıtlığına karşı, eften püften sebeplerle 'aşı olmayacağım' diyen insanlara karşı tabii ki tepkimi koyuyorum. Ben daha fazla çile çekmek, o sorumsuz insanların sorumsuzluğunun bedelini ödemek istemiyorum. Arkadaşımızın yapmış olduğu kampanyayı sonuna kadar destekliyorum. Ama tabi, kapı önüne geçip elimize sopa alıp 'sen aşı oldun mu olmadın mı' demek olmaz. Bu konuda devletin acil önlem alması lazım. Neticede bu insan sağlığını ilgilendiren bir olaysa, bu kadar büyük yatırım yapılıyorsa, onlarca insanımız ölüyorsa, acilen önlem alınması lazım."

"ZORUNLULUK GETİRİLMELİ..."

Aykut Yenice, bu kapanmaların ve alınan önlemlerin sadece insan sağlığı ile ilgili olmadığını, ekonomiye de ciddi zararlar verdiğini belirtirken, "Halen perişan olan, kirasını ödeyemeyen, bankaların icra takibi yaptığı, tahliye edilen esnafımız var. Bunlar hiç konuşulmuyor. Ama sektörümüz büyük sıkıntı içinde. Bu aşı olayında merkezi hükümetten bir an önce 'zorunluluk' getirmesini bekliyoruz. Zorunluluğa uymayan insanlar da yasaklar getirilmeli. Stadyuma, tiyatroya, lokantaya girememek gibi... Nasıl HES uygulaması yapıldı, bu da öyle olabilir. Hepimizin cebine bir kart verilebilir. Hastaneden alıp cebime koyacağım kartı. Nasıl otobüse binerken, trene binerken kapıdan gösteriyorsam toplu taşım kartımı, lokantaya girerken de esnaf soracak ‘kartın nerede’ diye. Yoksa almayacak içeri. Bu kadar basit. Çünkü kendimizi, sektörü ve ülkeyi düşünmek zorundayız. Ama şimdi, aşı olmayan kişiyi içeri almam deme lüksüne sahip değiliz. Hukuksal bir dayanağımız yok çünkü. Münferit olarak, Alsancak’taki esnaf arkadaşımızın gösterdiği gibi tepkiler verebiliriz" dedi.

"ACİL OLARAK TEDBİRLER HAYATA GEÇİRİLMELİ!"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya da çağrıda bulunan Yenice, şunları söyledi:

"Nasıl gece yarısı bir kararnameyle 'kapattık' deyip kapatıyorlar, 'açtık' deyip açıyorlar. Bu konuda da tedbirleri koymak zorundalar. Ne demek yani, kolu ağrıyormuş, 5 sene sonra ne olacakmış! Ya ne olacak aşıdan, sen bugüne bak. Kim ölmüş aşıdan da biz öleceğiz. Kim aşıdan zarar görmüş de biz göreceğiz. Ama koronadan onlarca insanımız ölüyor. Her gün 1- 2 uçak dolusu insan öldü. Bu insanları yok mu sayacağız. Bu insanların acılarını yok mu sayalım! Yani aşıdan korkan 3 sorumsuz insan yüzünden ben bu 100 yıllık mekanımı mı bırakayım. Yok kısırlık yapıyormuş yok bilmem ne? Ne kısırlığı, korona yüzünden senin insan neslin yok oluyor. Bilim insanları bu aşıyı ol diyorsa bilimi mi inkar edeceğiz. Buradan yola çıkarak merkezi hükümetin yapacağı şey, acil olarak tedbirleri hayata geçirmek."

 
Gaziemir'e yeni tesis!
 
İğrenç tuzağı İzmir'de de kurmuşlar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2021 YKS sonuçları açıklandı!
YKS sonuçları, ÖSYM takvimine göre yaklaşık 1 hafta önce açıklandı. Adaylar, ...
Başkan Sandal: Tek çözüm kentsel dönüşüm!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Onur Mahallesi Muhtarı Hasan ...
Kuryelerin kavgası kanlı bitti!
İzmir’in Karabağlar ilçesinde, iki moto kurye arasında çıkan bıçaklı kavgada ...
 
Yan yattı, alev aldı!
İzmir'in Selçuk ilçesinde, seyir halindeki TIR sürücüsünün direksiyon ...
Telefonu açmadı diye eşini öldürdü!
Malatya'da, Selma Ö. (41), cep telefonuna cevap vermediği gerekçesiyle ...
İzmir'de yangın paniği!
İzmir’in Karşıyaka ilçesi Zübeyde Hanım Mahallesi’nde yangın çıktı. Yangının ...
 
Vaka sayısı 20 bine dayandı!
Sağlık Bakanlığı, corona virüs için son gelişmeleri ve günlük tabloyu ...
Memur, İzmir'de meydana indi!
Birleşik Kamu- İş Konfederasyonu üyesi memurlar, İzmir Konak meydanında ...
Arzu Sabancı'dan çok konuşulacak paylaşım!
Suriyeli sığınmacılarla ilgili son dönemdeki tartışmalara Densa Holding ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri